Hans van Velzen overleden

op .

hansvanvelzen1974De man van het laatste uur van de zeezender Radio Veronica is niet meer. Hans van Velzen heeft zelf nu ook zijn laatste uur volbracht. Vele mensen zaten aan de radio gekluisterd op die zaterdag de 31e augustus in 1974. De overheid had zijn zin gekregen en de immens populaire zeezender Radio Veronica was niet meer na die trieste zaterdag. De beroemde foto met een door emotie overmande Hans van Velzen in Radio Veronica’s boordstudio na het uit de lucht gaan van de zender haalde alle kranten de maandag erna.


hansvanvelzen2014Na een jarenlange restauratie was het Hans van Velzen die Veronica’s boordstudio in Museum RockArt op 29 augustus 2014 officieel heropende. Hans was ook een graag geziene gast bij de vele Zeezender Dagen o.a. in Museum RockArt. Hans nam tijdens die dagen regelmatig plaats in de boordstudio in Museum RockArt en vertelde vaak met zichtbaar genoegen aan de vele fans over zijn herinneringen aan boord van het legendarische Veronica zendschip de Norderney.

Veronica en de boordstudio zijn voor altijd de rode draad gebleven in het leven van Hans van Velzen. Hans is op 22 september 2023 op 80 jarige leeftijd overleden.


Foto 1: Hans van Velzen Veronica's boordstudio 31-8-1974 (Archief: Stichting Norderney)

Foto 2: Hans van Velzen Veronica's boordstudio 29-8-2014 (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Jaap & Jacqueline Schut / MediaPages

Tags: Nieuws Archief