Delmare geschiedenis Jan Kat is terug

op . Gepost in Delmare Archief

johnandersonRadio Delmare heeft van 1977 tot 1982 geprobeerd om vanaf diverse schepen voor de Nederlandse kust radio uitzendingen te verzorgen. Oud Radio Delmare medewerker Jan Kat (John Anderson) begon in 2005 om de geschiedenis van Radio Delmare op zijn weblog te publiceren. Met daarbij honderden unieke foto's uit de geschiedenis van Radio Delmare. Jan Kat overleed in november 2012. Daarna werd zijn weblog uit de lucht gehaald. Daardoor was de Radio Delmare geschiedenis niet meer te zien, tot vandaag!


Vincent Schriel en Leendert Vingerling hebben vanaf half maart ruim 200 uur gewerkt om alle teksten en foto's van de oorspronkelijke Radio Delmare geschiedenis van Jan Kat weer bij elkaar te zoeken. Walter Galle, Jan Paparazzi en Frans Schuurbiers hebben hen geholpen om de laatste ontbrekende foto's aan te leveren.

Vanaf vandaag is de volledige geschiedenis van Radio Delmare, zoals deze vanaf 2005 werd geschreven door Jan Kat, weer online. Met alle historische foto's uit de Radio Delmare periode. Leendert Vingerling, destijds ook medewerker van Radio Delmare, schreef er een mooi voorwoord bij.

Weblink: Dossier Radio Delmare door Jan Kat op het Internet RadioCafé


Foto: Jan Kat (Archief: Leendert Vingerling / Jan Kat)

Bron: Vincent Schriel

Tags: Zeezenders