PopMix, het vergeten Veronica Blad (4)

op .

popmix4Deze week staat nummer 4 (5 juni 1970) van het weekblad PopMix online. PopMix is eigenlijk een beetje "Het vergeten Veronica Blad". Het blad verscheen acht keer, ruim een jaar voor het eerste proefnummer van het Veronica Blad in augustus 1971. PopMix was "elke vrijdag verkrijgbaar op Shellina Premix stations voor 48 cent", met steeds 4 pagina's voor de rubriek "Close Up", over de zeezender Radio Veronica. In de redactie zat o.a. Stan Haag en bij de medewerkers stonden vrijwel alle Veronica DJ's vermeld. De komende weken komen alle acht edities van PopMix online.


Alex van den Hoek heeft vandaag PopMix nummer 4 online gezet op WikiRadio. Alex over PopMix nummer 4: "In deze PopMix zien we ook Ad Visser als medewerker van het blad in de colofon voorkomen. Lezen we dat Red Bullit binnenkort naar Amerika gaat. In Close-up een foto van een Veronica boordploeg en Atze Veenstra. Een nieuwe naam voor het programma Jukebox en Feyenoord bij Veronica, Atze is met Ad de langste 'technieker', een bericht over het Veronica voetbalelftal, de mannen aan boord en wat is een plugger. Verder ook nog een close-up van Rob Out en de Top 100 allertijden van dat jaar. Ook deze PopMix komt weer uit de verzameling van Hans Meijering. Veel 1970 leesplezier".

Weblink: PopMix nummer 4 van 5 juni 1970

Klik op de WikiRadio website voor grotere weergave van de scans op de diskette (rechtsboven) of de button "download grote afbeelding" (rechts midden).


Bron: Alex van den Hoek