Foto's en video VeronicaDag 2009

op .

lapershoek4Op 18 april werd in Hotel Lapershoek in Hilversum onder grote belangstelling een zeer geslaagde VeronicaDag georganiseerd. Tegen de middag was het in de benedenzaal van het hotel, de voormalige discotheek van de zeezender Veronica, gezellig druk met veel voormalige medewerkers van de zeezenders en belangstellenden. De door Erik de Zwart gepresenteerde popquiz werd gewonnen door het team van Veronica met Juul Geleick, Jurg van Beem, Sieb Kroeske, Francis Bouwman en assistentie van Harry Knipschild. Bekijk nu een verslag, een fotoserie en een video.

 
VeronicaDag 2009Ter gelegenheid van 50 jaar Radio Veronica kregen Ad Bouman en Juul Geleick aan het begin van de middag een miniatuur van het Veronica zendschip uit handen van Rene van den Abeelen.

De stands met merchandise werden onder andere verzorgd door de Stichting Norderney en Museum RockArt.

Erik de Zwart maakte aan het einde van de dag bekend dat het nog steeds de bedoeling is om het voormalige zendschip van Radio Veronica naar Scheveningen te halen, maar dat de Norderney voorlopig nog in Antwerpen blijft.

1584 AMAd Bouman maakte als afsluiting van de dag bekend dat er dit jaar een aantal evenementen worden georganiseerd in het kader van "50 jaar Radio Veronica" waar onder een 60's avond, een 70's avond en een Veronica Drive In Show avond. De evenementen worden georganiseerd in een zaal in Naaldwijk.

Van vrijdag 17 april t/m zondag 19 april was de zender van Ruud Poeze op 1584 AM in de lucht met historische programma's van de zeezender Veronica.

Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere: Jan van Veen, Hans van Velzen, Jurg van Beem, Sieb Kroeske, Cees van Zijtveld, Anouschka, Ruud Doets, Dick Boll, Harry Knipschild, Bert Verweij, Gerda Fijn-Mijnhout, Francis Bouwman, Jaap Borst, Atze Veenstra, Nico Steenbergen, Hans Hogendoorn, Ferry Maat, Edo Peters, Hendrik van Nellestijn, voormalig medewerkers van de Veronica Drive In Show en Ad Bouman, Juul Geleick en Erik de Zwart. En verder: Pieter Jan en Swanet Vink, Niels Zack, Rene van den Abeelen, Martin van der Ven, Ruud Poeze, Marcel Bouman, Chris Visser, Douwe Dijkstra, Ben Meijering, Evert Stolman, Bert Alting, Jaap Jansen, Perry Bos, Martien Engel, Peter Vrakking en Jan van Heeren.


Foto boven: overhandiging miniatuur Veronica zendschip door Rene van den Abeelen aan Juul Geleick en Ad Bouman (Copyright: MediaPages)


De MediaPages fotoserie van de VeronicaDag 2009
Copyright tekst en foto's: MediaPages

Video: copyright Alex van den Hoek