Ad Bouman in Museum RockArt

op .

fab4Zondag 3 december is er in Museum RockArt een speciale vinylmiddag in samenwerking met Radio Live Oranje. Op deze vinylmiddag kunnen luisteraars van Radio Live Oranje kennis maken met Museum RockArt en kunnen de bezoekers van Museum RockArt kennis maken met Radio Live Oranje. Er wordt een radiouitzending verzorgd vanaf de boordstudio van Radio Veronica die onderdeel uitmaakt van de vaste collectie van het museum. Het laatste uur wordt ingevuld door niemand minder dan Radio Veronica icoon Ad Bouman.


VINYLMIDDAG MET ABTT LIVE UIT ROCKART
Ad Bouman zal een speciale aflevering van zijn legendarische programma ABTT (Adje Bouman Top Tien) live presenteren.
Tijdens de live uitzending deze middag organiseert museum RockArt ook een vinylmarkt waar voor iedere beurs en voor ieders interessegebied leuk vinyl is aan te schaffen. U kunt uw aankoop dan ook direct laten draaien tijdens de uitzending van Radio Live Oranje die wordt verzorgd door de programmamakers van het programma Woensdag Centraal: Rob van Reeuwijk, Arjan Bosman en Eric van Rooij.

GITAAR EDDY CHRISTIANI NAAR ROCKART
Op zondag 26 november vindt in Museum RockArt de officiële overdracht plaats van de Gretsch 6120 gitaar van Eddy Christiani. Vorige eigenaar Robbert van der Ende van Max Guitar uit Den Haag meldde eerder al dat deze gitaar eigenlijk in een museum thuishoort. Met behulp van enkele gulle gevers is dat nu werkelijkheid geworden en kan deze gitaar toegevoegd worden aan de collectie van Museum RockArt. Muzikale invulling wordt deze middag (van 14.00 tot 16.00 uur) verzorgd door de Tjet-Setters die een selectie van onvergetelijke Christiani Hits zullen spelen.

MEMORIAL DAY IN ROCKART
Op 8 december vindt de jaarlijkse Memorial Day plaats in Museum RockArt met de Memorial Top 40. Ieder jaar op 8 december, de sterfdag van John Lennon organiseert Museum RockArt de "Memorial Day". Deze dag worden overleden muzikanten (zowel nationaal als internationaal) herdacht. Eerdere jaren werd op deze dag extra aandacht geschonken aan John Lennon, Mariska Veres, Herman Brood, Freddie Mercury, Elvis, Ton van der Kleij en Eddy Christiani.
Bezoekers van museum RockArt hebben in het afgelopen jaar hun favoriete Top 5 van overleden muzikanten doorgegeven en op basis daarvan is de Memorial Top 40 samengesteld. De Memorial Top 40 wordt deze middag tussen 13.00 en 17.00 uur door Eric van Rooij gepresenteerd in Museum RockArt.

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland. Entree is € 7,50 per persoon.

Foto: Ad Bouman in Museum RockArt (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Jaap & Jacqueline Schut

Tags: Nieuws Archief