images/categories/Nieuws.png

Maarten de Jong blikt terug

op .

maartendejong‘Poptiek’ was één van de bandprogramma’s van de zeezender Radio Monique. Maarten de Jong presenteerde het programma destijds samen met Jantine. De eerste uitzending was op 31 maart 1986, de laatste op 29 mei 1987. Maarten de Jong presenteert alweer enige tijd programma’s op het nieuwe Monique 918. Maarten stond daar zaterdag 29 mei tussen 13 en 14 uur stil bij zijn laatste ‘Poptiek’, nu 34 jaar geleden. Met medewerking van een aantal oud Monique medewerkers van toen en Jantine! Dat programma is nu terug te luisteren via Mixcloud.

KL 85 Zeezender Tijd 24

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week van 14 juni.

Ferry Maat terug op landelijke radio

op .

ferrymaatsoulshowFerry Maat keert terug bij een landelijk radiostation, dit keer Paradise FM op het eiland Curacao. Daar gaat hij vanaf aanstaande donderdagavond weer de SoulShow presenteren, op het tijdstip waarop het programma jarenlang te horen was: van 19 tot 21u. De Soulshow was de afgelopen decennia te horen op de zeezender Radio Noordzee en op TROS Hilversum 3, Radio 10, Radio 538, Arrow Jazz en Radio Veronica. In 2006 kreeg Ferry Maat een Gouden Harp ‘oeuvreprijs’, een jaar later kreeg hij de Marconi-oeuvreprijs, de belangrijkste prijs in radioland.

Ferry Eden's Veronica Top 40 1980

op .

ferrymei2021Nadat Radio Delmare en Mi Amigo nazomer 1979 tot het verleden behoorden, was op 20 maart 1980 het laatste actieve zendschip - de M.V. Mi Amigo van Radio Caroline - gezonken. Het had er alle schijn van dat het tijdperk van de zeezenders voorbij was. De nieuwe jeugd zocht zijn popmuziek niet langer op de middengolf, maar op de kwalitatief betere FM-band: bij één van de ‘landpiratenzenders’ of bij Hilversum III. Al met het van kracht worden van de anti-zeezenderwet was de TROS in het najaar van 1974 aan een enorme populariteitsslag begonnen. (Update 31-5)

RockArt Shop XL is open

op .

rockartshopHet is algemeen bekend dat de Musea nog niet open mogen. Maar in de RockArtShop XL winkel je in de meest muzikale (museale) entourage die er bestaat! Met maximaal 10 klanten in de vergrote shop opstelling kun je veilig en op je gemak struinen tussen de enorme muziek- en merchandise collectie die hier te koop is. Ook voor de exclusieve Golden Earring merchandise ben je hier aan het juiste adres. RockArt is ook het startpunt voor een heerlijke Songfestival wandeling langs 12 punten in Hoek van Holland! (Update 19 mei)

Peter Holland op Radio Noordzee

op .

rni9Dit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week een Top 40 en Tipparade uit juni 1985. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag en zondag in het 'Zeezender Uur' met historische radio programma's van de voormalige zeezenders. Met dit keer Peter Holland in 1973 op Radio Noordzee met 'Doorsnee Noordzee' en Chiel Montagne in 1971 op Radio Veronica met 'Sangria'.

Herman Stok overleden

op .

hermanstok2Herman Stok is woensdag 2 juni op 93-jarige leeftijd overleden. De presentator stond aan de wieg van diverse jongerenprogramma’s op radio en televisie. Zo was hij in 1961 de eerste met een muziekprogramma voor jongeren op de televisie ‘Top of Flop’, dat werd uitgezonden tot 1965. Stok was ook diskjockey van het eerste radioprogramma waarin popmuziek was te horen: ‘Tijd voor Teenagers’. Het programma werd voor het eerst uitgezonden in 1959, toen nog gepresenteerd door Dick van ’t Sant onder het pseudoniem Dick Duster.

Maarten de Jong blikt terug op 1987

op .

maartenjantien‘Poptiek’ was één van de bandprogramma’s van de zeezender Radio Monique. Maarten de Jong presenteerde het programma destijds samen met Jantine. ‘Poptiek’ werd uitgezonden tussen 14 en 16 uur. De eerste uitzending was op 31 maart 1986, de laatste op 29 mei 1987. Maarten de Jong presenteert alweer enige tijd programma’s op het nieuwe Monique 918. Maarten staat daar zaterdag 29 mei tussen 13 en 14 uur stil bij zijn laatste ‘Poptiek’, nu 34 jaar geleden. Met medewerking van een aantal oud Monique medewerkers van toen en Jantine!

Bart van Gogh: jingle colleges

op .

bartvangoghBart van Gogh zette in de jaren 70 al de eerste stappen in zijn omvangrijke radio (-vormgeving) carrière. Dat deed hij bij diverse Haagse piratenzenders en als DJ Eric Beekman op het zendschip van Radio Mi Amigo. Niet veel later ging Bart werken voor Top Format, één van Nederlands bekendste bedrijven in jingles, commercials en audio vormgeving. Recent verscheen het boeiende boek ‘Bart De Van Gogh van de jingles’, geschreven door Jelle Boonstra. Bart gaat nu voor Top Format colleges geven voor Nederlands eerste aparte opleiding voor jingles.

Originele Mi Amigo jingle tape uit 1973

op .

Playa6aDouwe Dijkstra blijft zich inspannen voor het veilig stellen van de historie van de zeezender Radio Mi Amigo. In de afgelopen jaren was Douwe direct betrokken bij het redden van de Mi Amigo studio’s uit Playa de Aro. En Douwe werkte mee aan het Spaanstalige boek van Joan Perich over de invloed van Mi Amigo op Playa de Aro. En recent heeft Douwe voor de gemeente Playa de Aro gekeken of een Nederlandse versie van dat boek haalbaar is. De kers op de taart kreeg Douwe afgelopen week: de originele 8 sporen tape van het eerste Mi Amigo jinglepakket.