images/categories/Veronica.png

Unieke video zeezender Veronica

op . Gepost in Veronica Archief

videobenkurtjosBen Meijering heeft vandaag de vijfde video van Kurt Sellenthin online gezet. Eerdere video’s van Kurt gingen over zijn boottochten naar de zeezenders in 1973 en 1974, een bezoek aan de Mebo II en een bezoek aan de Radio Noordzee landstudio. De video van Kurt die Ben vandaag online heeft gezet zijn beelden van een bezoek aan de Radio Veronica landstudio’s in september 1973. We zien o.a. Veronica technicus Jos Hogen, de Veronica studio’s en het pand aan de Lapershoek. Ben heeft de video van Kurt integraal gedigitaliseerd.

Video Willem en Jan bij Radio 192

op . Gepost in Veronica Archief

willemvankootenradio192Van 4 juli 2001 t/m 5 augustus 2004 zond Radio 192 uit vanaf de Bosdrift in Hilversum en bracht het geluid van de zeezenders terug. Met o.a. Ad Bouman, Tineke, Will Luikinga, Chiel Montagne, Eddie Becker, Ferry Maat, Peter Teekamp, Ferry Eden, Edo Peters, Bruno de Vos en Michael Bakker. Radio 192 had regelmatig speciale programma’s en gast DJ’s. Zo ook op 31 augustus 2001. In de video uit het archief van Michael Bakker zien we eerst Jan van Veen. Daarna komt ook Willem van Kooten een speciaal programma voor Radio 192 maken.

Video De jingles en tunes van Veronica

op . Gepost in Veronica Archief

video828adjellepieterBen Meijering is sinds een paar maanden bezig om al zijn video’s van zeezender- en radio evenementen online te zetten. Inmiddels staan er ruim 120 video’s online, waarvan 11 video’s (totaal ruim 4 uur!) van het Veronica 828 evenement in 2004. De video die Ben vandaag online heeft gezet is van 28 augustus 2004. Die avond maakten Ad Bouman, Jelle Boonstra en Pieter Jan Vink tussen 22 en 23 uur een programma over de herkomst van Veronica jingles en tunes. Met natuurlijk de Nieuws jingle en de Top 40 tune, maar ook met o.a. Unit Gloria en Amsterdam.

Bull Verweij in 2001 bij Radio 192

op . Gepost in Veronica Archief

radio192oombullOp 4 juli 2001 begon Radio 192 met haar uitzendingen. Het openingsprogramma werd die dag gepresenteerd door onder andere Jacob Hut, Will Luikinga, Rob van Wezel en Edvard Niessing. Eén van de gasten was Bull Verweij, één van de voormalige directeuren van de zeezender Radio Veronica. Edvard Niessing had tijdens het openingsprogramma een prachtig openhartig interview met Bull Verweij. De video hiervan is nu dankzij Michael Bakker boven water gekomen en door Alex van den Hoek gedigitaliseerd en online gezet.

Herkomst Radio Veronica jingle

op . Gepost in Veronica Archief

veronicalpJingleweb heeft alweer de herkomst van een jingle opgelost. Ditmaal met hulp van de Hilversumse radiotechnicus Syb Verwer. Het gaat om de jingle ‘Hey hallo Veronica, kan u misschien een plaatje voor me draaien’, uit de zeezender periode van Radio Veronica. In die jingle zitten geluiden van een scheepstoeter en zeemeeuwen. De jingle was ook het begin van het plaatje ‘Veronica’ van De Rekels. Syb ontdekte waar de scheepstoeter en de zeemeeuwen vandaan komen: ‘Tous les bateaux, tous les oiseaux’ van Michel Polnaref.

Video Bull Verweij RadioDag 1994

op . Gepost in Veronica Archief

bullverweijradiodag1994De RadioDag werd in 1994 georganiseerd in Utrecht en had dat jaar wel een heel speciale gast. Oom Bull Verweij, de voormalig directeur van de zeezender Radio Veronica. Op het podium praten Hans Knot en Jelle Boonstra uitgebreid met hem en Oom Bull speelt zelfs op zijn ukelele. Het interview met Bull Verweij duurt bijna anderhalf uur en de volledige versie van het interview staat nu online. Het camerawerk is van Rob Olthof, het geluid is gedaan door Niels Zack en de digitale bewerking is verzorgd door Ben Meijering.

Video Veronica zendschip gestrand

op . Gepost in Veronica Archief

veronicastrandvideoNog maar ruim 2 weken verwijderd van de grote demonstratie in Den Haag sloeg op 2 april 1973 het noodlot toe voor Radio Veronica. Het zendschip sloeg in een zware storm van haar ankers en liep op het strand bij Scheveningen. De uitzendingen werden afgesloten door Ruud Doets en de bemanning werd door de Bernard van Leer van boord gehaald. Op 11 april was Veronica terug: op 259 meter vanaf de Mi Amigo. Op 18 april werd de Norderney vlot getrokken en was Veronica ook terug op 538. De video met de gestrande Norderney is vandaag online gezet.

Bart van Leeuwen bij Veronica 828

op . Gepost in Veronica Archief

bartvanleeuwen8282004Van 16 t/m 31 augustus 2004 werden vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum live programma’s gemaakt door voormalig medewerkers van de zeezender Radio Veronica. Onder andere op 21 augustus maakte Bart van Leeuwen programma’s voor Veronica 828. Hij ontving toen o.a. Tineke, Jan van Veen, Chiel Montagne, Ruud Westbroek, Ad Bouman, Eddie Becker en Peter Teekamp. Ben Meyering was er destijds bij met zijn videocamera en maakte deze opnames. Die staan nu, met ruim 120 andere video’s, op Ben’s YT kanaal.

Lex Harding & Patricia Paay in 2004

op . Gepost in Veronica Archief

patricialexveronica828videoIn 2004 werden vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum van 16 t/m 31 augustus live programma’s gemaakt door medewerkers van de zeezender Veronica. Op 31 augustus maakte Lex Harding daar vanaf 15 uur een programma met als één van de gasten Patricia Paay. Met Patricia praatte Lex o.a. over de zeezender Veronica, de medewerkers van toen en de vele jingles die Patricia maakte voor Veronica. Patricia zong live ‘Come on and sail away’ en ’18 april naar Den Haag’. Ben Meyering was er destijds bij met zijn videocamera en maakte deze opnames.

Nieuwe foto's zeezender Veronica

op . Gepost in Veronica Archief

veronicatheodenckerTheo Dencker maakte in de jaren 70 en 80 honderden mooie en zeer professionele foto’s van de zeezenders. Veel van Theo’s foto’s staan inmiddels op het Offshore Radio Archive. Dat is het online foto platform van Hans Knot en Martin van der Ven. Daar staan o.a. foto’s van Radio Noordzee, Mi Amigo, Caroline en Laser. Maar ook foto’s van Zeezenders 20, de Mebo II in Slikkerveer en Sealand. Afgelopen week zijn daar 37 bijzonder mooie nieuwe foto’s van Theo Dencker van het Radio Veronica zendschip en Veronica’s boordstudio bijgekomen.