images/categories/Radiodag.png

Foto's en video heropening RockArt 2016

op .

op28Op zondag 11 september vond de officiële heropening plaats van Museum RockArt in Hoek van Holland. In een overvol museum hield RockArt directeur Jaap Schut een emotioneel verhaal over de waterschade en de wederopbouw van zijn museum. Daarna volgde Johan Derksen die stelde "het onbegrijpelijk te vinden dat geen enkele gemeente Museum RockArt financiëel wil steunen". Johan presenteerde daarna het door Rene van den Abeelen geschreven boek over gitarist Jan de Hont.

Foto's en video's Radio Mi Amigo Dag 2016

op .

ma42Radio Extra Gold organiseerde, in samenwerking met 192Radio, op zondag 1 mei een Radio Mi Amigo Dag in Museum RockArt in Hoek van Holland. De periode 1974 en 1975 van deze zeezender stond centraal deze dag. Herinneringen aan Radio Mi Amigo werden opgehaald door: Bert Bennet, Ad Roland, Frans van der Drift, Willem Steentjes, Norbert, Eddie Govert, Norman Barrington, Brian Anderson en Ad Bouman. Er werden veel historische fragmenten gedraaid door centrale presentator Bert van der Laan.

Foto's en video VeronicaDag 2015

op .

never29Maandag organiseerde Museum RockArt in samenwerking met 192Radio en Radio Extra Gold "Radio Veronica, A Never Ending Story". Vanuit de drie gerestaureerde studio's van de zeezender Radio Veronica werden vanuit Museum RockArt de hele dag radioprogramma's gemaakt. De programma's waren te volgen via 192Radio, de videostream van de Stichting Norderney en Radio Extra Gold. De video gemaakt door Alex van den Hoek staat nu online. En de foto's staan nu op MediaPages.

Fotos The Beatles in Blokker 2014

op .

beatles30The Beatles traden dit jaar precies 50 jaar geleden op in de Veilinghal in Blokker. Ter gelegenheid hier van organiseerde de stichting "The Beatles in Blokker" op 7 en 8 juni diverse evenementen in o.a. De Koedshal, De Veilinghal en Cultureel Centrum Pancratius in Blokker. Met o.a. een originele reportagewagen (in 1964 gebruikt voor het radioverslag), in De Koedshal optredens van Skotwal, Tangerine, The Kik en Them Beatles en in De Veilinghal een optreden van The Sixties met Elias Glas (stond in 1964 in het voorprogramma van The Beatles).

Foto's 3e 192 drive in show 2013

op .

Ad BoumanZondagmiddag 22 september werd door Museum RockArt en de Stichting Norderney voor de derde keer de "Nostalgische 192 Drive In Show" georganiseerd in Het Teejater in Naaldwijk. De "Nostalgische 192 Drive In Show" maakt gebruik van originele apparatuur die in de jaren '70 o.a. is gebruikt door de Radio Veronica Drive In Show. De middag werd gepresenteerd door Ad Bouman, Koos van Dijk, Bert van der Laan en Henri Verwoert en er was een optreden van Trix Boelen (Trix and the Paramounts). Bekijk nu foto's van de "Nostalgische 192 Drive In Show".

Foto's en video RadioDag Belgie 2016

op .

bel21Op 28 mei werd in het Belgische Gistel, nabij Oostende, een RadioDag georganiseerd. Op het programma stonden o.a. diverse intervieuw sessies over het verleden, heden en de toekomst van de radio. De Stichting Norderney was aanwezig met de originele Zeedijk studio van de zeezender Radio Veronica waar in programma's voor 192Radio zijn opgenomen. En Museum RockArt was aanwezig met zeezender merchandise en Hans Hettelder met zijn modellen van de zendschepen. Een fotoserie van deze RadioDag staat nu op MediaPages.

Foto's en video RadioDay 2015

op .

15day8Op 14 november werd de RadioDay 2015 gehouden in Museum RockArt. Voormalig zeezender DJ's Wim de Groot, Ferry Eden, Ad Roberts, Wim de Valk, Ronald van der Vlught, Ronald Bakker en Elly van Amstel maakten in de gerestaureerde studio van de zeezender Veronica een radioprogramma dat werd uitgezonden via Radio Extra Gold. En Bert van der Laan interviewde Arjan Snijders over zijn Hilversum 3 boek en de producent van de film over Sylvain Tack. Foto's van de RadioDay 2015 staan nu op MediaPages.

Foto's en video Veronica Bedankt 2014

op .

vb79Op donderdag 28 en vrijdag 29 augustus zond 192Radio live uit vanuit Museum RockArt. De programma's werden gepresenteerd door Ad Bouman, Thimon Schellevis, Ruud Poeze, Anuschka, Will Luikinga, Ton Steinz, Rob van Wezel en Bert van der Laan. Gasten in de uitzending waren o.a. Ferry Eden, Marc van Amstel, Jan Harteveld, Auke Kok, Johan van der Kolk en Hans van Velzen. De uitzendingen waren te ontvangen via de 3 AM zenders van Radio Paradijs en de internetstreams van 192 Radio (audio en video) en Radio Extra Gold. De foto's van beide dagen staan nu op MediaPages.

Foto's en video RNI weekend 2013

op .

Dick de Graaf en Nico SteenbergenRadio Extra Gold stond van 8 t/m 10 november in het teken van de zeezender Radio Noordzee met het "RNI weekend". De finale werd zondagmiddag 10 november gepresenteerd in Museum RockArt in Hoek van Holland. Voormalig RNI medewerkers Nico Steenbergen, Dick de Graaf, Marc van Amstel en Erik Post werden geinterviewd in het programma. Verder waren o.a. te horen Peter Jager (RNI nieuws), Elibert Maathuis (Hey DJ van Noordzee) en de Hearts of Soul (de eerste RNI jingle). Vincent Schriel maakte een fotoserie en Alex van den Hoek maakte een video.

Foto's en video ZeezenderDag 2013

op .

Ad BoumanOp 31 augustus organiseerde Museum RockArt in samenwerking met de Stichting Norderney de ZeezenderDag 2013. In Museum RockArt werd onder grote belangstelling in de historische studio's van de zeezender Veronica het programma "Veronica, 14 jaar speelbal van de golven" opgenomen door Ad Bouman, Anouschka, Thimon Schellevis, Rob van Wezel en Bert van der Laan. De techniek werd verzorgd door Niels Zack en Peter Vrakking. Foto's van deze dag staan nu op MediaPages.