images/categories/Nieuws.png

Start Radio Noordzee 6 maart 1971

op .

rni54Dit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week de Top 40 en Tipparade van eind februari 1977. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag en zondag in het 'Zeezender Uur' met historische radio programma's van de voormalige zeezenders. Met dit keer o.a. de start van de Nederlandse service van Radio Noordzee op 6 maart 1971 met Joost den Draaijer en Jan van Veen.

Radio Mi Amigo in maart 1976

op .

ferry03061976Sinds het vertrek van Bert Bennett uit Playa d’Aro waren zijn uren verdeeld onder de overgebleven leden van het Playa-deejayteam. Dat bestond uit programmaleider Joop Verhoof, Peter van Dam, Stan Haag en zijn vrouw Michelle. Maurice Bokkebroek droeg zorg voor de techniek en Haike Debois nam organisatorische zaken ter hand aan de zijde van Mi Amigo-baas Sylvain Tack. Sinds 19 januari 1976, de dag na de laatste uitzending van Bert Bennett, verzorgden Bart van Leeuwen en Jan van de Meer nieuwsuitzendingen vanaf het zendschip Mi Amigo.

Earring merchandise bij RockArt

op .

rockartshopDat de Golden Earring een belangrijk onderdeel vormt in Museum RockArt in Hoek van Holland is inmiddels algemeen bekend. De Nationale trots is als een rode draad verweven in de uitgebreide collectie van het Museum. Vanaf nu is de Shop van Museum RockArt echter ook de enige plek waar de officiële Golden Earring merchandise verkocht wordt. Dat komt door een jarenlange vriendschap met Hans Muijson van Second Live Products. Hans is al meer dan 40 jaar hét vertrouwde gezicht bij concerten van de Earring als verzorger van de band en de merchandise.

Interviews Elly van Amstel Ferry Eden

op .

ferrypaulPaul Lek had deze week opnieuw interviews met twee voormalig zeezender collega’s. Paul werkte in de jaren 80 als Maarten de Jong bij de zeezender Radio Monique. Hij sprak deze week met Elly van Amstel en samen haalden ze herinneringen op aan Radio Monique, Radio 819, de Ross Revenge en hun collega’s daar. Paul sprak ook met Ferry Eden. Ferry verteld in het gesprek o.a. over zijn eerste boordperiode op de Mi Amigo, het besturen van het zendschip Magdalena, de Belgische Vrije Radio’s en de ankerbreuk van de Ross Revenge.

Interview Hans Hogendoorn

op .

hanshogendoorn3In het kader van Wereld Radio Dag had NH Gooi afgelopen zaterdag een gesprek met Hans Hogendoorn. Daarin blikt Hans onder andere terug op zijn periode bij de zeezender Radio Noordzee, het station waar hij in 1971 zijn radiocarrière startte. “Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, ook wanneer het windkracht 9 was”, zegt Hans over het werken aan boord van de Mebo II. “Het meest lastige tijdens een storm was werken met een schrijfmachine” verteld Hans. Het hele interview van ruim 10 minuten is hier terug te luisteren.

Video interview Radio Delmare

op .

ronaldronaldIn 2015 werd de RadioDay gehouden in Museum RockArt. Wim van de Water interviewde daar Ronald Bakker en Ronald van der Vlught, beide betrokken bij de zeezender Radio Delmare. De beide Ronald’s vertellen o.a. over de generator die met de Scheveningen 54 naar de Mi Amigo werd gebracht, het openingsprogramma in 1979, waarom het in 1979 toch mis ging en het aan boord brengen van een zender met een rubberboot. ‘Het is een avontuur dat we nooit hadden willen missen’, aldus de beide Ronald’s.

Programmering Mi Amigo Revival 2021

op .

maevent2021Er komen veel unieke programma’s voorbij van 24 t/m 28 maart tijden het Radio Mi Amigo Revival Event 2021. O.a. de laatste Jukebox van Stan Haag, de laatste Peter van Dam show en de allerlaatste Baken 16 met Marc Jacobs. Maar ook nooit uitgezonden programma’s van Ton Schipper en Haike Debois. Ferry Eden (Top 50) en Wim de Groot (Magdalena Days) namen speciale programma’s op voor het evenement. De volledige programmering van het evenement staat nu online. Het Mi Amigo Revival Event is online en via enkele radio apps te beluisteren.

Video interview Bart van Gogh

op .

bartvangoghvideoPatrick Kicken sprak voor Radio.nl uitgebreid met Bart van Gogh. Bart begon zijn radiocarrière bij de Haagse piratenzenders en bij de zeezender Radio Mi Amigo. Bij Top Format maakte Bart talloze jinglepakketten en was jarenlang de station voice van Sky. Recent verscheen het boek ‘Bart! De Van Gogh van de jingles’. In het interview praat Bart o.a. over luisteren naar de zeezenders met een Veronica radio, een RCD inval bij Radio Centraal, de opkomst van de grote landpiraten, Sky, zijn vele jinglepakketten voor o.a. de Tros en Veronica, Top Format, de huidige radio en het boek.

Radio Mi Amigo Revival Event 2021

op .

maevent2021Philippe Derluyn organiseert van 24 tot en met 28 maart voor het vijfde jaar op rij het ‘Radio Mi Amigo Revival Event’. Tijdens deze vijf dagen worden er historische programma’s van de zeezender Radio Mi Amigo uitgezonden. Philippe heeft sinds vorig jaar ruim 40 nieuwe Mi Amigo programma’s gevonden die onder andere zullen worden uitgezonden. Het ‘Radio Mi Amigo Revival Event’ is via online streams en enkele radio apps te volgen. Vanaf maandag 22 maart is via de online stream al nonstop muziek te beluisteren met veel ‘zeezenderplaatjes’ en ‘radiotunes’.

Zeezenders op radio afstemschaal

op .

martinradiozeezenderVoor veel fans van de voormalige zeezenders is een radio met de naam van één van de zeezenders op de afstemschaal een pronkstuk in hun verzameling. Zo ook voor Martin van der Ven. Martin is zeezenderfan, eigenaar van de website Offshore Radio Guide en vele jaren (mede) organisator van de beroemde RadioDagen. Martin is lang op zoek geweest naar zo’n radio met een zeezender op de afstemschaal. In het begin zonder veel succes. Martin heeft deze week een mooi overzicht van deze speciale radio’s, met veel foto’s, online gezet.