PopMix, het vergeten Veronica Blad (1)

op .

popmix1Ruim een jaar voor het eerste proefnummer van het Veronica Blad in augustus 1971 verscheen op 15 mei 1970 het weekblad PopMix. Het blad verscheen in krantenformaat (zoals "Oor") en was "elke vrijdag verkrijgbaar op Shellina Premix stations voor 48 cent". Het blad telde 12 pagina's, waarvan telkens 4 pagina's voor de rubriek "Close Up", over de zeezender Radio Veronica. In de redactie zat o.a. Stan Haag en bij de medewerkers stonden vrijwel alle Veronica DJ's vermeld. Toch is PopMix een beetje "het vergeten Veronica Blad", want als je bij Veronica medewerkers "PopMix" noemt moeten ze diep nadenken.


popmix1aHet blad verscheen slechts acht keer, waarbij het achtste nummer een special was over het Holland Pop Festival in Kralingen, Rotterdam. Alex van den Hoek kreeg van Hans Meijering de acht edities van PopMix. De eerste editie van PopMix staat nu online.

Weblink: PopMix nummer 1 van 15 mei 1970

Klik op de WikiRadio website voor grotere weergave van de scans op de diskette (rechtsboven) of de button "download grote afbeelding" (rechts midden).

Bron: Alex van den Hoek