Fotos The Beatles in Blokker 2014

op .

beatles30The Beatles traden dit jaar precies 50 jaar geleden op in de Veilinghal in Blokker. Ter gelegenheid hier van organiseerde de stichting "The Beatles in Blokker" op 7 en 8 juni diverse evenementen in o.a. De Koedshal, De Veilinghal en Cultureel Centrum Pancratius in Blokker. Met o.a. een originele reportagewagen (in 1964 gebruikt voor het radioverslag), in De Koedshal optredens van Skotwal, Tangerine, The Kik en Them Beatles en in De Veilinghal een optreden van The Sixties met Elias Glas (stond in 1964 in het voorprogramma van The Beatles).


Foto's van dit evenement staan nu op MediaPages.

beatles7Met o.a. technicus Niels Zack in de volledig gerestaureerde reportagewagen (van Automuseum Schagen) met bezoekers Jack de Vries (werkte bij het NOB met o.a. deze reportagewagen) en Frits de Lange en Hans Hettelder (modelzendschepen). Ook Peter Coenders (technicus bij Museum RockArt), Anuska van Bennekum en Johan van der Kolk (werkte op het zendschip Veronica) en Marjan, Ramon (voorzitter van de Paul McCartney fanclub) en Masataka Miyanaga (een in The Beatles geiintereseerde professor uit Japan) brachten een bezoek aan de reportagewagen.
Via de reportagewagen werden o.a. historische banden gedraaid van het optreden van The Beatles in Blokker in 1964 en het radioverslag waarbij melding werd gemaakt dat Radio Veronica 7000 kaarten van het middagoptreden van The Beatles had opgekocht.

In de Koedshal traden op: Skotwal, Tangerine, The Kik en de Beatles coverband Them Beatles en het DJ duo Di Danzare. Gert Elzinga van de Stichting "50 jaar Beatles in Blokker" opende de avond in De Koedshal.
Achter het podium hing een exacte replica van het Heineken spandoek dat 50 jaar geleden ook achter The Beatles in de Veilinghal in Blokker hing.
Op verzoek van The Kik is hun optreden door technicus Niels Zack op een authentieke Nagra recorder opgenomen. Alle optredens zijn voor de Stichting The Beatles in Blokker door Niels Zack op DAT opgenomen.

beatles48In de Veilinghal traden The Sixties op met zanger Elias Glas en "inval drummer" Joop Tromp (van de Dizzy Mans Band). Elias Glas stond met "Quintet Dominique" in 1964 in het voorprogramma van The Beatles en werd geiinterviewd door Helene Zack. De zaalversterking van The Sixties liep via de reportagewagen van Radio Nederland en is op band opgenomen.


Foto 1: Optreden Them Beatles in De Koedshal in Blokker

Foto 2: Niels Zack met Jack de Vries en Frits de Lange in de Radio Nederland reportagewagen

Foto 3: Helene Zack in gesprek met Elias Glas


>> Bekijk hier alle foto's van het The Beatles in Blokker weekend op MediaPagesBron / Copyright tekst & foto's: MediaPages