PopMix, het vergeten Veronica Blad (7)

op .

popmix7Deze week staat nummer 7 (26 juni 1970) van het weekblad PopMix online. PopMix is eigenlijk een beetje "Het vergeten Veronica Blad". Het blad verscheen acht keer, ruim een jaar voor het eerste proefnummer van het Veronica Blad in augustus 1971. PopMix was "elke vrijdag verkrijgbaar op Shellina Premix stations voor 48 cent", met steeds 4 pagina's voor de rubriek "Close Up", over de zeezender Radio Veronica. In de redactie zat o.a. Stan Haag en bij de medewerkers stonden vrijwel alle Veronica DJ's vermeld. De komende weken komen alle acht edities van PopMix online.


Alex van den Hoek heeft vandaag PopMix nummer 7 online gezet op WikiRadio. Alex over PopMix nummer 7: "In deze PopMix o.a.: de aankondiging dat alle medewerkers komende week bij het Holland Popfestival aanwezig zullen zijn en er dus volgende week geen Close-up zal zijn maar een special over het festival. “We gaan 3 x 24 uur poppen”. Verder veel post voor de Veronicamedewerkers. Een van de reacties is van Juul Geleick die de vraag waarom er geen Stones-show meer op de woensdagavond is, op een Juul manier beantwoordt. Wat Doe Je, Wat Doe Je met Dick Klees, een Close-up van Klaas Vaak en Wat Is Een Plugger met Rob Ombach. Verder ook nog het bericht dat Jukebox gewoon Jukebox blijft. Volgende week de laatste Popmix met de Kralingen special. Misschien kan dan ook iemand vertellen waarom het blad Popmix gestopt is. Ook deze keer weer met dank aan Hans Meijering voor het delen van de Popmixen".

Weblink: PopMix nummer 7 van 26 juni 1970

Klik op de WikiRadio website voor grotere weergave van de scans op de diskette (rechtsboven) of de button "download grote afbeelding" (rechts midden).

Bron: Alex van den Hoek