images/categories/Monique.png

Video Ad Roberts bij Radio Monique

op . Gepost in Monique Archief

videoadalexAd Roberts werkte voor de zeezenders Radio Caroline, Radio Monique, Radio 558 en Radio 819. In 2018 overleed Ad helaas veel te vroeg op 62-jarige leeftijd. Ad heeft veel gefilmd aan boord van de zendschepen en heeft ons daardoor mooie zeezender video’s nagelaten. Alex van den Hoek heeft hiervan een mooie edit online gezet. Met beelden van de Ross Revenge, de Radio Monique studio, het afbreken van de grote zendmast, het bouwen van de Valcom mast. En met Ad Roberts, Jan Veldkamp en Fred van Amstel.

Video zeezender Radio 558 1988

op . Gepost in Monique Archief

alexvideorossSerge van Gisteren (Haderman) bracht op 17 augustus 1988 een bezoek aan de Ross Revenge. Op dat moment het zendschip van Radio Caroline en sinds enkele weken van het Nederlandstalige Radio 558. Marc Hermans filmde destijds het bezoek en de interviews die Serge had met Radio 558 DJ's Walter Simons, Ad Roberts en Wim van Egmond. Alex van den Hoek heeft een mooie edit gemaakt van de film en online gezet. Serge over de film: 'Raar om mezelf opeens terug te zien op filmbeelden uit 1988, mijn laatste keer aan boord van een zeezender in internationale wateren'!

Video Radio Monique online

op . Gepost in Monique Archief

videoalexJan de Hoop bracht in oktober 1985 een bezoek aan het zendschip ‘Ross Revenge’ van Radio Monique en Radio Caroline. Het verslag van dat bezoek werd destijds uitgezonden in het Veronica TV programma ‘De Grote Verwarring’. Jan praat in de reportage o.a. met Ad Roberts en Johnny Lewis. Jan de Hoop werkte zelf als Frank van der Mast voor de zeezender Radio Mi Amigo. De Veronica reportage is nu voor het eerst in HD beschikbaar en door Alex van den Hoek bewerkt en vandaag online gezet op zijn YouTube kanaal.

Start Radio Monique: 35 jaar geleden

op . Gepost in Monique Archief

moniquestartOp 16 december 1984, vandaag precies 35 jaar geleden, opende Radio Monique officieel haar uitzendingen vanaf het zendschip Ross Revenge via de middengolf 319 meter, 963 kHZ. De laatste uitzenddag van Radio Monique was op 24 november 1987. In de nacht erna brak de grote zendmast af. Daarna hebben nog wel Radio 558 en Radio 819 uitgezonden vanaf de Ross Revenge. Dat eindigde op 19 augustus 1989, de dag van de raid op de Ross Revenge. Vincent Schriel schreef een mooi verhaal over de start van Radio Monique. En beluister de opening van Radio Monique!

Radio Monique Satellietschijf

op . Gepost in Monique Archief

Radio MoniqueDe Radio Monique Satellietschijf was van 16 december 1984 tot 21 november 1987 de wekelijkse hittip van de zeezender Radio Monique, die uitzond vanaf het zendschip Ross Revenge. De naam van deze hittip is gekozen door Radio Monique DJ Ad Roberts. Na de mastbreuk op het zendschip MV Ross Revenge, de uitzendlocatie van Radio Monique, stopte het station met uitzenden. De naam Satellietschijf werd daarna nog gebruikte door de zeezenders Radio 558 en Radio 819, welke beide ook uitzonden vanaf de MV Ross Revenge. Radiopedia en het Internet RadioCafe hebben alle Radio Monique Satellietschijven in kaart gebracht en een volledig overzicht online gezet.

Nieuwe video zeezender Monique

op . Gepost in Monique Archief

Arie Swets en Ad RobertsVoormalig Radio Monique DJ's Jan Veldkamp en Ad Roberts namen tijdens hun verblijf op het zendschip de Ross Revenge regelmatig hun videocamera mee en maakten opnames aan boord van het zendschip Ross Revenge en in de studio's van Radio Caroline en Monique. Alex van den Hoek heeft een derde video uit dit materiaal samengesteld en gedigitaliseerd. Op deze nieuwe video onder andere beelden van Johnny Lewis, Peter de Groot, Richard Jackson, Mike Barrington en Arie Swets. Deze nieuwe video staat nu online.

Video's zeezender Radio Monique

op . Gepost in Monique Archief

Jan Veldkamp in de studio van Radio MoniqueIn het voorjaar van 1987 heeft Radio Monique DJ Jan Veldkamp video opnames gemaakt aan boord van het zendschip Ross Revenge van Radio Caroline en Monique. Alex van den Hoek heeft van Jan toestemming gekregen deze opnames te digitaliseren en online te zetten. De eerste twee delen staan nu online met o.a. de haven van Duinkerken met de Windy en de Bellatrix en beelden van de DJ's  Erwin van der Bliek, Dick Verheul, Kevin Turner en Steve Conway aan boord van de Ross Revenge.

Bevoorrading zendschip Ross Revenge

op . Gepost in Monique Archief

Arnemuiden 6 aka WindyWalter Simons stuurde ons een scan van een ansichtkaart met de tekst "Groeten uit Scheveningen". Op de ansichtkaart komt de garnalenkotter "Arnemuiden 6" de haven van Scheveningen binnenvaren. De Arnemuiden 6 verzorgde tussen 1985 en 1987 onder de naam "Windy" de bevoorrading van het zendschip Ross Revenge van Radio Caroline en Radio Monique. Walter Simons werkte voor Radio Monique, zijn 33-delige verhaal over Radio Monique staat op MediaPages.

De luistercijfers van Radio Monique

op . Gepost in Monique Archief

Radio Monique vanaf het zendschip Ross RevengeIn het kader van het verhaal van Hans Knot over de luistercijfers van de zeezenders is Walter Zwart in zijn archief gaan zoeken. Walter vond o­nder andere de uitslag van het eerste luisteronderzoek over de zeezender Radio Monique uit juni 1985. Het o­nderzoek werd destijds uitgevoerd door "Interview" en werd besproken met het Radio Monique team tijdens de wekelijkse vergadering bij Roba Music in Hilversum.