images/categories/Archief.png

John Peel overleden

op .

John PeelDinsdag 26 oktober 2004, rond half drie in de middag komt er een email binnen waarin mij bekend wordt gemaakt dat op 65-jarige leeftijd plotseling, aan de gevolgen van een hartaanval, John Peel in Peru is overleden. De BBC veteraan was daar vanwege een langverwachte reis met zijn vrouw Sheila. John Peel was de langst in dienst zijnde medewerker van BBC Radio 1.

Tom Mulder krijgt Marconi Award

op .

Tom MulderRadio 10 Gold diskjockey Tom Mulder heeft donderdag 30 september 2004, tijdens het omroepcongres in 't Spant in Bussum, een Marconi Award o­ntvangen voor zijn gehele oeuvre. Tom Mulder vierde dit jaar zijn 35 jarig jubileum als radio diskjockey.

Tom Mulder geveld door hersenbloeding

op .

Tom MulderBegin augustus 2004 is Radio 10 Gold voorman Tom Mulder getroffen door een hersenbloeding. Zijn herstel verloopt voorspoedig, maar het is nog o­nbekend wanneer hij zijn werkzaamheden bij Radio 10 Gold zal kunnen hervatten. Vanaf aanstaande vrijdag zal het programma van Tom Mulder tijdelijk overgenomen worden door Peter Rijsenbrij.

Radio Caroline via 1278 AM

op .

Radio CarolineVan 7 augustus tot 3 september 2004 zal Radio Caroline met een tijdelijke licentie (RSL) uitzenden vanaf het zendschip de Ross Revenge via 1278 AM (235 meter). De Ross Revenge zal voor deze gelegenheid worden verplaatst van haar ligplaats bij Rochester naar de Tilbury Ocean Liner Terminal in Oost London. Update 3-8-04: foto's Ross Revenge terug in de Thames.

Tony Allan overleden

op .

Tony AllenTony Allan is eind juni van dit jaar opgenomen in een instelling voor stervensbegeleiding, the Marie Currie Hospice in Hampstead, nadat thuisbehandeling niet langer mogelijk was. Het was al jaren bekend dat Tony leed aan keelkanker. De verwachting was dat hij het tot medio 2002 zou leven, maar door zijn karaktervolle instelling en vechtlust heeft hij het heengaan nog voor zich uit kunnen zetten. Op vrijdag 9 juli 2004 om 11.15 uur is hij overleden, zo meldde Andy Archer me als eerste.

Einde voor Radio 192

op .

Radio 192 is afgelopen maandag rond 7.30 uur in de ochtend gestopt met uitzenden. Het commerciële radiostation was de afgelopen maanden via enkele kabelmaatschappijen en via de Astra-satelliet te o­ntvangen o­nder de naam test. Daarnaast had het radiostation ook een internetstream die was opgezet door vrienden van het radiostation.

Radio Waddenzee gestrart

op .

Radio WaddenzeeOp 29 september 2004 zijn de uitzendingen van Radio Waddenzee officieel gestart. De uitzendingen van Radio Waddenzee bestaan voorlopig nog uit non-stop muziek. Het station hoopt zo snel mogelijk met gespresenteerde programma's te starten. Na 19 uur neemt Radio Seagull de uitzendingen van Radio Waddenzee over.

Radio 192 uit de lucht

op .

Radio 192Radio 192 heeft donderdagmiddag 5 augustus 2004 rond 14:00 uur haar uitzendingen gestaakt. Op de website van Radio 192 staat: "Door omstandigheden is Radio 192 genoodzaakt de doorgifte van programma's op dit moment te o­nderbreken. Maar achter de schermen wordt hard gewerkt om het oude Radio 192 als een phoenix uit de as te laten herrijzen".

Multikabel stopt doorgifte Radio 192

op .

Radio 192Kabelmaatschappij Multikabel heeft woensdag 14 juni o­nverwacht de doorgifte van Radio 192 stopgezet. Radio 192 verkeert al enige tijd in de problemen, maar werkt hard aan een oplossing, zo meldde Edvard Niessing op 15 juni nog op de Radio 192 website.

Radio 10 Gold op AM 1008

op .

Radio 10 GoldHet eerste commerciële radiostation van Nederland, Radio 10 Gold, is vanaf 1 juli 2004 in heel Nederland maar ook in België, Luxemburg, West-Duitsland, en Noord-Frankrijk te beluisteren via de sterke AM-zender 1008 KHz.