images/categories/Nieuws.png

Mi Amigo: mooiste zeezender boek

op .

ferry1Ferry Eden kwam zondag zijn nieuwe boek over de zeezender Radio Mi Amigo langs brengen in het Museum van de 20e Eeuw. Het boek is gedrukt op hoogwaardig glanzend papier op A4 formaat met een harde kaft en een hele mooie vormgeving. Het boek bevat ruim 500, vaak niet eerder gepubliceerde, foto's. Met name over Radio Mi Amigo beschrijft Ferry veel, deels nieuwe, feiten tot in detail. Daarbij komen ook veel voormalig medewerkers aan het woord. Dit is beslist één van de mooiste zeezender boeken! Bestel het boek nu bij het Museum van de 20e Eeuw.

Frans van der Drift live uit Rotterdam

op .

ma14Ook deze week weer veel 'zeezender geluiden' op Radio Extra Gold. Op zaterdag 12-10 Eddy Ouwens en op zondag 13-10 Hans ten Hooge in twee historische zeezender programma's. Op zaterdag 12-10 de Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis met de Top 40 en Tipparade van week 41 in 1978. Ook op zaterdag 12-10: radiohistorie in 'Goud van Oud'. En op zondagmiddag 13-10 'Zeeklassiekers en andere pareltjes', gevolgd door een nieuwe aflevering van 'Pirate Gold'. En niet te vergeten op donderdag 10-10 voormalig Mi Amigo DJ Frans van der Drift. live uit Rotterdam!

Radio Tunes Top 100 nu online

op .

radiotunestop100De Radio Tunes Top 100 staat nu online. In de Top 100 staan de mooiste radio tunes van 100 jaar radio in Nederland. De lijst is donderdag 3 oktober gelanceerd op NPO Radio 5 in het programma van Bert Kranenbarg. Ook is er een 2 uur durende podcast waarin fragmenten van alle 100 radiotunes zijn te horen. Alle 100 tunes zijn in zijn geheel beluisteren via Spotify of Youtube. In de Radio Tunes Top 100 staan 27 tunes van de voormalige zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee, Radio Caroline en Radio Mi Amigo.

Radio Mi Amigo in 1975

op .

ferryedenma45Sinds half februari 1975 was Radio Mi Amigo in het Spaanse Playa d’Aro gevestigd. Dat was voor eigenaar Sylvain Tack maar ook de deejays Bert Bennett, Peter van Dam, Stan Haag en Joop Verhoof een hele omschakeling. De deejays waren nu formeel in dienst van ADOC Music en deden niets illegaals. Die zomer van 1975 kwamen er vliegtuig en autobussen vol bezoekers naar de Spaanse badplaats en reisorganisator Willy Coppens had er zijn handen vol aan. Het anders zo rustieke resort Mas Nou, waar in een pand de studio’s waren gevestigd... (update 4-10: downloadlink)

Radio Tunes Top 100 op Radio 5

op .

jellebennoJingleweb presenteert de Tunes Top 100. De mooiste tunes uit 100 jaar radio. Op donderdag 3 oktober staat de Tunes Top 100 centraal in het programma 'Bert op 5', vanaf 16 uur op Radio 5. En er komt een podcast, waarin bijna alle tunes te horen zijn. Er is géén nummer 1, maar het zijn simpelweg de beste 100 radiotunes uit 100 jaar radio volgens Jingleweb-makers Jelle Boonstra en Benno Roozen. Bert Kranenbarg lanceerde op 19 september de Tunes Top 100 op Radio 5 met een aantal tunes fragmenten, met als eerste... Man of action, de tune van Radio Noordzee.

Video: zeezenders vanaf forten

op .

fortenIn de Tweede Wereldoorlog bouwde het Verenigd Koninkrijk een 7-tal forten in de monding van de rivier de Thames. In de jaren '60 werd een aantal van deze forten 'gekaapt' door radiopiraten, waaronder Radio Sutch en Radio City. Toen Reginald Calvert, manager van de popgroep The Fortunes, het piratenstation Radio City oprichtte, probeerde Lord Smedley Reg Calvert over te halen om met Radio Caroline samen te gaan in ruil voor een nieuwe zender. De zender bleek verouderd te zijn en werkte niet goed en Calvert weigerde te betalen.

Stem op De Onvergetelijke Luisterlijst

op .

veronicaeindeOp 6 november is het precies 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda de allereerste radio-uitzending verzorgde. Om dit te vieren presenteren NPO Radio 1 en NPO Radio 5 de Onvergetelijke Luisterlijst. Vanaf vandaag kunnen luisteraars stemmen op spraakmakende fragmenten, markante radiomakers en legendarische programma titels. De Onvergetelijke Luisterlijst bestaat uit 100 radio hoogtepunten. Met o.a. de laatste uitzending van de zeezender Veronica, de Radio Veronica Top 40 en de Paul Meijer Show met 'de eerste vloek op de radio'.

Museum shop: Mi Amigo boek + RNI Top 50

op .

vr29Het is een prachtig boek geworden: "Radio Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de Zeezenders". Het boek verteld het verhaal van de beroemde zeezender Radio Mi Amigo in 200 pagina's, ruim 500 foto's en een mooie harde kaft. Ferry Eden, de schrijver van het boek èn voormalig Mi Amigo DJ, sprak met vele voormalig medewerkers van de zeezender. Het boek is nu leverbaar via de webshop van het Museum van de 20e Eeuw. Voor de snelle bestellers heeft het museum nog een aantal gratis gedrukte exemplaren van de Radio Noordzee Top 50 van 31-8-1974!

Ice Radio live via Veronica's boordstudio

op .

boordstudioZaterdag 28 september komt Ice Radio (Geen Playlist, maar Passie) naar Museum RockArt in Hoek van Holland om een live radio uitzending te verzorgen. Ice Radio zal deze live uitzending verzorgen vanuit de originele boordstudio van Radio Veronica die in Museum RockArt staat opgesteld. Publiek is hierbij van harte welkom om een nostalgische radio dag mee te beleven. Museum RockArt is zaterdag 28 september vanaf 12.00 uur geopend. Uiteraard is de rest van de unieke collectie van Museum RockArt deze dag ook te bewonderen.

192 Radio genomineerd voor Radio Award

op .

zee8192 Radio is genomineerd voor de Online Radio Award 2019. Dat werd 19 september bekend gemaakt op Radio 5. 192 Radio is de stream van de Stichting Norderney, met programma's en muziek uit de zeezender periode van Radio Veronica. De Online Radio Awards is een initiatief van o.a. de mediasite Spreekbuis. 192 Radio is één van de vijf genomineerden voor de Online Radio Award. De andere genomineerden zijn 40UP Radio, Grand Prix Radio, Kink en Olympia Radio. De uitreiking van de Online Radio Award vindt plaats in Beeld & Geluid op woensdag 9 oktober.