images/categories/Nieuws.png

Dick Verheul 1986 Radio Monique

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1975. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd met een programma van 27 april 1986 met Dick Verheul en “Het Zondagmiddag Matinee” op Radio Monique. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).

Nooit uitgezonden 1 april grap 1977

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de de week van 22 april.

Tineke terug op de radio

op .

tinekewillem1974Het Rosa Spier Huis in Laren is al 60 jaar een bijzondere woon- en werkgemeenschap van oudere kunstenaars en wetenschappers. Een bekende huidige bewoner is onder meer radio-icoon Tineke de Nooij. Begin deze maand werd ook de aan het Rosa Spier Huis verbonden Dorpsradio Laren opnieuw opgestart. Het online radiostation opende er een nieuwe studio. De live-programma’s zijn vooral geconcentreerd op vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf komende zaterdag (20 april) zal ook Tineke er iedere zaterdag tussen 10 en 12 uur een live-programma, mét publiek, maken.

Record Store Day bij Museum RockArt

op .

rockartjacqjaap2023Op zaterdag 20 april vieren muziekliefhebbers wereldwijd Record Store Day, de feestdag van de onafhankelijke platenzaken. RockArt Shop XL in Hoek van Holland organiseert ook dit jaar een programma met exclusief te verkrijgen platen en een instore optredenvan Katja Kruit. In Hoek van Holland vindt Record Store Day plaats bij de RockArt Shop XL aan de Zekkenstraat 42. Van 09.30 uur tot 17.00 uur is de winkel de ontmoetingsplek voor muziekliefhebbers, verzamelaars en muzikanten om gezamenlijk de cultuur van de onafhankelijke platenzaak te vieren.

Lancering 'beste rock & roll boek ever'

op .

hansboek4In een bomvol Museum RockArt vond op 1 april de lancering van het boek ‘The Real Naked Truth’ plaats. De auteur is Hans Muijsson, die 42 jaar toerde met de Golden Earring en zijn herinneringen daar aan, samen met Rene Verweijmeren, in het boek optekende. Wim van de Water interviewde Hans en Rene, maar ook Hanneke en Rob van Uitgeverij Doornwater en Jaap Schut van Museum RockArt. Het 1e exemplaar van het boek werd door Hans overhandigd aan Erik de Zwart. Shownieuws filmde en noemde het boek ‘Het beste rock & roll boek ever’.

Nieuw uniek boek 'Druk met geluid'

op .

drukmetgeluid‘Flexi’s’ worden ze wel genoemd; die zeer dunne grammofoonplaatjes. Waarschijnlijk heb jij er destijds ook nog wel één of meerdere gehad. Ze werden onder meer gebruikt als reclame medium omdat ze bijvoorbeeld bij een tijdschrift konden worden ingesloten, zonder dat ze kans liepen te breken. In 1964 gebruikten The Beatles voor het eerst flexidiscs om hun fans een exclusieve Kerstwens te sturen. Zeezender Radio Noordzee gebruikte het als reclamemiddel. David Bowies Ziggy Stardust is nog in een (wat zwaardere) variant op flexidisc verschenen toen er...

Nieuw boek Leo Weijers over Veronica

op .

leopres5De kogel is door de kerk: in het najaar van 2025 verschijnt een nieuw boek over de zeezender Radio Veronica. Het boek wordt geschreven voor Leo Weijers en uitgegeven door WBooks. Dat heeft Leo vandaag bekend gemaakt. Leo meldt ons over zijn nieuwe boek: "Met het verschijnen van het boek zal een lang gekoesterde wens van mij in vervulling gaan. Ik ben dan ook heel blij en vereerd dat WBooks het boek gaat uitgeven. Het boek zal gaan over de zeezender-jaren van Radio Veronica en zal niet beginnen ‘in een rokerig vergaderzaaltje van Krasnapolsky’".

Oeuvre Award voor Patricia Paay

op .

patriciapaay2004Patricia Paay heeft namens Avrotros een Lifetime Achievement Award gekregen voor haar bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. Zij werd met de oeuvreprijs verrast tijdens de live uitzending van het programma Weekendborrel vrijdagmiddag op NPO Radio 5. Zij ontving de award uit handen van muziekproducent en DJ Ronald Molendijk. Dit jaar viert de zangeres haar 60-jarig artiestenjubileum. Ter gelegenheid daarvan verscheen vorige week de 13-CD oeuvre boxset ‘Forever Young: The Complete Album Collection & More’.

Zeezenders op KBC Radio

op .

kbcsticker1De Nederlandse zeezenders die ons het meest in het geheugen liggen zijn Radio Veronica en RNI. Op 31 augustus 2024 is het 50 jaar geleden dat er een eind kwam aan de uitzendingen van deze zenders. Daarnaast was het Radio Mi Amigo die onverminderd doorging. Radio Veronica en RNI zullen we i.v.m. deze speciale datum eren met een serie van 22 uitzendingen op KBC Radio. Met medewerking van Hans Hogendoorn, Marc van Amstel, Nico Steenbergen en Ferry Eden. We blikken terug met het geluid van deze populaire zeezenders.

Zeezenders eind juni live uit Terneuzen

op .

miamigo45Dit jaar 50 jaar geleden startte de zeezender Radio Mi Amigo en moesten Radio Veronica, Noordzee en Atlantis hun uitzendingen staken. Maar de zeezenders zijn terug tijdens de Havendagen te Terneuzen met ‘Mi Amigo 50’ op 28 29 en 30 juni 2024 ter herdenking van die 50 jaar! Legendarische zeezender DJ’s brengen het zeezender geluid terug live vanaf de MV Castor in de haven van Terneuzen. De programma’s zijn op FM te beluisteren in de regio Terneuzen en in Nederland via diverse LPAM stations. Lees nu de volledige programmering!