Foto's Radiodag 2004

op .

04radiodag3Ruim 240 mensen bezochten zaterdag 2 oktober 2004 de jaarlijkse Radiodag in Amsterdam. Het was het 26e jaar dat deze jaarlijkse RadioDag georganiseerd werd. Look Boden, Will van der Steen, Norbert, Johnny Lewis en Radio Caroline's Class of 73/74 haalden in interviews hun herinneringen op aan de zeezenders. Een uitgebreid verslag, met dank aan Ad Roberts en Andy Archer, staat nu op MediaPages. Tevens staat er een fotoserie van de succesvolle RadioDag 2004 online op MediaPages.Wim van Egmond startte de Radiodag met een interview met Look Boden.

Look Boden vertelde uitgebreid over de herinneringen aan zijn tijd bij Radio Dolfijn en Radio 227. Look vertelde o­nder andere over de vele DJ's bij Dolfijn en 227 die kwamen en gingen en over de wisseling van Radio Dolfijn naar Radio 227.

Tevens vertelde Look over de stand van zaken bij het huidige Radio 227, een nieuw easy-listening station dat via een aantal kabelnetten in Nederland is te o­ntvangen.
Look vertelde dat hij Radio 227 rustig wil opbouwen, en vooral niet de fout wil maken het allemaal te snel te willen.

Martin van der Ven interviewde Johnny Lewis over zijn tijd bij Radio Caroline, Laser 558 en de Voice of Peace.

Johnny Lewis vertelde o­nder andere dat de bemanning van de Ross Revenge in eerste instantie de bemanning van de Communicator wist te weerhouden om het zendschip een haven in te varen.
Johnny vertelde dat het Caroline's bedoeling was om een deel van de apparatuur van de Communicator over te zetten op de Ross Revenge.
Ook vertelde Johnny dat het 558 kristal al enige tijd klaar lag aan boord van de Ross Revenge om de golflengte van Laser over te nemen.
Men wilde bij Radio Caroline echter de Laser golflengte pas overnemen als echt zeker was dat Laser niet terug zou komen en de Communicator in een haven lag.

Jelle Boonstra intervieuwde Will van der Steen en Norbert over de begin tijd van Radio Mi Amigo.

Will van der Steen vertelde o­nder andere over de periode dat Veronica uitzond vanaf de Mi Amigo en dat de nieuwsuitzendingen aan boord van de Mi Amigo werden voorbereid met een portable radiocasetterecorder.

Will vetelde ook dat de kwaliteit van de aangeleverde programma tapes van Radio Atlantis zo slecht was dat hij de volledige Radio Atlantis studio opnieuw heeft ingeregeld en afgesteld.

Ook vertelde Will over de zendmast van Adriaan van Landschoot die op de Mi Amigo terecht kwam en dat Sylvain Tack de naam "Rado" voor zijn Mi Amigo bedrijf in Spanje van de zijkant van een ordner afhaalde.

Norbert vertelde dat hij de aan de tijd dat de programma's voor Radio Mi Amigo in Den Haag werden opgenomen de mooiste herinneringen heeft.

Andy Archer haalde tenslotte met Ad Roberts, Brian Anderson, Johnny Jason en Robb Eden herinneringen op aan Caroline's periode 1973/1974.

Ad Roberts vertelde dat hij de techniek deed bij de programma's van Graham Gill en dat Graham bij het opnemen van zijn programma's in de studio's bij Record World aan de Nieuwe Zijdsvoorburgwal altijd uit de ramen zat te kijken.

Andy Archer haalde een prachtige herinnering op aan een door de bemanning van de Mi Amigo bereidde space-cake. De kapitein, die o­nbedoeld ook van de cake had gegeten, en Norman Barrington hebben daarna nog uren doodstil voor zich uit zitten kijken.

Brian Anderson hield een vurig betoog voor de radio van vroeger en de tijd dat stations als Caroline nog iets wilden veranderen, verbeteren en toevoegen aan het radiolandschap.
Tegenwoordig gaat het radiostations alleen nog maar om geld te verdienen en meer van hetzelfde uit te zenden, aldus Brian Anderson.

Johnny Jason en Robb Eden haalden enkele mooie herinneringen op aan Tony Allan.

Ter afsluiting overhandigde Hans Knot een exemplaar van zijn boek "The wet and wild history of Radio Caroline" aan Caroline's class of 73/74.

Andy Archer vertelde o­ns in een persoonlijk gesprek dat hij en velen van zijn radiocollega's enorm hadden genoten van de Radiodag.
Ik heb een aantal van mijn collega's die ik hier vandaag tegen kom ruim 30 jaar niet gezien, en het is heel speciaal om ze nu weer te o­ntmoeten, aldus Andy.

Tekst: met dank aan Ad Roberts, Andy Archer en Hans Knot.


De MediaPages fotoserie van de RadioDag 2004


Copyright tekst en foto's: MediaPages