images/categories/Archief.png

Simone en Erik bij Max op Radio 5

op .

eriksimoneHet nieuwe jaar begint met een frisse muzikale start van twee gloednieuwe radioprogramma’s bij MAX op NPO Radio 5. Simone Walraven presenteert vanaf 2 januari van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur haar nieuwe programma De Avondstart. Vanaf 6 januari duikt Erik de Zwart elke vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur in het Top 40 Hitdossier. De Avondstart is een muzikale reis. Simone Walraven grasduint door de archieven van het legendarische Countdown, op zoek naar de muziek en de verhalen van de artiesten van toen.

Marcel Sieron overleden

op .

marcelsieronIn Gent overleed op 8 december Marcel Sieron. Geen naam die bij veel mensen meteen een belletje doet rinkelen, maar Marcel Sieron was destijds een belangrijke schakel in de organisatie van de zeezender Radio Mi Amigo. Als reclame vertegenwoordiger voor de zender was hij de Belgische rechterhand van Sylvain Tack toen die uitweek naar Playa d’Aro op 17 februari 1975. Dagelijks was er telefoonverkeer tussen de twee om de praktische kant van de zender langs Belgische zijde te regelen.

Hommage Hans Hogendoorn

op .

eppohansbeeldgeluid11122022De Stem die een stempel drukte op de Nederlandse radio kreeg op 11 december 2022 een hommage in de tempel van Beeld & Geluid. Hans Hogendoorn begon zijn loopbaan in 1971 aan boord van het zendschip van Radio Noordzee Internationaal. Hij bedacht er het legendarische programma Driemaster en zat aan boord tijdens een aanslag met een "brandbom" op het zendschip. Na Radio Noordzee ging Hans naar de publieke omroep. Op Radio 1 was zijn onmiskenbare stem tot eind 2021 te horen in aankondigingen en spotjes.

Top 2500 2022 bij 192TV

op .

top2500192tv2022bVanaf 1e Kerstdag t/m oudejaarsdag zendt 192TV de Top 2500 uit. Dat zijn de 2500 populairste singles uit de periode 1955 – 1984 volgens de Stichting Nederlandse Top 40, aangevuld met de keuzes van de kijkers van 192TV. De Top 2500 wordt gepresenteerd door Ad Bouman en Erik de Zwart. Tijdens de Top 2500 geven vrijwel alle kabelmaatschappijen 192TV door aan alle digitale klanten. Dus ook bijvoorbeeld Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta geven 192TV de laatste week van het jaar door aan alle digitale abonnees.

RadioDay Harlingen 13 mei 2023

op .

2017dag36Op zaterdag 13 mei 2023 organiseert de stichting Vrienden van het Lichtschip i.s.m. de Stichting Media Communicatie (SMC) de RadioDay 2023. Dat meldt Hans Knot. "Nu corona lijkt te zijn beteugeld is het tijd om een jarenlange traditie weer nieuw leven in te blazen. Over het programma, de gasten en de primeurs willen en kunnen we nog niets kwijt. Wel zal, net als in 2017, het radiolichtschip Jenni Baynton een prominente rol spelen. Houd de website RadioDay.nl en de FB pagina RadioDay Harlingen in de gaten voor het laatste nieuws", aldus Hans.

Connie Wadner overleden

op .

conniewadnerOp 26 december kwam droevig nieuws binnen van Goran Carlsson uit Zweden. Constance (Connie) Enhörning is op 30 november 2022 overleden. Zij was de dochter van Britt Wadner en ook betrokken bij de zeezender Radio Syd in Zweden en wijlen eigenaar van Radio Syd in Gambia. Een paar jaar geleden verlieten Connie en haar vriend Gambia voorgoed. Ze begon als tiener haar eigen programma te produceren op Radio Syd en een van haar eerste was 'Nattvakten med Connie' in mei 1962! Connie overleed op 77-jarige leeftijd R.I.P..

Han Peekel overleden

op .

hanpeekelDinsdag 13 december overleed op 75 jarige leeftijd Han Peekel. Dat schrijft Juul Geleick van de Stichting Norderney. "Han presenteerde op zeer jeugdige leeftijd al een programma op Radio Veronica. In september 1963 mocht hij dat van Willem van Kooten doen. Helaas zijn er van dat programma geen opnamen meer bewaard gebleven", aldus Juul Geleick. Han Peekel overleed op het Indonesische eiland Bali aan de gevolgen van een hartinfarct. Han was daar op vakantie op het eiland waar zijn dochter woont.

Lenny, echtgenote Ferry Maat overleden

op .

lennyveronicadiscotheekVandaag bereikte ons het droevige nieuws dat oud collega Lenny overleden is. Dat schreef Juul Geleick van de Stichting Norderney enkele dagen geleden op hun website. Juul schrijft: "Lenny werkte al vanaf de midden jaren 60 bij Radio Veronica in de discotheek. Zij was samen met anderen verantwoordelijk voor het administreren van alle platen die we bij Veronica binnen kregen. Later bemoeide zij zich ook met diverse andere activiteiten. Lenny trouwde met DJ Ferry Maat met wie zij enkele jaren geleden naar Bonaire verhuisde. Wij bewaren goede herinneringen aan 'onze Len'”.

Luisteraars redden Extra AM

op .

harmnhVorige maand startte het Gouwe Ouwe station Extra AM een actie om de zender en de programmering in de lucht te houden. Door de energiecrisis, inflatie en wegvallen van de hoofdsponsor waren de exploitatiekosten voor Extra AM niet meer te betalen. De afgelopen week ging het opgehaalde bedrag steeds meer richting de benodigde 2400 euro, maar het was nog lang niet genoeg. Extra AM eigenaar Harm ten Brink kan het nog steeds niet geloven, maar op 5 december zorgde Sinterklaas er voor dat de benodigde 2400 euro bereikt was.

Golden Earring veiling in RockArt

op .

cesarrockartZondag 11 december vindt in Museum RockArt een veiling plaats van speciale Golden Earring items.De veiling wordt in samenwerking met Cesar Zuiderwijk georganiseerd die speciale Golden Earring items uit zijn eigen collectie beschikbaar stelt voor deze veiling waarvan de opbrengst bestemd is voor de stichting van zijn schoondochter Joy die zich tegen MS verzet. Deze stichting is opgericht om een potentieel levensveranderende stamcelbehandeling voor Joy mogelijk te maken die plaats zal vinden in een privékliniek in Mexico.