images/categories/Nieuws.png

Laatste Mi Amigo uur op 259 meter

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1967. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 2 december 1964 met Ben Zwaan en “Hallo Den Haag” een programma op Radio Noordzee, uitzendend vanaf het REM eiland. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).

Speciale dag in Museum RockArt

op .

rockartjacqjaap2023Ieder jaar op 8 december, de sterfdag van John Lennon, organiseert Museum RockArt de "Memorial Day". Op deze dag worden overleden muzikanten (zowel nationaal als internationaal) herdacht. Tevens wordt de Memorial Top 40 gepresenteerd. Deze is samengesteld door bezoekers van museum RockArt die in het afgelopen jaar hun favoriete Top-5 van overleden muzikanten hebben doorgegeven. Ieder jaar geeft dit weer een interessante Top 40. Radio Live Oranje verzorgt ook dit jaar weer een live uitzending vanuit het museum.

18 april 1973: wie is dit?

op .

fotokrant18april1973aVoor veel Veronica fans is 18 april 1973 een historische datum. In Den Haag liepen 150.000 fans mee in de demonstratie voor het behoud van Veronica. En in de 2e Kamer vond een hoorzitting plaats over de zeezenders. Een onvergetelijke dag voor iedereen die erbij was. Er is daarna veel over de demonstratie geschreven, maar deze foto blijft – ook na 50 jaar – indruk maken. Het door een agent gedragen meisje had naar verluid haar enkel verzwikt. Ben jij, of ken jij deze dame? Neem even contact met ons op, we zouden – na 50 jaar – graag jouw verhaal van deze dag horen.

Offshore Radio Nostalgia nu online

op .

martinnieuwesiteIn december 1996 ging de website "Offshore Radio Links" van Martin van der Ven voor het eerst online. Een paar jaar later werd het de "Offshore Radio Guide" (offshore-radio.de). In de afgelopen 27 jaar zijn daar geleidelijk hansknot.com, radioday.nl, seesender.de, radiocaroline.de en broadcasting-fleet.com aan toegevoegd. Nu is het tijd voor een modernere lay-out en vooral een stroomlijning van de verschillende pagina's. Het nieuwe internetplatform "Offshore Radio Nostalgia - A kaleidoscope of the Watery Wireless era" is nu online.

Radio Noordzee november 1973

op .

ferryeden23nov2023Het was een stormachtige najaarsdag, die 24e november 1973. Het gure weer stond haast symbool voor de problematieken in het Midden-Oosten waar Israël tijdens de Jom Kipoeroorlog in oktober 1973 nadrukkelijk gesteund werd door het westen. Als gevolg daarvan ondernamen Arabische olieproducerende mogendheden hiertegen actie door de olieprijzen voor deze landen met 70% te verhogen en de productie maandelijks met 5% te verminderen. Het Nederlandse kabinet Den Uyl nam daarop maatregelen. UPDATE 27-11: DOWNLOAD

Radiospecial Rene van den Abeelen

op .

renemarjorieella2023Zondag 10 december is het zover! De Muziektherapie special 'Chris & Gerard Koerts, reuzen in de Nederpop' wordt uitgezonden op 18 radiostations. In een exclusief intervieuw praat René van den Abeelen met Marjorie en Ella Koerts over hoe hun echtgenoten werkten, wat ze meemaakten bij concerten, hoe ze na Earth & Fire aan de slag gingen en nog veel meer. Natuurlijk hoor je muziek uit de jaren met de groep, maar ook van daarna en muziek waarmee ze voor anderen bezig waren. Een twee uur durende special over een unieke tweeling.

Steve England Dave Owen op Atlantis

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 4 december.

192TV met specials voor alle kijkers

op .

192tvdecember2023Ook dit jaar maakt 192TV van december een speciale maand en een mooie afsluiter van het jaar. Van 23 december t/m Nieuwjaarsdag zendt 192TV iedere dag een Top 100 van een bepaald jaar uit. En 192TV is in die periode bij veel kabelmaatschappijen voor alle kijkers te zien. De hele maand december is 192TV zender van de maand bij KPN en niet alleen te zien op kanaal 113 maar ook op kanaal 42. Ook bij Ziggo is 192TV te zien voor alle abonnees van 5 december t/m 8 januari op kanaal 610. Dus in december kan iedereen 192TV kijken!

Interview Ad Bouman Colin Blunstone

op .

videoadcolin2023Zeven jaar geleden, in 2016, maakte Alex van den Hoek video opnames van een interview dat Ad Bouman had met Colin Blunstone voor 192 Radio. Het interview werd destijds opgenomen in De Boerderij in Zoetermeer. Het is een relaxed gesprek tussen Ad en Colin Blunstone. Colin kennen we uiteraard als zanger van The Zombies (She’s not there, Time of season) en solo (Caroline Goodbye, Andorra). Colin verteld in het interview een aantal heel boeiende verhalen over deze en andere hits. Alex heeft de video van het interview nu online gezet.

Ferry Maat Soulshow 50 jaar

op .

ferrymaatnoordzeejwZaterdag 4 november bestond de Ferry Maat Soulshow precies 50 jaar. Op zondag 4 november 1973 maakte hij zijn eerste show op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Toen heette het programma nog Zondagmiddag Soul op Noordzee. Bij een verjaardag hoort een cadeau. Een jingle-cadeau. Een online jingle-cadeau. Speciaal voor Ferry Maat én voor alle fans maakte Jingleweb “50 jaar Soulshow in 50 jingles’. Een vlucht langs alle jaren, zenders en artiesten. Van Radio Noordzee via de TROS, Radio 10, Radio 538 en Veronica tot aan Arrow.