images/categories/Archief.png

Extra AM gaat door!

op .

harmnhfotoTegen elke verwachting in is de Crowdfund-actie van Extra AM geslaagd en kan de gouwe ouwe zender via 1332 kHz op de middengolf op de oude voet verder. “In plaats van de gevraagde € 2000 is er tot nu toe € 2400 opgehaald en dat is ver boven verwachting”, aldus een gerustgestelde Extra AM eigenaar Harm ten Brink. “We waren er letterlijk even stil van toen de grens van € 2000 werd overschreden. Kennelijk zijn er genoeg mensen die onze zender weten te waarderen en ons eens warm hart toedragen”, zegt Harm.

Extra AM actie op TV NH Nieuws

op .

harmnhnieuwsVandaag besteed ook NH Nieuws op TV aandacht aan de financiële problemen van de Gouwe Ouwe zender Extra AM. Met daarin een interview met Extra AM oprichter Harm ten Brink over de crowdfund actie om zijn AM zender te redden. Naast beelden van de zendlocatie komt ook luisteraar Jan Terpstra aan het woord: “Als ik naar Extra AM luister ben ik echt weer een zorgeloos kind. Dat gevoel wordt volgens mij gedeeld door veel mensen die vroeger naar de zeezenders luisterden." De actie voor Extra AM loopt nog tot 31 december.

Speciale kerst op 192 Radio

op .

192radiokerstHet worden speciale kerstdagen op 192 Radio. Op 24 december is het programma ‘Kerst uit de schaapskooi van Oom Bull’ met Lex Harding en Will Luikinga uit 1970 te beluisteren. Op 1e kerstdag staat o.a. de Nederlandse versie van War of the Worlds, met o.a. Jan van Veen, op het programma. En op 2e kerstdag de Nationale Zaterdagmiddag Gebeurtenis met Lex Harding en Rob Out van 26 december 1970. Daarnaast zijn er dagelijks speciale kerstprogramma’s uit 1970 te beluisteren met o.a Tineke, Tom Collins, Rob Out, Klaas Vaak e.a.

Podcastserie over Sealand

op .

sealandpodcastDe gijzeling op de Noordzee. De bizarre avonturen op en rondom Sealand. Het is 1978 als er een eerste staatsgreep plaatsvindt op Sealand, 10 km uit de kust van Engeland. Sealand? Staatsgreep? Ja, Sealand en ja, staatsgreep. Dit luchtafweergeschut platform uit de tweede wereldoorlog is in 1967 door Paddy Roy Bates uitgeroepen tot onafhankelijk prinsdom Sealand. Rik Bouman en Elmar Hemler hebben een vierdelige podcastserie gemaakt over de diverse gebeurtenissen op Sealand. Deel 1 is zojuist verschenen.

Bart van Leeuwen steunt Extra AM

op .

bartnorderneyBart van Leeuwen springt in de bres voor de noodlijdende Gouwe Ouwe Zender Extra AM. Dit unieke station is in Groot Amsterdam te beluisteren op 1332AM en brengt regelmatig speciale zeezender programma’s. Door het wegvallen van sponsoren door de corona crisis kan Extra AM met name de AM zender niet meer betalen. De gestarte sponsoractie heeft ruim 800 euro opgeleverd. Maar er is 2000 euro nodig, anders moet de AM zender uit de lucht. Dat meldt Extra AM eigenaar Harm ten Brink. Bart van Leeuwen heeft voor de actie van Extra AM speciale promospots gemaakt.

Offshore Days Wonderland gestart

op .

ericlionZondag 27 december om 12 uur is ‘Offshore Days Wonderland’ gestart op Radio Mi Amigo International. Het openingsprogramma werd gepresenteerd door Eric Hofman, Marc Jacobs en Kees Borrel. Radio Mi Amigo International laat t/m 31 december met ‘Offshore Days Wonderland’ de zeezender Mi Amigo herleven met o.a. Johan Vermeer, Frans van der Drift, Lion Keezer, Marc Jacobs, Ferry Eden, Maurice Bokkebroek en Bob Noakes. Beluister nu het openingsuur van ‘Offshore Days Wonderland’ en lees de volledige programmering.

Veel steun voor Extra AM

op .

harm2Het Gouwe Ouwe station Extra AM heeft deze week van alle kanten hulp gekregen. Extra AM strijd voor het voortbestaan van haar zender na het wegvallen van de sponsoren. De crowdfund actie van Extra AM heeft aandacht gekregen op o.a. Spreekbuis, RadioVisie, Offshore Radio Guide, Amsterdams Dagblad en a.s. zondag op NH Nieuws. Harm ten Brink van Extra AM: “Onze actie heeft nu 1235 euro opgebracht waar we héél blij mee zijn. Maar we hebben voor 31 december 2000 euro nodig om alle rekeningen te kunnen betalen. Ik hoop ècht dat we dat gaan halen”.

Mi Amigo: Offshore Days Wonderland

op .

marcjacobs2000Van 27 tot en met 31 december brengen de Mi Amigo DJs de warmte en sfeer van de feestdagen in de beste zeezendertraditie. Live vanuit de speciaal ingerichte studio in het Belgische Lint, bij Antwerpen. Een hartverwarmende, wonderbaarlijke radio vijfdaagse boordevol verrassingen. Een must voor elke zeezender fan. ’Goud, van Kerst naar Oud' - The Magic of Radio! Met o.a. Johan Vermeer, Theo van de Velde, Maurice Bokkebroek, Ferry Eden, Marc Jacobs, Frans van der Drift, Lion Keezer, Eric Hofman, Paul Newman, Bob Noakes, Steve Foster en vele anderen.

Ook Juul Geleick steunt Extra AM

op .

ra66Het noodlijdende Gouwe Ouwe station Extra AM kan rekenen op steeds meer steun. Het station verloor door corona haar sponsoren en is een crowdfundactie gestart. Als dat niet lukt moet in ieder geval de middengolfzender voor Groot Amsterdam uit de lucht. Voormalig Veronica technicus Juul Geleick steunt de actie van Extra AM eigenaar Harm ten Brink. “Ik denk dat Harm hetzelfde gevoel heeft dat ik op 31 augustus 1974 had: Extra AM moet blijven!” Ook HT-C Communicatie & Marketing helpt Extra AM met een persbericht over deze unieke zender.

192TV in basispakket KPN & T-Mobile

op .

192tvkerst192TV heeft rond de kerstdagen en oud en nieuw weer een aantal speciale programma’s. Met o.a. de Top 192 Van Alle Tijden en de Kerst Top 40. Dat melden we een aantal dagen geleden. Daarom plaatsen een aantal distributeurs 192TV tijdens die dagen in het basispakket. Bert van Breda meldt ons: ‘KPN (kanaal 113) en T-Mobile (kanaal 232) zetten ons kanaal van 21 december tot en met 4 januari voor álle digitale abonnees open. Ziggo zet ons helaas niet open voor alle abonnees, wij zijn daar te zien op kanaal 610 in het XL pakket’.