images/categories/RadioEvents.png

Video Veronica Retro Radio op 31-8-2022

op .

adveronicavideoalex31082022Woensdag 31 augustus j.l. vond in de Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink een Veronica reünie en de officiële start van Veronica Vintage plaats. Leo van der Goot en Ad Bouman maakten op de originele Hilversum 3 studio daar programma’s. Foto’s hiervan plaatsten we al eerder op MediaPages. Maar nu staat ook de video edit van Alex van den Hoek online. Met Ad en Leo en als gasten Cees van Zijtveld, Nico Steenbergen, Juul Geleick, Marc van Amstel, Dick Klees, Francis Bouman, Tineke en Ben Cramer.

Foto's en video Leo's Veronica boek 2022

op .

leopres1Op 18 juni was de release party van het nieuwe boek van Leo Weijers ‘Zo te sterven op het water’. Onder ruime belangstelling vond de release party plaats in ‘De Heerekamer’ in Lisse. Leo Weijers overhandigde de eerste 2 exemplaren van zijn boek aan Getty Kaspers (Teach In) en Arnold Muhren (The Cats). Verder waren o.a. aanwezig radiomaker Tom Blomberg, Rudy Bennet (Motions, Galaxy Lin), journalist Martin Reitsma, Alex van den Hoek (video en Stichting Norderney), muziekkenner Rene Subke en Wim van de Water (MediaPages, Museum van de 20e Eeuw).

Foto's en video's Offshore Days 2021

op .

2021od1Van 8 t/m 15 augustus vond het evenement Offshore Days 2021 plaats. Voormalig DJ’s van de zeezender Radio Mi Amigo maakten live programma’s vanuit een mobiele studio op de Zeedijk in Zeebrugge. Het evenement liet de tijd van de zeezender Radio Mi Amigo herleven. Bezoekers waren van harte welkom bij de mobiele studio in Zeebrugge. De programma’s werden uitgezonden via Radio Mi Amigo International 6085 kHz, online en in vrijwel heel Nederland via DAB+ kanaal 7D van MTVNL. Bekijk nu de foto's en video's van Offshore Days 2021.

Foto's en video's 192 Radio vanuit B&G

op .

bg1Tijdens de Dutch Media Week maakte 192 Radio van 5 t/m 9 oktober live programma’s vanuit Beeld en Geluid. Dat gebeurde met de gerestaureerde Hilversum 3 mengtafel uit de jaren ’70. Er werden programma’s gemaakt door Ad Bouman, Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, en Erik de Zwart. Op 5 oktober werd het archief van de zeezender Veronica door de Stichting Norderney overgedragen aan Beeld en Geluid. Foto’s en video’s staan nu op MediaPages. Update 18-10: de 2e video van Alex van den Hoek staat nu online!

Foto's en video's start Radio 100 Jaar

op .

zo17Op zondag 1 september werd om 18 uur de studio van Radio 100 jaar in Hilversum officieel geopend door wethouder Wilmar Jaeger. Initiatiefnemer van dit unieke project is Bruno de Vos. Ad Bouman en 192 Radio werken mee aan Radio 100 jaar. Bij de feestelijke receptie waren o.a. Ad Roland, Bart van Leeuwen, Will Luikinga en Marcel Bouman aanwezig. Niels Zack en Rob Schel hebben namens de Stichting Norderney technische assistentie verleend aan het project. Foto's en de video van Alex van den Hoek met de officiële opening en interviews staan nu online.

Foto's Veronica Retro Radio op 31-8-2022

op .

retro13Woensdag 31 augustus vond in de Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink een Veronica reünie en de officiële start van Veronica Vintage plaats. Leo van der Goot maakte op de originele Hilversum 3 studio daar een programma met o.a. Tineke en Ben Cramer dat werd uitgezonden op 192 Radio en Veronica Vintage. Om 18:00 uur maakte Ad Bouman het officiële openingsprogramma van Veronica Vintage samen met Tineke en Jan Morrien. Tegelijkertijd vond in dezelfde ruimte een gezellige Veronica reünie plaats.

Foto's en video's 192 Radio DMW 2021

op .

dmw2021prog1Net als vorig jaar was 192 Radio ook dit jaar aanwezig tijdens de Dutch Media Week in Hilversum. Daarvoor werden 2 compleet gerestaureerde Hilversum 3 mengtafels opgesteld in winkelcentrum De Gooische Brink in het centrum van Hilversum. De stereo en de mono tafel komen uit de collectie van Beeld & Geluid. Van 1 t/m 10 oktober maakte 192 Radio daarmee tussen 16 en 18 uur een live radioprogramma. Met o.a. Ad Bouman, Jan van Veen, Erik de Zwart, Leo van der Goot, Tineke, Rob Stenders en Gerard Ekdom. Bekijk nu hier de foto's en de video's. Update 25-10: video

Video en audio Radio 192 reünie 2021

op .

192reunieadOp 4 juli 2001 begonnen de uitzendingen van Radio 192 via de kabel en AM 1332. Precies 20 jaar later kwamen een groot aantal voormalig medewerkers bij elkaar voor de Radio 192 reünie. Met een live radio uitzending vanuit de Media Foyer in Hilversum. Te horen via 192 Radio, Dudok Radio en Extra AM 1332. Alex van den Hoek maakte een mooie video van de reünie. Met o.a. Ad en Marcel Bouman, Tineke, Michael Bakker, Ben Cramer, Bruno de Vos, Ferry Eden en Marc van Amstel. En beelden van 20 jaar geleden! Ook de volledige radio uitzending staat nu online.

Foto's en video's Idzerda Day

op .

id42Op 6 november bestond de radio in Nederland 100 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd in het Kurhaus het evenement 'Idzerda Day' georganiseerd. In het Kurhaus stonden een historische studio van de NOS, de Zeedijk studio van Radio Veronica en de mobiele studio van Radio West. Met alle studio's werd die dag live uitgezonden. Een groot aantal zeezender- en publieke omroep medewerkers werkten aan de programma's mee of kwamen langs voor een interview. Bekijk nu een uitgebreide fotoreportage op MediaPages.

Foto's en video's einde 192 Museum

op .

za77Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus waren de laatste twee dagen van het 192 Museum in Nijkerk. Op vrijdag kwamen voormalig zeezender medewerkers nog één keer het museum bezoeken. En werden er voor de laatste keer programma's gemaakt in Veronica's Lapershoek studio in het museum. Op zaterdag kwamen ruim 1000 bezoekers naar het 192 Museum voor het evenement The Day The Music Died met optredens en een live uitzending van 192TV. Om precies 18 uur werd het museum gesloten door Tineke, Lex Harding en Ad Bouman.