images/categories/Nieuws.png

Radio Monique 'ankerkwestie' 1986

op .

adferry2004radio192'Normaal zeg ik mijn retro Top 50’s wel eens zoiets als: het is weer even 1 februari 1986. In deze hitlijst laat ik dat maar na, want met het zendschip bevonden we ons op die datum in zwaar weer', aldus Ferry Eden over zijn Radio Monique Top 50 van aanstaande zaterdag. 'Een retrolijst is het eigenlijk ook al niet, want hij is nooit eerder uitgezonden. Op die zaterdag begin februari heb ik de klok rond van 11 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds aan het roer gestaan. Het schip was op de vroege vrijdagochtend van z’n anker geslagen', schrijft Ferry ons.

De laatste Tineke Show

op .

tinekestudioverTineke de Nooij is op zaterdag 29 januari voor de laatste keer te horen in de allerlaatste uitzending van TinekeShow. Deze speciale radio-uitzending wordt live uitgezonden vanuit Beeld & Geluid en is te horen van 12.00 tot 16.00 uur bij MAX op NPO Radio 5 en te kijken via nporadio5.nl. Met deze laatste TinekeShow komt er een einde aan Tinekes rijke en memorabele radio- en televisiecarrière van ruim zestig jaar. In de extra lange en feestelijke live-uitzending schuiven speciale gasten aan en er is er livemuziek van diverse artiesten.

KL85 Zeezender Tijd 4

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week van 24 januari.

Samenwerking Monique & Seabreeze

op .

seabreezemonique2022Radio Monique 918 en Radio Seabreeze, twee Nederlandse low power middengolfzenders (LPAM), gaan samenwerken. Radio Monique is te beluisteren op AM 918 in de ruime omgeving van IJmuiden. Radio Seabreeze is te beluisteren op 1395 AM in Friesland, delen van Noord Holland, Flevoland, Groningen en Overijsel. De raden van beide stations hebben besloten te starten met een samenwerking, voorlopig eerst op programma-technisch gebied. Beiden zien de absolute meerwaarde ervan in om te streven naar een gezamenlijke dagprogrammering.

Start Mi Amigo Radio groot succes!

op .

fransvanderdrift2022Afgelopen weekend was de officiële start van Mi Amigo Radio. Met het geluid en de DJ’s van de voormalige zeezender. Het team van Mi Amigo Radio is overweldigd door het succes van hun openingsweekend. De start van Mi Amigo Radio trok enorm veel luisteraars en de stroom positieve reacties was eindeloos. Eric Hofman meldt dat Mi Amigo Radio op diverse platforms nu al het best beluisterde station is. Marc Jacobs is nog steeds overdonderd: “Zoveel luisteraars en zoveel positieve reacties, dit hadden we echt nooit verwacht”. UPDATE 11-1

Nederbeat Top 40 op 192 Radio

op .

nederbeat2022Aanstaande zaterdag, 29 januari om 19.00, is het zo ver! Dan wordt de Nederbeat Top 40 uitgezonden. De Nederbeat Top 40 is het jaarlijkse 3 uur durende evenement voor Nederbeat liefhebbers op 192 Radio. Net als de voorgaande 7 jaar is ook deze keer de Nederbeat Top 40 weer samengesteld door de luisteraars van 192 Radio. Daarvoor konden de luisteraars de afgelopen weken hun lijst met favoriete Nederbeat nummers uit de periode van 1960 t/m 1974 insturen. Mis het niet, en luister mee, goed idee! De Nederbeat Top 40 is een productie van Jan van Weeterloo.

Ben Bode overleden

op .

benbode2Ben Bode is overleden. Dat meldde Paul Rusling op 23 januari aan onze collega's van RadioVisie. Ben schreef vanaf januari 2018 columns voor RadioVisie onder de titel 'Plaatje maar weer'. Er werden 70 afleveringen gepubliceerd. Ben was betrokken bij veel radioprojecten, waarvan vele bij de zeezenders. Zo was Ben o.a. in 1978 betrokken bij de eerste poging van de zeezender Radio Delmare. In 1979 organiseerde hij de terugkeer van Radio Caroline, met o.a. een Nederlandse service. Daarna was Ben betrokken bij Radio Paradijs.

Extra Gold gaat terug naar 1971

op .

extragoldlogo2021Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 21 januari 1970 met Klaas Vaak met “Het Radio drama” op Radio Veronica. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan). Na FORZA! met Gerrit presenteert Rob van Wezel vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1971. Op de Noordzee waren uiteraard Veronica en RNI nog volop actief.

Nederbeat Top 40: laatste kans

op .

nederbeat2022Je hebt nog 3 dagen, zaterdag 15 januari om 23.59 sluit de termijn waarin je jouw persoonlijke Top 10 voor de Nederbeat Top 40 kan insturen. Dus, wacht niet te lang, want alles na die datum kan er niet meer bij, er is tijd nodig om lijsten te scoren en een Top 40 samen te stellen en het programma op te nemen, vandaar. De Nederbeat Top 40 is al 7 jaar de jaarlijkse "happening" voor de Nederbeat liefhebber op 192 Radio. Iedereen die de Nederbeat een warm hart toedraagt kan mee doen om deze lijst met haar of zijn stem vorm te geven.

Stichting Norderney website vernieuwd

op .

norderneysite2022De Stichting Norderney heeft sinds deze week een prachtige nieuwe website. De lay out is helemaal aangepast, de software is vernieuwd en de website is nu ook probleemloos via mobiele apparaten te bekijken. De Stichting Norderney beheert het culturele en historische erfgoed van de zeezender Radio Veronica. De geschiedenis van de zeezender in woord, beeld en geluid is onder andere op de website te vinden. Leden van de Stichting Norderney hebben toegang tot extra historisch audio materiaal van de zeezender Veronica via de nieuwe website.