images/categories/Nieuws.png

Extra Gold: Frank van der Mast in 1976

op .

frankvandermastDit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week de Top 40 en Tipparade van week 49 in 1985. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag en zondag in het 'Zeezender Uur' met historische radio programma's van de voormalige zeezenders. Met dit keer Frank van der Mast (Jan de Hoop) in 1976 bij Radio Mi Amigo en Peter van Dam, ook in 1976 bij Radio Mi Amigo.

Skol Tune van Patries staat in Top 40!

op .

patricia4Een maand geleden vroegen we de bezoekers van MediaPages om te stemmen op de Skol Tune van Patricia Paay. Vanwege de prachtige tune èn de vele lijntjes met de zeezender Veronica vonden we dat dit nummer beslist in de jaarlijkse Reclame Muziek Top 40 Aller Tijden van Spreekbuis thuishoorde. En het is gelukt! Spreekbuis maakte vandaag de lijst bekend. De Skol Tune is nieuw binnen gekomen op nummer 27! MediaPages bedankt iedereen die op de Skol Tune heeft gestemd! De lijst wordt op 27 november uitgezonden op Radio 2.

Radio Mi Amigo boek nog leverbaar

op .

ferryhanswimmarc2Eén van onze cadeau suggesties, 2 weken geleden, was het eind 2019 verschenen boek ‘Radio Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’. Auteur Ferry Eden meldt dat het boek op dit moment gelukkig nog leverbaar is. ‘Maar het boek zal, als de voorraad op is, niet herdrukt worden’, aldus Ferry. Het Radio Noordzee boek, ook van de hand van Ferry, is helemaal uitverkocht. Dus bestel tijdig, voordat het Radio Mi Amigo boek ook is uitverkocht. Speciaal voor de cadeau maand maakte Ferry, samen met Marc Jacobs, 4 nieuwe promo’s voor het boek.

Barry Hay in Museum RockArt

op .

barryhay1970Vijftig jaar geleden, op maandag 23 november 1970, gaf Barry Hay (zanger van de Golden Earring) op uitnodiging van Arnoud Koek (kwekeling en road manager van Q65 en Big Wheel) de leerlingen van klas 6C van de P.C. Hooftschool aan de Escamplaan in Den Haag een spectaculaire les. Hoogtepunt was het dwarsfluit intro van Back Home, één van de grootste hits van de Golden Earring. De song stond 5 weken genoteerd op de eerste plaats van de Radio Veronica Top 40. Om 11.00 ’s morgens kwam Barry Hay de klas binnen. Er viel gelijk een doodse stilte.

Voortbestaan Extra AM in gevaar

op .

ra57Het voortbestaan van de Gouwe Ouwe zender Extra AM is in gevaar. Door de corona crisis hebben een aantal sponsoren zich noodgedwongen terug moeten trekken. Daardoor kunnen de kosten van de vergunningen en de stream- en zenderkosten niet meer betaald worden. Als er niets gebeurd zal Extra AM aan het einde van het jaar moeten stoppen. Daarom is het station een sponsoractie gestart waarmee het hoopt het voortbestaan veilig te stellen. MediaPages sprak met Harm ten Brink van Extra AM over de huidige situatie van zijn station.

Het kerstweekend bij 192TV

op .

top192vanalletijden192TV maakt dit jaar de kerstdagen extra leuk. Op donderdag 24 december zendt 192TV van 21:30 tot middernacht de ‘Kerst Top 40’ uit. Dat zijn de 40 grootste Kersthits volgens 192TV en haar kijkers. De Kerst Top 40 wordt op zaterdag 26 december vanaf 14:00 uur herhaald. Op vrijdag 25 december zendt 192TV van 12:00 tot 23:45 de jaarlijkse ‘Top 192 Van Alle Tijden’ uit. Dat zijn de beste 192 clips volgens de kijkers van 192TV. De kijkers van 192TV kunnen vanaf nu meedoen met het samenstellen van de lijst door hun favoriete Top 10 in te sturen. (Update 2-12)

SMC Audio Magazines op Radio 558

op .

pietrobDe ‘Audio Magazines’ van de Stichting Media Communicatie worden sinds kort iedere zondag van 12:00 tot 12:45 uur uitgezonden door de internetstream Radio 558. De Audio Magazines werden van 1972 tot 1990 samengesteld door Piet Treffers en bevatten telkens actuele airchecks van de zeezenders. Piet was van 1972 tot 1992 nauw betrokken bij de activiteiten van de Stichting Media Communicatie. SMC brengt radio- en zeezender merchandise op de markt en organiseerde voorheen de beroemde RadioDagen.

Radio Mi Amigo in oktober 1976

op .

ferrynov2020Zoals wel vaker in de geschiedenis van Radio Mi Amigo schreven de kranten ook in de herfst van 1976 met regelmaat over deze enige overgebleven zeezender. Het schip was in september op een zandbank vastgelopen en weer losgetrokken, de staat van de Mi Amigo was niet best, er waren processen tegen medewerkers, en er was ruzie in de Playa-ploeg. Bart van Leeuwen was een van de medewerkers die bij verstek een deels voorwaardelijke veroordeling kreeg. Hij kon daarom niet terug naar het zendschip en was naar Playa d’Aro uitgeweken. (Update 1-12)

Dick de Graaf overleden

op .

dickdegraafDick de Graaf is donderdag 19 november overleden. Hij is 75 jaar geworden. In 1968 startte Dick bij de ziekenomroep Razo in zijn geboortestad Delft. In datzelfde jaar ging Dick werken voor de KRO. In 1972 begon hij bij de zeezender Radio Noordzee. Eerst aan boord van het zendschip Mebo II als nieuwslezer en DJ van het legendarische programma Driemaster. Later in de studio in Bussum als DJ van het ochtendprogramma van Radio Noordzee. Dick bleef bij Radio Noordzee tot het einde op 31 augustus 1974.

Presentatie boek Bart van Gogh

op .

bartton2Ton Lathouwers overhandigt het eerste exemplaar van Bart! De Van Gogh van de jingles aan Bart van Gogh. Lathouwers is een van de initiatiefnemers van de radiozenders Radio 10, Sky Radio, Radio 538 en Radio Veronica. Bart van Gogh werkt veertig jaar in het radio-vak, onder meer als jingle-maker en stem van Sky Radio. Op 18 november verscheen zijn biografie, die de lezer meeneemt in 40 jaar radio-geschiedenis. “Wie jingles zegt, zegt Bart van Gogh. Hij sprak de misschien wel bekendste jingle in: over dat kip zo’n veelzijdig stukje vlees is".