Foto's en video RadioDag Belgie 2016

op .

bel21Op 28 mei werd in het Belgische Gistel, nabij Oostende, een RadioDag georganiseerd. Op het programma stonden o.a. diverse intervieuw sessies over het verleden, heden en de toekomst van de radio. De Stichting Norderney was aanwezig met de originele Zeedijk studio van de zeezender Radio Veronica waar in programma's voor 192Radio zijn opgenomen. En Museum RockArt was aanwezig met zeezender merchandise en Hans Hettelder met zijn modellen van de zendschepen. Een fotoserie van deze RadioDag staat nu op MediaPages.


belgie1De ontwikkeling van de radio werd besproken in een interviewsessie met Norbert, Freddy Neyts, Jean-Luc Bostyn, Jo met de Banjo, Eric Hofman en Ton Schipper.

Herinneringen aan de zeezenders werden opgehaald in twee interviewsessies met Andrea de Caluwe, Thimon Schellevis, Wim van de Water, Luc van Kapellen, Tony Houston, Adriaan van Landschoot, Dick de Graaf, Marc van Amstel, Marc Jacobs, Ferry Eden, Jan Veldkamp en Bob Noakes. Beide interviewsessies werden geleid door Serge Haderman.

Eveline Cannoot besprak de toekomst van de radio met Marc Hallez, Marc Peersmans, Herbert Visser, Sietse Brouwer, Lieven Cobbaert en Bart Bosmans.

De programma's in de Radio Veronica Zeedijk studio werden gemaakt door Thimon Schellevis, Rob Schel, Niels en Helene Zack en Wim van de Water. Een 4 uur durende programma over de Belgische RadioDag wordt op maandag 30 mei vanaf 20 uur uitgezonden op 192Radio. De opgenomen Goud van Out Show van Thimon Schellevis wordt uitgezonden op zaterdag 4 juni om 12 uur op 192Radio.

Museum RockArt was aanwezig met een uitgebreide stand met zeezender- en muziek merchandise en Hans Hettelder was aanwezig met zijn schaalmodellen van de zendschepen.

Alex van den Hoek heeft een groot deel van de dag vastgelegd op film voor een video verslag van de RadioDag.

Het was voor het eerst in ruim 10 jaar dat er weer een RadioDag werd georganiseerd in Belgie. Organisator Noel Cordier was tevreden en sprak van een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is. Ook interviewleider Serge Haderman was enthousiast en noemde het een zeer geslaagde en gezellige dag.

De Belgische RadioDag werd georganiseerd in Hotel Feestzaal Ten Putte in Gistel door Mi Amigo 40, Museum RockArt en de Stichting Norderney.


>> foto's RadioDag Belgie op MediaPages <<

Foto's: Rob Schel, Wim van de Water, Niels en Helene Zack en Marc van Amstel in de Radio Veronica Zeedijk studio tijdens de Belgische RadioDag

Video: Alex van den Hoek

Bron / Copyright tekst en foto's: MediaPages, Vincent Schriel, Niels & Helene Zack