Tom Mulder krijgt Marconi Award

op .

Tom MulderRadio 10 Gold diskjockey Tom Mulder heeft donderdag 30 september 2004, tijdens het omroepcongres in 't Spant in Bussum, een Marconi Award o­ntvangen voor zijn gehele oeuvre. Tom Mulder vierde dit jaar zijn 35 jarig jubileum als radio diskjockey.
De Marconi Awards, de enige radiovakprijzen die jaarlijks in diverse categorieën worden uitgereikt, beleefden hun negende editie. In totaal werden er vijf radio-onderscheidingen uitgereikt. De o­nafhankelijke jury die de nominaties per categorie vaststelt, bestond dit jaar uit Arjan Snijders, Hans Schiffers, Martijn de Keizer en Rob Stenders.

Erik de Zwart, directeur van Talpa Radio Nederland, nam de prijs namens Tom Mulder in o­ntvangst. Helaas kon Tom niet aanwezig zijn omdat hij nog herstellende is van een hersenbloeding. "Tom heeft een indrukwekkende staat van dienst als diskjockey. Bij Radio 10 Gold is hij al jaren de drijvende kracht achter het succes van het station. Het gaat nu gelukkig al weer stukken beter met hem, maar we kunnen nog niets zeggen over het eventueel hervatten van zijn werkzaamheden bij Radio 10 Gold. Het verkrijgen van deze prijs zal o­ngetwijfeld een grote steun zijn tijdens zijn herstelperiode", aldus De Zwart.

Tom MulderOp 16 mei 1969 presenteerde Tom Mulder o­nder de naam 'Klaas Vaak' zijn eerste radioprogramma bij de toenmalige zeezender Radio Veronica. In 1973 maakte Tom de overstap van Veronica naar de TROS, waar hij van de 'Havermoutshow', '50 Pop of een Envelop' en 'Nachtwacht' grote successen maakte. Na zijn TROS periode was hij actief bij het eerste commerciële radiostation aan land, Cable o­ne. In 1991 maakte Tom zijn entree bij Radio 10 Gold als programmadirecteur en presentator van het populaire ochtendprogramma.