Nieuw boek Leo Weijers over Veronica

op .

leopres5De kogel is door de kerk: in het najaar van 2025 verschijnt een nieuw boek over de zeezender Radio Veronica. Het boek wordt geschreven voor Leo Weijers en uitgegeven door WBooks. Dat heeft Leo vandaag bekend gemaakt. Leo meldt ons over zijn nieuwe boek: "Met het verschijnen van het boek zal een lang gekoesterde wens van mij in vervulling gaan. Ik ben dan ook heel blij en vereerd dat WBooks het boek gaat uitgeven. Het boek zal gaan over de zeezender-jaren van Radio Veronica en zal niet beginnen ‘in een rokerig vergaderzaaltje van Krasnapolsky’".


"Maar bij Peer Jansen uit Kopenhagen, Peer is de grondlegger van Radio Mercur. Maar ook bij Max Lewin, een van de drie pioniers die aan de basis staan van de VRON (Vrije Radio Omroep Nederland). Daarnaast zal het boek per jaar worden voorzien van een overzicht van de populairste singles in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en van de ultieme Veronica Top 40 over de jaren 1965-1974. In het boek zullen een aantal foto’s worden opgenomen uit het archief van de Stichting Norderney, de stichting die het cultureel erfgoed van de zeezender Radio Veronica beheert en bewaart", schrijft Leo.

Leo verteld verder: "Het boek zal in (het najaar van) 2025 verschijnen, het jaar waarin de Top 40 60 jaar ‘bestaat’ en Radio Veronica 65 jaar ‘bestaat’. Rond de verschijningsdatum zal een grootse release-party voor genodigden plaatsvinden. Met het boek hoop ik vele liefhebbers van de zeezenders en de popmuziek uit de periode 1960-1974 een groot plezier te doen. Binnenkort zal ik het auteurscontract met WBooks ondertekenen. Van deze feestelijke gebeurtenis zal ik uitgebreid – met foto’s – verslag doen".

"WBooks is Neerlands grootste uitgever van boeken over kunst, geschiedenis en cultuur. Distributie, marketing, verkoop, promotie en publiciteit van het boek zullen te zijner tijd landelijk plaatsvinden", aldus Leo.

Foto: Leo Weijers tijdens de release party van zijn boek 'Zo te sterven op het water' op 18 juni 2022 (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Leo Weijers / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel