images/categories/Archief.png

Top Format 30 jaar

op .

30 jaar Top FormatJinglebedrijf Top Format in Haarlem bestaat in 2005 dertig jaar. Sinds de oprichting van het bedrijf, door Ren Groot in 1975, hebben vrijwel alle radiozenders en omroepen jingles bij het bedrijf laten maken. Hoewel ze elkaar op het scherpst van de snede beconcurreren, haalden ze bijna allemaal hun jingles in Haarlem: van Radio 2, Radio 10, 538, Veronica, TROS, Sky tot de KRO. Half Europa is tegenwoordig klant.

Bezoek aan Radio London

op .

Radio LondonAl meerdere malen is het huidige Radio London gedurende het afgelopen half jaar in de publiciteit geweest. Reden genoeg voor radiohistoricus Hans Knot om in december 2005 een bezoek te brengen aan de studio’s van Radio London, die gevestigd zijn in Frinton in Essex, Engeland. Hans maakte tevens een serie foto's van de Radio London studio's, nieuwsruimte en medewerkers. Lees nu het verslag en bekijk de foto's van Radio London.

Pierre van Ostade overleden

op .

Gaston HuysmansOud Veronica medewerker Pierre van Ostade is donderdag 13 oktober 2005 op 88 jarige leeftijd komen te overlijden. Hij presenteerde in de jaren zestig en zeventig diverse programma's voor Radio Veronica, waarbij als eerste ‘Met de benen op tafel’ te binnen schiet. Daarbij werd hij bekend o­nder de presentatie naam Gaston Huysmans. Maar zijn debuut binnen de radiowereld maakte hij al veel eerder bij de KRO.

Schip Radio Waddenzee in Harlingen

op .

LV8Zondag 26 juni 2005 rond 13:30 uur is het voormalige lichtschip LV8 aangekomen in de haven van Harlingen. Het schip zal door Radio Waddenzee, de toeristenzender voor Noord Nederland, worden ingezet als studio- en kantoor ruimte. Radio Waddenzee is op dit moment o­nder andere te beluisteren via AM 1602. Anne Hondema stuurde o­ns foto's van de aankomst van de LV8 in Harlingen.

Laser Radio gestart

op .

Ad Bouman & Bart van LeeuwenZaterdag 23 april 2005 is het nieuwe webradiostation Laser Radio officieel van start gegaan. Ad Bouman kondigde de eerste echte plaat van het station aan: Beginnings. Veel voormalig zeezender- en Radio 192 medewerkers waren naar de start van het station gekomen, waar o­nder Jan van Veen. Laser Radio wil, naar voorbeeld van de zeezenders, programma's maken voor een jong en oud publiek.

Ted Allbeury overleden

op .

Ted AllbeuryZojuist is bekend geworden dat Ted Allbeury op 4 december 2005 is overleden. Ted Allbeurry raakte in 1965 betrokken bij KING Radio. Later richtte Allbeurry het station Radio 390 op, dat al snel zeer succesvol was. Ted Allbeury presenteerde zelf op deze zender een wekelijks programma. Later nam hij de leiding over Britain Radio en herstartte dit station als Radio 355. Na zijn zeezenderperiode was Allbeury succesvol als schrijver.

Dick Klees stopt ermee

op .

Dick Klees bij Radio VeronicaNa dertien jaar bij de AVRO te hebben gewerkt, maakt Dick Klees (58) op eigen verzoek en in goed overleg met de AVRO gebruik van de mogelijkheid om vervroegd te vertrekken. Per 1 december 2005 stopt Dick Klees bij de AVRO. Dicks radioloopbaan begon in 1969 bij het toenmalige Radio Veronica, waar hij nieuwslezer was en verschillende journalistieke popmuziek programma's samenstelde en presenteerde.

Bezoek Radio Waddenzee

op .

Radio WaddenzeeHans Knot, Rob Olthof, Martin van der Ven en Juul Geleick brachten op 8 oktober 2005 een bezoek aan Radio Waddenzee. Dit station zend al weer enige tijd uit via AM 1602. De avond en nacht uren vanaf 19 uur worden verzorgd door Radio Seagull. Hans Knot schreef een verhaal over het bezoek aan Radio Waddenzee met het laatste nieuws en alle achtergronden. De foto's zijn van Martin van der Ven en Juul Geleick.

Big L gestart

op .

Big L Radio LondonEindelijk is het helemaal rond, na ruim drie jaar van voorbereiden ging zaterdag 14 mei 2005 de officiële uitzending van ‘The New Big L’ van start. Ray Anderson en de zijnen hebben de laatste weken o­ntzettend hard gewerkt om de nieuwe studio in Frinton o­n Sea klaar te krijgen. In Nederland hebben Ruud Poeze en de Nozema mensen het één en ander moeten doen om het tot een succes te brengen.

Radio Mi Amigo 192 gestart

op .

Radio Mi Amigo 192Zaterdagavond 5 maart 2005 om 22:00 uur is Nederland een nieuw internetstation rijker geworden: Radio Mi Amigo. Na het verdwijnen van de Gouwe Ouwe zender Radio 192 hebben een aantal voormalig medewerkers, fans en adverteerders van het station de handen ineen geslagen en zijn gezamenlijk Radio Mi Amigo 192 gestart. Voorlopig is het nieuwe station alleen via internet te beluisteren.