Nieuwe programma's 192Radio

op .

mus192Radio heeft een aantal nieuwe programma's. Voormalig Radio Veronica technicus Juul Geleick draait zaterdag 2 december alweer voor de vijfde keer 'unieke pareltjes' uit de Veronica discotheek. Juul 'leende' deze platen na het einde van Veronica uit de discotheek. Aanstaande zaterdag hoor je o.a. The Symbols met 'Canadian Sunset'. Juul over deze single: "Ze hadden op het hoesje geschreven dat het op 6 november 1966 'Pick of the week' was op Big-L (Radio London). De enige die ‘m wel eens bij Veronica draaide was Joost de Draaijer in JMHW".


Verder hoor je zaterdag 2 december tussen 20 en 21 uur in 'Juul's Vinyl': Tommy James and The Shondells met 'Mirage' en Isaac Hayes met 'Theme from Shaft'.

Op zondag 3 december om 22 uur nog een nieuw programma op 192Radio: 'Techniek staat voor Niets' met muziek uit de uitgebreide verzameling van Stichting Norderney technicus Niels Zack. In de verzameling van Niels zitten ook veel unieke singles zoals speciale promo's, persingen en edits. In deze eerste aflevering draait Niels o.a. 'Alice Long' van Tommy Boyce en Bobby Hart, 'Someone out there' van de Flirtations en een Duitstalige single van Sandie Shaw.

En terug van weggeweest: zaterdag 2 december van 13 tot 14 uur 'Goud van Out' met Thimon Schellevis. Thimon over het programma: "Goud van Out bevat een aantal vaste onderdelen. Om kwart over 1 'A blast from the past'. Met Jan van Veen die nogal kakineus een spotje maakte voor de 'Veronica dansshows'. De 'Flipper van de week' is de achterkant van een nummer uit de historische Top 40 die we iedere week exact op dezelfde dag 50 jaar later volgen. Morgen een beetje lullig nummer van de Who: de flipside van 'I can see for miles'. Tenslotte de 'Tickertape Top10': snippers van een willekeurige Top 10. Vaak de Top 40, soms een Top 10 van een Engelse zeezender of een Billboard. Deze keer de Top 10 van het blad 'Hitwezen' uit oktober 1964. Een leuke lijst. De beatmuziek was al ruim vertegenwoordigd. Op 1 van dat lijstje: Roy Orbison met 'Oh Pretty Woman'."

Luister naar 192Radio via de website van de Stichting Nordereney of 192Radio.


Foto: Juul Geleick en Niels Zack in Veronica's Lapershoek studio (Copyright: MediaPages)

Bron: MediaPages / Stichting Norderney

Tags: Nieuws Archief