images/categories/Laser-558.png

Nieuwe foto's Laser 558

op . Gepost in Laser 558 Archief

richarrisOp Offshore Radio Archive staan sinds deze week 71 foto’s van de zeezender Laser 558 en Laser Hot Hits van Theo Dencker. Na testen met o.a. een heliumballon op 729 kHz startte Laser 558 officieel op 24 mei 1984. Het station hanteerde een strak Amerikaans format “You’re never more than a minute away from Music”. Bekende DJ’s waren o.a. Charlie Wolf en Jessie Brandon. Mede door technische problemen stopte Laser op 6 november 1985. Een jaar later startte Laser Hot Hits vanaf de Communicator maar stopte er op 20 april 1987 mee.

Laser 558 in New York

op . Gepost in Laser 558 Archief

Laser 558Gisteren publiceerden we de volledige originele persmap ui 1983 van de zeezender Laser 558 uit het archief van Jelle Boonstra. In 2010 bezocht Jelle Boonstra New York en ging o.a. langs het postadres van Laser 558 (Grand Central Station) en het adres voor adverteerders (Madison Avenue) en maakte er enkele foto's. Tezamen met andere herinneringen, zoals persberichten, ontvangstrapporten en persoonlijke brieven, blikken we vandaag nog een keer terug naar de zeezender Laser 558.

Nieuwe Laser video

op . Gepost in Laser 558 Archief

Communicator in IJmuidenDe Nederlandse website over de geschiedenis van de zeezender Laser 558 heeft een nieuwe video online gezet. De video is gemaakt toen het voormalige Laser zendschip Communicator in IJmuiden lag, één dag voor het vertrek naar Engeland. Op de website over Laser zijn naast video's ook diverse fotoserie's uit de geschiedenis van Laser te bekijken. De zeezender Laser 558 (later Laser Hot Hits) zond uit vanaf de MV Communicator van januari 1984 tot april 1987.

Interview Laser DJ's

op . Gepost in Laser 558 Archief

Zendschip Communicator van Laser 558In de zomer van 1984 lag op de Noordzee het zendschip de MV Communicator van zeezender Laser 558. Regelmatig werden boottochten georganiseerd naar het zendschip waarbij bezoekers aan boord konden gaan om het schip, de zenders en de studio's te bezichtigen en de DJ's te ontmoeten. Tijdens een van deze trips, op 23 juli 1984, maakte een van de bezoekers een aantal interviews met de DJ's, waaronder Rick Harris en Charlie Wolf. Deze interviews staan nu online.

Communicator bijna volledig gesloopt

op . Gepost in Laser 558 Archief

Communicator september 2008In augustus 2007 meldden we dat Andrew Banks, een zakenman uit St. Margaret's Hope, opdracht had gegeven om het voormalige zendschip de MV Communicator te slopen. De Communicator werd gebruikt door Laser 558, Laser Hot Hits, Holland FM, HitRadio Veronica, Q Radio en The Superstation Orkney. Leendert Vingerling stuurde o­ns foto's van de Communicator die september 2008 zijn genomen.

Einde Laser 25 jaar geleden

op . Gepost in Laser 558 Archief

LaserOp 20 april 1987 kwam er een einde aan de uitzendingen van de zeezender Laser vanaf de MV Communicator. Dat is alweer 25 jaar geleden. Jingleweb besteed daarom aandacht aan de zeezender Laser. "Het station was destijds z'n tijd ver voor vooruit en klinkt nog steeds fris", aldus Jingleweb. Eén van de redenen van het einde van Laser was dat het Britse Minesterie van Handel een spionageschip naast het zendschip van Laser had gelegd waardoor bevoorraden vrijwel onmogelijk werd.

Persmap Laser 1983

op . Gepost in Laser 558 Archief

LaserUit het (zeezender-) archief van Jelle Boonstra (Genootschap voor Radiojingles en -tunes, Jingleweb) publiceren we vandaag de originele persmap uit 1983 van de zeezender Laser. Met onder andere foto's van het zendschip Communicator, de DJ's en de studio's. Verder onder andere informatie over Laser 558 "All Europe Radio", de DJ's, het zendbereik, de zenders, het zendschip, de advertentie tarieven en de verwachte luisterdichtheid.

Nieuwe foto's zeezender Laser

op . Gepost in Laser 558 Archief

Zendschip CommunicatorJelle Boonstra ontdekte op het internet een serie niet eerder gepubliceerde foto's van het zendschip de Communicator van de zeezender Laser. De zeezender Laser startte januari 1984 met uitzendingen voor de Engelse kust. Op 6 november 1985 voer de Communicator de haven van Harwich binnen, wat het einde betekende van Laser 558. Van 1 december 1986 tot 20 april 1987 zond Laser Hot Hits uit vanaf de Communicator. Daarna werd het zendschip gebruikt voor o.a. Holland FM en Veronica.

Nieuwe foto's Communicator

op . Gepost in Laser 558 Archief

MV CommunicatorEr is niet veel meer over van het voormalige Laser 558 zendschip MV Communicator. Na Laser 558 werd de Communicator gebruikt door onder andere Holland FM, HitRadio Veronica, Q Radio en The Superstation Orkney. Op dit moment ligt het voormalige zendschip in Orkney. Simon Tuder was de afgelopen week in Orkney, bezocht de Communicator en maakte er enkele foto's. Hans Knot stuurde ons deze foto's die nu online staan op MediaPages.

Einde Communicator

op . Gepost in Laser 558 Archief

De Communicator in 2008In augustus 2007 melden we al dat de zendmast van het voormalige zendschip van Laser 558 was afgebroken. Niet veel later werd bekend dat eigenaar Andrew Banks, een zakenman uit St. Margaret's Hope, opdracht had gegeven om het schip te slopen. In september 2007 werd de sloop stilgelegd omdat aan boord van het schip asbest was aangetroffen. Hans Joachim Backus en Piet Treffers stuurden o­ns op 26 februari 2008 recente foto's.