Veronica live vanaf de Norderney

op .

schip64Van zaterdag 11 t/m vrijdag 17 februari keert Radio Veronica voor heel even terug naar de Norderney voor de 'Super 70s'. Van 1964 t/m 1974 was de Norderney de thuisbasis van de zeezender Radio Veronica. Het schip ligt nu aan de NDSM Pier in Amsterdam. De Norderney is tijdens de uitzendingen van 'Veronica's Super 70s' in het weekend van 12:00 tot 18:00 uur te bezoeken en op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur. Je kunt van bovenaf een kijkje nemen in de radiostudio en de beste 70s-albums shoppen in de pop-up store van Platenzaak Concerto. UPDATE 21-2: video


veronicatelegraaffeb2023bROB STENDERS
Op 2 april 1973 kwam de Norderney in de problemen tijdens een zware storm op de Noordzee. Het schip sloeg van de ankers en dreef richting het strand van Scheveningen. Een dag die huidige Radio Veronica-dj en -zendermanager Rob Stenders zich nog goed kan herinneren: “Ik heb mijn moeder tot wanhoop gedreven. Ik wilde toen elke dag naar Scheveningen, maar was natuurlijk nog niet in staat om zelf te gaan. Ze zei dat ze dat wel ‘een keer’ wilde doen, maar ik wilde elke dag”, aldus Rob. “Ik zag mezelf daar namelijk ooit nog eens uitzenden. Dat heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat.”

BEZOEK NORDERNEY
Het Veronicaschip is makkelijk te bezoeken met het openbaar vervoer. Pak het pontje achter station Amsterdam Centraal naar de NDSM-werf en je stapt uit naast het schip. De locatie is ook uitstekend te bereiken met de auto. Navigeer naar de IJ-Kantine op de NDSM-werf. Daar is meer dan voldoende parkeergelegenheid, tegen een betaalbaar tarief.

Weblink: Radio Veronica

Weblink: Het Veronicaschip

Weblink: Stichting Norderney

Foto 1: De Norderney tijdens de Veronica Dag in 2014 (Copyright: MediaPages)

Foto 2: De Telegraaf over Veronica op 14 februari 2023 (Met dank aan Carl Holzmann)

Video: Gerrit Wijkstra


Bron/tekst: Radio Veronica / MediaPages

Tags: Nieuws Archief