images/categories/Delmare.png

Delmare geschiedenis Jan Kat is terug

op . Gepost in Delmare Archief

johnandersonRadio Delmare heeft van 1977 tot 1982 geprobeerd om vanaf diverse schepen voor de Nederlandse kust radio uitzendingen te verzorgen. Oud Radio Delmare medewerker Jan Kat (John Anderson) begon in 2005 om de geschiedenis van Radio Delmare op zijn weblog te publiceren. Met daarbij honderden unieke foto's uit de geschiedenis van Radio Delmare. Jan Kat overleed in november 2012. Daarna werd zijn weblog uit de lucht gehaald. Daardoor was de Radio Delmare geschiedenis niet meer te zien, tot vandaag!

Radio Delmare video

op . Gepost in Delmare Archief

Radio DelmareRonald van der Vlught was van december 1978 t/m juli 1979 betrokken bij de zeezender Radio Delmare. "Ik was binnen de Radio Delmare organisatie aktief, regelde technische zaken in Italie en aan boord van de Martina en presenteerde onder andere de Radio Delmare Top 33", vertelde Ronald van der Vlught enkele jaren geleden aan MediaPages. Ronald heeft uit zijn uitgebreide fotoarchief een video van bijna 10 minuten over Radio Delmare samen gesteld. Deze video staat nu online.

Radio Capri vanaf Delmare zendschip

op . Gepost in Delmare Archief

Zendschip MartinaIn het interview dat Rob Olthof in 1980 met Gerard van Dam had wordt gesproken over een poging van Herman de Graaf om Radio Capri op te starten vanaf de Martina. Over deze poging is zeer weinig bekend, alleen dat het plaats vond in oktober 1979 en dat Herman de Graaf in die tijd ook programma's maakte voor Radio Caroline. Leendert Vingerling schreef een boeiend en gedetailleerd verhaal over Radio Capri. Nu met nieuwe foto's!

Machtsovername Radio Delmare

op . Gepost in Delmare Archief

Leendert Vingerling tijdens de machtsovername aan boord van de MartinaHet was zaterdag 12 augustus 2006 precies 27 jaar geleden dat er aan boord van de Martina, het zendschip van Radio Delmare, een machtsovername werd gepleegd. Leendert Vingerling was de aanstichter er van, samen met Delmare DJ Kees 'Kaas' Mulder. Leendert Vingerling kijkt vandaag terug op de gebeurtenissen van die dag en wat er aan vooraf ging. Met exclusieve foto's en krantenknipsels.

Radio Delmare en de DOO

op . Gepost in Delmare Archief

Delmare Top 33Januari 1981. Justitie had al geruime tijd geleden alle schepen van de zeezender Radio Delmare naar binnen gesleept en het verhaal was uit. Of toch niet? In januari 1981 verscheen het 1e gedrukte exemplaar van de Delmare Top 33. De Delmare Top 33 was een uitgave van de Delmare Omroep Organisatie. Theo van Halsema heeft een aantal exemplaren van de Delmare Top 33 o­nline gezet en Leendert Vingerling vertelt over de DOO.

Foto's Radio Delmare

op . Gepost in Delmare Archief

Radio DelmareDe zeezender Radio Delmare had een "bewogen geschiedenis". In augustus 1978 zond Radio Delmare enkele weken uit vanaf de Aegir, eind 1978 werd de Scheveningen 54 aangekocht en zou het station gaan uitzenden vanaf de Mi Amigo, zomer 1979 zond het station uit vanaf de Martina en in 1980 werd een mislukte poging gedaan met de Morgenster. Het gedigitaliseerde foto archief van voormalig Delmare medewerkers Jan Kat en Leendert Vingerling is uitgebreid en bevat nu 334 foto's uit de Delmare historie.

Radio Delmare's Morgenster wordt zeilschip

op . Gepost in Delmare Archief

De Morgenster in 1973De voormalige haringlogger Sch 324, beter bekend als de Morgenster (foto) van Radio Delmare, wordt omgebouwd tot een trainingsschip voor de zeilvaart. Eigenaar van de Morgenster is Harry Muter die zelf ook de afbouw voor zijn rekening neemt. De Morgenster heeft jarenlang Scheveningen als thuishaven gehad. Het meeste staalwerk voor de ombouw heeft o­nlangs in Urk plaatsgevonden, de afbouw wordt in Den Helder gedaan.

Rob Nieuwenhuizen overleden

op . Gepost in Delmare Archief

Oprichting Delmare Omroep OrganisatiePas nu is bekend geworden dat Radio Delmare medewerker Rob Nieuwenhuizen in 1996 door een tragisch incident om het leven is gekomen. Tijdens werkzaamheden aan zijn eigen strandtent viel de ladder om en brak hij zijn nek. Rob is op 37 jarige leeftijd overleden. Rob liet een vrouw en dochtertje van 4 jaar na. 'Robbie' had in Scheveningen een strandtent.

Rob van der Meer overleden

op . Gepost in Delmare Archief

Rob van de Meer (2)Pas nu is bekend geworden dat discjockey Rob van de Meer (2) van de zeezender radio Delmare blijkt te zijn overleden. Zijn echte naam was Rob Stouten. Hij is in november 1993 aan de gevolgen van een hartstilstand op 37 jarige leeftijd overleden. Rob liet een vrouw en zoon van 5 jaar na. Rob zal bij de meesten vooral herinnerd worden als degene die in zee sprong toen Veronica een documentaire maakte.

Radio Delmare medewerkers

op . Gepost in Delmare Archief

Delmare TeamOp MediaPages staat al enige tijd een lijst met voormalig medewerkers van Radio Veronica en Radio Noordzee. Bij de meeste medewerkers staat vermeld wat ze na deze periode hebben gedaan. We willen proberen om ook zoveel mogelijk medewerkers van Radio Delmare in kaart te brengen. Tips zijn van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Laatste update: 26-11-17.