PopMix, het vergeten Veronica Blad (8)

op .

popmix8Deze week staat het allerlaatste nummer (nummer 8 van 3 juli 1970) van het weekblad PopMix online. PopMix is eigenlijk een beetje "Het vergeten Veronica Blad". Het blad verscheen acht keer, ruim een jaar voor het eerste proefnummer van het Veronica Blad in augustus 1971. PopMix was "elke vrijdag verkrijgbaar op Shellina Premix stations voor 48 cent", met steeds 4 pagina's voor de rubriek "Close Up", over de zeezender Radio Veronica. In de redactie zat o.a. Stan Haag en bij de medewerkers stonden vrijwel alle Veronica DJ's vermeld. De komende weken komen alle acht edities van PopMix online.


Alex van den Hoek heeft vandaag PopMix nummer 7 online gezet op WikiRadio. Alex over PopMix nummer 8: "‘Daar istie dan’ zou Juul zeggen. De laatste Popmix. Uitgebracht op 3 juli 1970, is dit een special over het grootste en ook eigenlijk enige echte Nederlandse Popfestival van de zeventiger jaren. Het Holland Pop Festival, zoals de officiële naam eigenlijk is, met bands en artiesten zoals: Ekseption, Canned Heat, Hot Tuna (Jefferson Airplane), Santana, Tata Mirando….ja echt, The Byrds, Dr. John the Nighttripper, Country Joe, Mungo Jerry, Soft Machine, Fairport Convention en Pink Floyd. Wat een line-up. Ook de drive-in show van Lex Harding en Iemke Roos komt aan bod. In deze editie ook het bericht dat dit de laatste Popmix is. Om economische redenen zoals het zo mooi heet. Deze reeks van Popmixen komt uit de verzameling van Hans Meijering, waarvoor dank."

Weblink: PopMix nummer 8 van 3 juli 1970

Klik op de WikiRadio website voor grotere weergave van de scans op de diskette (rechtsboven) of de button "download grote afbeelding" (rechts midden).

Bron: Alex van den Hoek