Rob van der Meer overleden

op . Gepost in Delmare Archief

Rob van de Meer (2)Pas nu is bekend geworden dat discjockey Rob van de Meer (2) van de zeezender radio Delmare blijkt te zijn overleden. Zijn echte naam was Rob Stouten. Hij is in november 1993 aan de gevolgen van een hartstilstand op 37 jarige leeftijd overleden. Rob liet een vrouw en zoon van 5 jaar na. Rob zal bij de meesten vooral herinnerd worden als degene die in zee sprong toen Veronica een documentaire maakte.


Delmare tenderNa zijn periode aan boord van de Martina in 1979 werd hij vrachtwagen-chauffeur. Na de geboorte van zijn zoon Tim besloot hij dat beroep te verruilen voor de taxi.

Toen hij op een dag met klanten op weg naar Rotterdam reed kreeg hij een hartinfarct, maar realiseerde zich dat niet. Hij leverde eerst zijn klanten keurig in Rotterdam af en reed toen naar Hazerswoude terug waar hij o­nderzocht werd . Daar vertelden ze hem dat hij last van zijn maag  had. Achteraf bleek dat hij al zijn eerste infarct had gekregen.

Rob van de Meer, Johan Rood en Marcel StevensEen aantal dagen later voelde Rob zich weer niet lekker en werd voor alle zekerheid toch naar het ziekenhuis gestuurd waar hij een tweede infarct kreeg. Weer een aantal dagen later kreeg Rob een derde infarct, maar werd toen gelijk naar het LUMC gebracht waar hij direct gedotterd werd. Na een kleine 2 weken werd hij toen hij een krantje haalde bij een tankstation niet lekker en liep bij het politie buro naar binnen. Daar zetten ze hem op een stoel om even bij te komen. Toen Rob zei dat het wel weer ging viel hij dood neer ... Rob had een hartstilstand.

Rob van de Meer en Ronald BakkerRob werkte 7 dagen per week en was in zijn vrije tijd altijd met de computer bezig. Hij componeerde muziek .Dat was zijn lust en zijn leven. Volgens zijn zus Letty heeft hij het altijd over de Delmare tijd gehad en ook zij kan zich die tijd nog goed herinneren als hij weer vies en vuil van de boot kwam maar bovenal heel hongerig!

Een ieder die Rob heeft gekend en foto's van hem heeft wordt verzocht om kontakt op te nemen met zijn zus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ze is ook op zoek naar de documentaire van Veronica waarin Rob in het water sprong.

Op de plek waar in 1979 de Martina lag is de as van Rob uitgestrooid. Dat was zijn laatste wens...


Foto 1: Rob van de Meer aan boord van de Martina in juli 1979 opent het ochtendprogramma
Foto 2: Tender naar Radio Delmare met Ronald van de Vlught en Rob van de Meer
Foto 3: Rob van de Meer, Johan Rood en Marcel Stevens
Foto 4: Rob van de Meer en Ronald Bakker in juli 1979

Foto's: Archief Leendert Vingerling

Tekst: Leendert Vingerling