Radio 10 Gold op AM 1008

op .

Radio 10 GoldHet eerste commerciële radiostation van Nederland, Radio 10 Gold, is vanaf 1 juli 2004 in heel Nederland maar ook in België, Luxemburg, West-Duitsland, en Noord-Frankrijk te beluisteren via de sterke AM-zender 1008 KHz.


Na de frequentieverdeling vorig jaar keerde het succesvolle station niet meer terug op de FM maar bleef wel in FM-stereo te beluisteren via de kabel en in een beperkt deel van Nederland te horen op AM 1395. o­ndanks het gemis aan een goede o­ntvangst in de auto bleef de zender stabiel in de luisteraarsmarkt: Radio 10 Gold scoort al ruim een jaar een marktaandeel van bijna 5 procent o­nder alle luisteraars van 10 jaar en ouder!

Talpa Radio International, de moedermaatschappij van Radio 10 Gold, heeft de vergunning voor de AM 1008 weten over te nemen van het Engelse bedrijf Radlon Media Ltd. Dit bedrijf beoogde met de frequentie, die zij had gewonnen bij de verdeling in 2003, een radiostation te starten voor de Britse markt: Radio London. Gebleken is dat er andere frequenties zijn om dit doel te bereiken.

Tom Mulder & Erik de ZwartErik de Zwart, directeur Talpa Radio International, zegt zeer ingenomen te zijn met de nieuwe frequentie voor de 'enige, èchte gouwe ouwe zender' in Nederland: "Radio 10 Gold is simpelweg niet meer weg te denken uit het Nederlandse radiolandschap. De luistercijfers bewijzen dat iedere maand weer. Met de nieuwe, zeer krachtige frequentie AM 1008 kunnen we alle Nederlanders met een portable radio, in de auto, op het werk of bij het bed, goed bereiken. De 1008 is niet alleen de beste frequentie die beschikbaar is op AM in Nederland maar ook een zogenaamde 'vrije', dat betekent dat er geen stoorzender op dezelfde frequentie zit in andere Europese landen. Als je op vakantie gaat in het eigen land of naar de o­ns omringende landen kun je Radio 10 Gold dus ook meenemen als 'prettige luisterbagage'!"

Tom Mulder, Program Director van Radio 10 Gold, is ook zeer in zijn nopjes: "We hebben hier keihard voor geknokt! En juist door de enorme trouwe luisteraars van Radio 10 Gold zijn we in staat geweest de o­ntvangst van o­ns radiostation zo goed te verbeteren. De AM 1008 is gigantisch sterk zodat je overdag en 's nachts kunt luisteren in heel Nederland, België, Luxemburg, West-Duitsland, Oost-Engeland en Noord-Frankrijk! En je hoeft niet steeds meer een andere frequentie op te zoeken voor je favoriete radiostation, gewoon vastzetten op die 1008! Soms, en dan vooral in de vooravond, begon de AM 1395 vanwege het lage vermogen te storen en ook 's avonds moesten we twee uur de lucht uit vanwege een zender in Tirana in Albanië. Die tijd is over, we zijn er nu weer 24 uur per dag, op volle kracht op de 1008! En er zijn ook andere voordelen: we kunnen weer een belangrijke rol spelen bij de oproepen van de ANWB Alarmcentrale."

Meer info: Radio 10 Gold
Foto: Tom Mulder & Erik de Zwart (Copyright: Jos van Heerden)