images/categories/Caroline.png

Fotoserie Caroline & Laser '84 en '85

op . Gepost in Caroline Archief

frankschmitzfotoserieOp 22 juli 1984 maakte Frank Schmitz een boottocht naar de zendschepen Ross Revenge en de Communicator. De boottocht werd georganiseerd door Rob Olthof (SMC) en Leendert Vingerling. Op 12 oktober 1985 bezocht Frank de Ross Revenge voor de tweede keer. Tijdens beide boottochten maakte Frank een uitgebreide serie foto’s. Ben Meijering heeft deze foto’s nu gedigitaliseerd en online gezet. Op de bijna 100 foto’s zie je de zendschepen, studio’s en medewerkers. De fotoserie van Frank is nu te zien op de fotopagina van Ben Meijering.

Video Radio Caroline & Laser in 1985

op . Gepost in Caroline Archief

videopeterphilipsMartin van der Ven blijft ‘video pareltjes’ plaatsen op zijn YouTube kanaal ‘Offshore Radio Cinema’. Er staan op dat kanaal inmiddels ruim 80 video’s over de zeezenders. Met sinds een paar dagen ook een video van een tocht naar de zeezenders Radio Caroline en Laser 558 van Serge Haderman in 1985 van ruim een uur. Met o.a. Ron West live op Radio Monique, het Radio Monique nieuws en de Monique Top 50 met Ad Roberts, Peter Philips met het nieuws op Radio Caroline en Erin Kelly en Tommy Rivers live op Laser 558.

Video Eurosiege 85

op . Gepost in Caroline Archief

videoeurosiegeIn 1985 werden de zendschepen van Laser 558 en Radio Caroline scherp in de gaten gehouden door de Britse overheid en probeerde men de bevoorrading te blokkeren. Hiervoor zette de DTI het schip Doptric Surveyor in, later dat jaar vervangen door de Gardline Tracker. Al snel kreeg deze actie de naam ‘Eurosiege 85’ en met name Laser 558 besteedde hier veel aandacht aan. Het betekende uiteindelijk het einde van Laser. Rob Olthof maakte in dat jaar een boottocht naar de beide zendschepen, de video daarvan staat nu online.

Raid Ross Revenge 32 jaar geleden

op . Gepost in Caroline Archief

rossrevenge19081989Op 19 augustus 1989 werd het zendschip Ross Revenge in internationale wateren geënterd door de Nederlandse en Britse overheid. Een groot deel van de apparatuur werd vernield of in beslag genomen. Vanaf de Ross Revenge werd uitgezonden door Radio Caroline, Radio 819 en World Mission Radio. Enkele dagen daar voor was vrijwel de hele organisatie van Radio 819 opgerold. Zaterdagmiddag 19 augustus 1989 waren de noodoproepen van de Caroline DJ’s te horen via 558 en 819 kHz. RadioVisies Filip van Molle zet alle gebeurtenissen op een rij.

Mi Amigo zonk 41 jaar geleden

op . Gepost in Caroline Archief

maendVandaag 41 jaar geleden zonk de Mi Amigo in de nacht van 19 op 20 maart 1980. Op 19 maart sloeg het schip van haar ankers en liep op een zandbank. Daarna werden tijdens de programma's van Radio Caroline noodcodes gemeld. Om 1 uur op 20 maart sloten Tom Anderson en Stevie Gordon de zender. Tom, Stevie, Nick Richards, Hans Verlaan en kanarie Wilson werden door een reddingsboot van boord gehaald. RadioVisie zette vandaag het Caroline nieuws van 9 uur van die dag online, gevolgd door Scheepsplaat. Beiden verzorgd door Hans Verlaan (Ton Lathouwers).

The Radio Caroline raid video

op . Gepost in Caroline Archief

carolineraidvideoalexOp 19 augustus 1989 werd het zendschip Ross Revenge geënterd door de Britse en Nederlandse overheid. Vanaf de Ross Revenge zonden op dat moment Radio Caroline en Radio 819 uit. Radio Caroline zond nog noodoproepen uit maar om 14:10 gingen de zenders op 558 en 819 uit de lucht. Een groot deel van de apparatuur werd in beslag genomen en afgevoerd door de Volans. Caroline kwam op 29 september op zeer laag vermogen terug in de lucht. Alex van den Hoek heeft de nieuwsuitzendingen over ‘de raid op de Ross Revenge’ op een rij gezet.

Video Ad Roberts Ross Revenge

op . Gepost in Caroline Archief

adrobertsvideo2022Ad Roberts heeft gewerkt op de zendschepen Mi Amigo en de Ross Revenge. Met name op de Ross Revenge heeft Ad destijds veel filmopnames gemaakt. Zo ook tussen september 1986 en april 1988. Martin van der Ven heeft een edit van deze beelden van bijna 1 uur vandaag online gezet. Met o.a. het vervangen van tuidraden, het bouwen van de Valcom antenne, het verslepen van de Ross Revenge, Ad Roberts, Peter de Groot en Jan Veldkamp in de Monique studio, Arie Swets en cartproblemen en Johnny Lewis en Kevin Turner in de Caroline studio.

Video Andy Archer & Johnny Jason

op . Gepost in Caroline Archief

radiotagerkrath2015Martin van der Ven is druk bezig met het digitaliseren en online zetten van video’s over de zeezenders op zijn ‘Offshore Radio Cinema’ kanaal op YouTube. In totaal staan daar nu ruim 60 video’s. Eén van de leukste video’s is het interview dat Martin had met Andy Archer en Johnny Jason tijdens de Radiotag in Erkrath op 26 september 2015. Aan de hand van audio fragmenten en foto’s haalt Martin met Andy Archer en Johnny Jason herinneringen op aan hun periode in de jaren ’70 bij Radio Caroline aan boord van de Mi Amigo.

Radio Caroline nieuwe video en foto's

op . Gepost in Caroline Archief

robharrissonTer gelegenheid van Radio Caroline’s 57e verjaardag heeft Alex van den Hoek dit weekend een nieuwe video online gezet en Martin van der Ven 123 nieuwe foto’s. De video is een Franse documentaire van 3 maart 1989 ’25 jaar Radio Caroline’. Met beelden aan boord van de Ross Revenge met o.a. Rob Harrisson. Maar ook met Ronan O’Rahilly, Johhny Walker en Paul Ciesielsky. Martin van der Ven heeft een prachtige serie van 123 foto’s van Radio Caroline’s Ross Revenge online gezet. De foto’s zijn gemaakt door Theo Dencker.

Mi Amigo zonk 40 jaar geleden

op . Gepost in Caroline Archief

maendVeertig jaar geleden zonk de Mi Amigo in de nacht van 19 op 20 maart 1980. Op 19 maart sloeg het schip van haar ankers en liep op een zandbank. Daarna werden tijdens de programma's van Radio Caroline noodcodes gemeld. Om 1 uur op 20 maart sloten Tom Anderson en Stevie Gordon de zender. Tom, Stevie, Nick Richards, Hans Verlaan en kanarie Wilson werden door een reddingsboot van boord gehaald. Op Jon Myers 'Pirate Radio Hall of Fame' staan sinds deze week de verhalen van Tom, Stevie en Nick over het zinken. Het verhaal van Hans Verlaan staat op MediaPages.