images/categories/Nieuws.png

Mi Amigo herinneringen op Extra Gold

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1976 met van 13 tot 18 uur bakken vol origineel vinyl van toen; de echte singletjes. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).

RadioDay discussie: toekomst radio

op .

rdpanel1Op zaterdag 13 mei werd in Harlingen de RadioDay 2023 georganiseerd. De RadioDay vond plaats in het Brouwdok aan de Nieuwe Willemskade met paneldiscussies en merchandise stands en met live radio-uitzendingen vanaf de Jenni Baynton. Eén van de paneldiscussies ging over de toekomst van de radio. Het panel werd geleid door Jelle Haaima met panelleden Herbert Visser en Leo van der Goot. Louis Stuster was erbij aanwezig, deed mee aan de paneldiscussie en schreef voor MediaPages een verslag.

Interview over nieuw Caroline boek

op .

boekbehindthescensEen paar weken geleden verscheen het boek 'Behind the scenes of Radio Caroline, in the 70s'. Het boek is geschreven door Lyn Gilbert, in de jaren '70 werkzaam voor Ronan O'Rahilly. Lyn was o.a. betrokken bij Ronan's filmmaatschappij, de Loving Awereness band en Radio Caroline. Hans Knot schreef al een recensie en het zeer boeiende boek is inmiddels ook verkrijgbaar bij Museum RockArt. En zondag 21 mei had Robbie Owen een uitgebreid en boeiend interview met Lyn Gilbert dat hier alsnog is te beluisteren.

Nieuw boek Caroline DJ Ray Clark

op .

boekrayclarkDe in 1954 geboren Ray Clark heeft andermaal herinneringen aan zijn rijke radioloopbaan aan het papier toevertrouwd. In het eerste hoofdstuk neemt hij ons mee door zijn eerste jongensjaren, waarbij warme herinneringen naar voren worden gehaald over beleving van een eerste lied dat is blijven hangen (Volare) maar ook de bakelieten radio werd opgewarmd om vervolgens aan de knoppen kon worden gedraaid om programma’s als Family Favorites te kunnen beluisteren. In die jaren werd naast de BBC ook Radio Luxembourg ontdekt.

Jos Bergenhenegouwen overleden

op .

voologoJos Bergenhenegouwen is overleden. Dat meldt TV maker Bert van der Veer op zijn Facebook. Jos zou gestorven zijn aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Jos Bergenhenegouwen begon zijn carrière als programmamaker bij de Veronica Omroep Organisatie (op dat moment de kleinste omroep van Nederland), nadat hij in 1981 zijn studie aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie met goed gevolg had afgerond. Bij Veronica was hij niet alleen eindredacteur en producent van diverse televisieprogramma’s, maar werkte hij ook voor de radio-afdeling.

Radio Delmare testuitzendingen

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 5 juni.

Radio Monique naar andere frequentie

op .

dh21In de meimaand van 1987 was de programmering via Radio Monique wat rommelig. Dat lag niet aan het boordteam dat over regelmatige bevoorrading trouwens geen klagen had. Het waren juist de studioprogramma’s van MMI in Hilversum waar het haperde. Ziekte van Ronald van der Meiden zorgde tussen 18 en 19 uur voor overuren aan boord en het populaire Prijsbewust van Tony Berk bestond die maand voor een groot deel uit herhalingen. Het boordteam bestond begin mei uit Ad Roberts, Luc Dardin en Wim de Valk. UPDATE 6-6: DOWNLOADLINK

RockArt extra open op Pinkster 2

op .

rockartteammei2023Museum RockArt & RockArt Shop XL zijn maandag 29 mei, 2e Pinksterdag extra geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Zondag 1e Pinksterdag zijn zowel het museum als de shop gesloten. Vanaf 12 juli t/m eind augustus zijn er weer extra openingsdagen op de woensdag, eveneens van 11.00 tot 17.00 uur. In museum RockArt vormen de Golden Earring / Rolling Stones en Zeezenders een vast en uitgebreid onderdeel van de expositie. Daarnaast wordt er regelmatig gewisseld met de collectie dus er is altijd wat nieuws te zien.

Awards voor Tineke, Ad en Jaap

op .

dh33Tijdens de drukbezochte RadioDay 2023, op zaterdag 13 mei in Harlingen, werden de RadioDay Awards uitgereikt. De RadioDay Awards werden voor het eerst uitgereikt tijdens de RadioDay 2007, toen nog in Amsterdam. Dit jaar werden de awards uitgereikt door Hans Knot en Martin van der Ven aan Tineke, Ad Roland en Jaap Schut. Lees hier de inleidende tekst van Hans Knot en de motivatie van Hans en Martin om de RadioDay Awards 2023, namens de Stichting Media Communicatie, uit te reiken aan Tineke, Ad en Jaap.

Radio Caroline ook op YouTube

op .

joshjohnnycarolinemei2023Afgelopen weekend zond Radio Caroline opnieuw live uit vanaf de Ross Revenge vanuit Blackwater Estuary. Bij die gelegenheid lanceerde het station ook een eigen kanaal op YouTube. In een eerste filmpje verzorgt Josh Holmes-Bright, sinds vorig jaar de talentvolle jonste aanwinst van Caroline, een rondleiding op het schip waarvoor momenteel een crowdfunding loopt, met als doel het binnen enkele jaren naar een droogdok te kunnen brengen en het grondig te herstellen voor de volgende tientallen jaren.