images/categories/Nieuws.png

KL85 Zeezender Tijd 26

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 26 juni.

Foto's en video Leo's Veronica boek

op .

leopres1Op 18 juni was de release party van het nieuwe boek van Leo Weijers ‘Zo te sterven op het water’. Onder ruime belangstelling vond de release party plaats in ‘De Heerekamer’ in Lisse. Leo Weijers overhandigde de eerste 2 exemplaren van zijn boek aan Getty Kaspers (Teach In) en Arnold Muhren (The Cats). Verder waren o.a. aanwezig radiomaker Tom Blomberg, Rudy Bennet (Motions, Galaxy Lin), journalist Martin Reitsma, Alex van den Hoek (video en Stichting Norderney), muziekkenner Rene Subke en Wim van de Water (MediaPages, Museum van de 20e Eeuw).

Zeezender Top 50's op Extra Gold

op .

extragoldlogo2021Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 25 juni 1972 met Tony Berk op en “Berk in uitvoering” op Radio Noordzee Internationaal. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen. Na FORZA! met Gerrit presenteert Wim van Laar vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1985! Op de Noordzee was het inmiddels toch weer redelijk druk met offshore-stations.

Radio Mi Amigo boek nog leverbaar

op .

WIMFERRYJNI2022BsFerry Eden kwam tijdens het pinksterweekend langs in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn om nieuwe voorraad te brengen van zijn prachtige boek over Radio Mi Amigo. Het boek ‘Radio Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’ verscheen eind 2019. Volgens velen is het boek ‘het mooiste zeezenderboek ooit’. Auteur Ferry Eden meldt dat het boek op dit moment gelukkig nog leverbaar is. ‘Maar het boek zal, als de voorraad op is, niet herdrukt worden’, aldus Ferry. Het Radio Noordzee boek, ook van de hand van Ferry, is helemaal uitverkocht.

Radio Mi Amigo live vanaf Jenni Baynton

op .

radioschip1mei2022Geniet van het Hemelvaartweekend en kom radiokijken in Harlingen! Op vrijdag 27 mei aanstaande zendt Radio Mi Amigo, de echte uit vanaf het radiozendschip Jenni Baynton, dat afgemeerd ligt aan de Zuiderpiersteiger in Harlingen, Friesland. Je kan er de Radio Mi Amigo DJ's live aan het werk zien! Zo komen de programma's Baken 16 met Marc Jacobs, Vette krenten met Bart van Gogh en Popradio met Eric Hofman live vanaf de rode muziekboot! Op vrijdag 27 mei vanaf 9 uur 's ochtends ben je van harte welkom aan boord van het radiozendschip Jenni Baynton in Harlingen. 

Tineke terug op de radio

op .

tinekeveronicaNog geen half jaar nadat ze met pensioen ging, is Tineke de Nooij teruggekomen van haar beslissing om te stoppen met radio maken. Het 81-jarige icoon krijgt binnenkort zendtijd op het digitale themakanaal Vintage Veronica van Radio Veronica. Dat zegde zenderbaas Rob Stenders zaterdag toe nadat De Nooij kenbaar maakte dat ze spijt had van haar vertrek. De Nooij stelde in een speciale veteranen-uitzending op Veronica dat ze het radio maken miste en dat ze misschien “maar weer eens een keer” iets ging doen.

Radio Monique Top 50 1985

op .

adferry2004Zaterdag 18 mei 1985 was een belangrijke datum in de geschiedenis van de zeezender Radio Monique. Het station had in de eerste halve jaar van het bestaan de wind mee. Een maand eerder bijvoorbeeld, was er een omroepstaking rond nieuwe arbeidsvoorwaarden en door de radiostilte op de Hilversumse zenders weken heel wat luisteraars uit naar de 963 AM van Radio Monique. Het station vanaf zee steeg in populariteit! Toen werd wel nog gebruik gemaakt van het Monique- jinglepakket vervaardigd in de Utrechtse Rosegarden Studio. UPDATE 27-6

Bestel nieuw Veronica boek nu

op .

coverleojuni2022Zaterdag 18 juni was de officiële release datum van het nieuwe boek van Leo Weijers ‘Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden’. Het boek gaat over de turbulente jaren 1972-1974 van de zeezender Radio Veronica en de muziek uit die tijd. Op 18 juni vondt de releaseparty van het boek, voor pers en genodigden, plaats in restaurant ‘De Heerekamer’ in Lisse. Daar werde de eerste twee exemplaren overhandigd aan Arnold Muhren en Getty Kaspers. Het boek is nu te bestellen in de webshop van het Museum van de 20e Eeuw en Museum RockArt.

Jan de Hoop laatste keer bij RTL

op .

jandehoopJan de Hoop presenteerde donderdag 2 juni voor de allerlaatse keer het RTL Ontbijtnieuws. Jan was geëmotioneerd tijdens de laatste momenten van zijn allerlaatste keer RTL ‘Ontbijtnieuws’. Behalve voor TV werkte Jan ook bij de radio. Als Frank van der Mast maakte hij furore bij de zeezender Radio Mi Amigo en de Kortrijkse lokale Radio Gemini. Onder zijn eigen naam viel hij in positieve zin op bij Hilversum 3 en Veronica Nieuwsradio. In 1989 stapte hij over naar televisie. Hij debuteerde er bij RTL-Véronique, het latere RTL4. UPDATE 4-6: VIDEOS

Hans Hogendoorn krijgt Reissmicrofoon

op .

hanshogendoornjinglewebmei2022Hans Hogendoorn heeft de Ere-Zilveren Reissmicrofoon gekregen. De bijna 75-jarige geluidstechnicus, diskjockey, nieuwslezer en stemacteur wordt door de jury “De stem der stemmen markeert een tijdperk in de levende Nederlandse radiogeschiedenis. De jury van de Zilveren Reissmicrofoon hoopt nog jarenlang van het vakmanschap van Hogendoorn te mogen genieten. Wát een stem is die man.”, zo onderbouwt het juryrapport van de prestigieuze prijs de keuze. Hans Hogendoorn (20 juli 1947) was ruim een halve eeuw dé stem van de radio.