images/categories/Nieuws.png

KL85 Zeezender Tijd 40

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 2 oktober.

Caroline na 14 augustus 1967 (2)

op .

dalewalkerAanstaande donderdagavond 29 september van 20:00 - 22:00 wordt op 192radio deel 2 uitgezonden van een 4-delige serie over Radio Caroline International in de maanden na 14 augustus 1967. Veel luisteraars van de zeezenders die op 15 augustus 1967 om 00:00 moesten verdwijnen, waren vanaf toen aangewezen op Caroline, dat zich Caroline International ging noemen. Frank van Heerde vertelt veel over het station, Kees Brinkerink over de muziek. Voor wie in die periode na 14 augustus 1967 veel naar Caroline International luisterde, wordt het een feest der herkenning.

192Radio live bij Dutch Media Week

op .

retro13192 Radio is ook dit jaar weer aanwezig tijdens de Dutch Media Week in Hilversum. Van 3 t/m 7 oktober zendt 192 Radio iedere middag van 15 tot 18 uur live uit vanuit de Retro Radio Studio van Beeld en Geluid en 192 Radio in Winkelcentrum Gooische Brink in Hilversum. Met Tineke, Ad Bouman, Erik de Zwart, Paul van der Lugt, Rob Stenders en Caroline, Gerard Ekdom en Will Luikinga. Je kunt de live uitzendingen gratis bijwonen! De programma’s zijn te beluisteren via 192 Radio en te zien via een speciale videostream.

Veronica van 192 naar 538 meter

op .

192538Het programma Theater van het Sentiment besteedt op zondag 2 oktober aandacht aan de golflengtewisseling van Radio Veronica op zaterdag 30 september 1972. Veronica verhuisde toen van 192 meter naar 538 meter. Enkele seconden nadat Veronica de 192 meter had verlaten begon Radio Noordzee als 'Noordzee 2' op deze golflengte. Dat is dit jaar 50 jaar geleden. Hans Knot is op zondag 2 oktober rond 16:30 uur te gast in het Theater van het Sentiment bij Bart van Leeuwen op Radio 5 om te praten over die gebeurtenissen.

Marc van Amstel: 'Leren presenteren'

op .

presenterenMarc van Amstel en Raymond Kersten organiseren op 22 oktober de cursus 'Presenteren kun je leren'. Marc en Raymond over hun cursus: "Wilt u aan de slag als presentator, nieuwslezer, interviewer of voice-over? En heeft u weinig of geen ervaring? Wij bieden u een betaalbare cursus aan in één dag. Alles in een ontspannen sfeer, waar veel kan en niets moet. U ontvangt lesmateriaal en volgt een les waar u voorbeelden instructies en tips krijgt. Microfoons op statieven staan ter beschikking om de realiteit na te bootsen".

Nieuw model zendschip in Alkmaar

op .

laissezhansHans Hettelder heeft opnieuw een prachtig model opgeleverd van één van de voormalige zendschepen. Het nieuwste model is de ‘Laissez Faire’, midden jaren 60 de thuisbasis van Britain Radio en Swinging Radio England en later Radio 355, Radio Dolfijn en Radio 227. Het nieuwe model zendschip van Hans is vanaf dit weekend te zien in het Zeezender Museum aan de Pettemerstraat 12A in Alkmaar. Daar staan nu 15 model zendschepen en de bouw van zendschip nummer 16 staat al in de planning meldt Hans ons.

Radio Extra Gold terug naar 1973

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1977. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 1 oktober 1972 met Chiel Montagne en een overzicht van de hoogste 20 uit “De Top 40” op Radio Veronica. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).

Museum RockArt: beginjaren Beatles

op .

rockartshopOp zondag 9 oktober a.s. zal Museum RockArt extra geopend zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Op de geboortedag van John Lennon zal Paul van Riet vanaf 14.00 uur een presentatie geven met als onderwerp “De beginjaren van The Beatles”. Het naoorlogse Liverpool vormde de bakermat van The Beatles, volgens velen de meest invloedrijke popgroep uit de geschiedenis. In deze presentatie wordt de ontstaansgeschiedenis van deze band geschetst, gelardeerd met foto’s, muziek en video’s. Van tieners die het gewoon leuk vonden om op een gitaar te spelen...

Radio Monique in september 1987

op .

rosstheoaug1987Zomer Radio Monique klonk het begin september 1987 elk uur vanaf de Noordzee via de 963 kiloherz. De programmering was er een mix van programma’s die opgenomen waren in de Hilversumse MMI-studio en liveprogramma’s vanaf het zendschip die werden verzorgd door Dick Verheul, Luc Dardin en nieuwkomer Sebastiaan Black. Opvallend was het magere aantal reclames in de programma’s wat zich automatisch vertaalde in weinig inkomsten voor het radiostation. Daardoor was uitbetaling van de medewerkers problematisch... UPDATE 26-9

Foto's presentatie Complete Tunes Boek

op .

tunes1Op woensdag 14 september vond de presentatie plaats van Het Complete Tunesboek, het enige en definitieve naslagwerk met radio- en tv-tunes vanaf 1919 tot vandaag. De presentatie vond plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Na de opening van de presentatie door Beeld & Geluid conservator Bas Agterberg gaf Gerard Ekdom de genodigden een masterclass en reis door de tijd van de jingles en tunes. Met een mooie bijdrage van jinglemaker Jeroen Kuitenbrouwer en videoboodschappen van Willem van Kooten en Ferry Maat.