images/categories/Report.png

Radio Report Mei 2024

op .

repmei2024Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van het Hans Knot International Radio Report, de editie van mei 2024, met bijdragen van lezers over de hele wereld en een verscheidenheid aan onderwerpen. Onder andere een historisch verhaal over de Caroline Road Shows van Jan van Heeren, discussie over een uit Australië getipte documentaire. Helaas zijn er ook nog drie mensen uit de radiowereld overleden, waar uiteraard bij stilgestaan wordt. Dit najaar vertrekt de stoomboot Waverley...

Radio Report Winter 2024

op .

reportjan2024In het eerste Radio Report van Hans Knot voor 2024 o.a.: de Carl Mitchell Files staan nu online en Juul Geleick schrijft over Georgie Fame en zijn Green Onions. Verder het overlijden van Caroline DJ Judy Murphy met een verhaal van Herbert Visser. En Hans Knot gaat uitgebreid in op de speciale ‘artiesten uitzending’ vanaf Veronica’s Borkum Riff op 1 april 1964. Verder haalt Albert Hood herinneringen op aan Caroline’s programmaleider Annie Challis. En Bob Price’s reactie op een trieste laatste foto van de Fredericia.

Radio Report September 2023

op .

reportsep2023In het nieuwe Radio Report o.a. aandacht voor de zendmast die op een foto van 4 mei 1973 staat, met een reactie van Norman Barrington. Verder een zoektocht naar wie de RNI tune zong op het Butch Cassidy thema: was het Stevie Merike? Maar ook Brian McKenzie over Radio Northsea International, nieuws over Caroline’s Jamie King, foto’s van de Mi Amigo in 1971 in Zaandam en herinneringen aan Gerard van Dam en de Mi Amigo in 1972. En in dit nieuwe Radio Report het nieuwe boek van Roger Day en de Erkrath Radio Day.

Radio Report Voorjaar 2023

op .

boekbehindthescensIn het nieuwe International Radio Report van Voorjaar 2023 gaat Hans Knot uitgebreid in op het nieuwe boek ‘Behind the scenes of Radio Caroline’, geschreven door Lyn Gilbert. Hans beschrijft ook de nieuwe Laser Production Hit Kit Jingles dubbel CD. Zowel het boek als de dubbel CD zijn verkrijgbaar bij Museum RockArt en in de Museum RockArt webshop. Verder in het Radio Report een mooie bijdrage van Radio Caroline DJ Johnny Lewis en aandacht voor het verdwijnen van de Radio Caroline tender Hosanna in 1980.

Radio Report Kerst 2022

op .

reportdec2022In de Kerst editie van het Radio Report o.a. een verhaal over de 1973 zendmast op de Mi Amigo door Norman Barrington. Hans Knot was te gast bij Bart van Leeuwen op Radio 5 en haalde herinneringen op aan de golflengte wissel van Veronica een halve eeuw geleden op 30 september 1972. Jean Luc Bostyn schreef een mooie herinnering over o.a. een boottocht naar Radio Veronica. Menno Dekker haalde herinneringen op aan Radio Noordzee. Tom de Bree schreef een herinnering over Danny Vuylsteke en nog veel meer.

Radio Report Lente 2024

op .

marcjacobs2024aIn het nieuwe Radio Report van voorjaar 2024 besteed Hans Knot aandacht aan het archief van Marc Jacobs, het Radio Veronicaschip in 1982 in Doesburg en Robb Eden’s foto’s van de Ross Revenge in 1981. Verder staat Hans Knot uitgebreid stil bij de carrière van Jan van Veen en beschrijft Robb Eden de organisatie van Radio Caroline in de tweede helft van de jaren zeventig. En Dick Offringa beschrijft zijn sollicitatie bij Radio Holland, dat Nederlandstalige uitzendingen zou gaan verzorgen vanaf het zendschip Laissez Faire.

Radio Report Kerst 2023

op .

reportkerst2023In de kerst editie van het International Radio Report besteed Hans Knot aandacht aan de nieuwe website van Martin van der Ven en de nieuwe DVD van OEM over Ronan O’Rahilly. En Rob Hofland heeft de oplossing waar de foto uit 1973 met Andy Archer, Joop Verhoof en Peter Zonneveld is gemaakt. Theo van Halsema heeft herinneringen aan zijn reis in 1988 naar Israel en de Voice of Peace. En verder herinneringen aan De La Mar Reclame en Veronica en zendschepen in Lego expo in het Museum van de 20e Eeuw.

Radio Report Zomer 2023

op .

dvdatlantisIn het nieuwe International Radio Report van Hans Knot, de editie van Zomer 2023, dit keer bijdragen van onder anderen Emperor Rosko, Don Stevens, Kate Cary en Peter Messingfeld. Verder in het nieuwe International Radio Report onder andere aandacht voor de verdwijning van de zeezender tender Hosanna, een recensie over de nieuwe documentaire over de zeezender Radio Atlantis op DVD en BlueRay en een recensie over het nieuwe boek van Ray Clark (Stay Tuned ... I could say something brilliant at any time!).

Radio Report Winter 2023

op .

normanjenniIn het eerste International Radio Report van 2023 besteed Hans Knot o.a. aandacht aan het boven water komen van programmatapes van Radio Mi Amigo 272. Ian Godfrey herinnert zich de bijzondere ‘zeezender dag’ op 30 september 1972 met Veronica 538, RNI 192 en Caroline 259. Verder prachtige bijdragen van Norman Barrington over zijn PAMS tape collectie en het bouwen van de Mi Amigo zendmast in 1973. En Hans staat natuurlijk stil bij het trieste nieuws van het overlijden van Radio Mi Amigo’s Norbert.

Radio Report Najaar 2022

op .

borkum3In de najaar 2022 editie van het Radio Report besteed Hans Knot o.a. aandacht aan het prille begin van Radio Veronica met Ellen van Eck en Max Groen. Marcel Kort staat in een bijdrage in het Report stil bij de turbulente geschiedenis van de zeezender Radio Delmare. En Jan Sunderman ging in Scheveningen op zoek naar Rederij Trip. Hans Hettelder meldt in het Report dat hij wederom een nieuw miniatuur zendschip heeft gemaakt: de Laissez Faire. En tot slot staat Hans stil bij de Veronica Reünie in de Gooische Brink.