Nieuws Archief

Radiospecial Rene van den Abeelen

op .

renemarjorieella2023Zondag 10 december is het zover! De Muziektherapie special 'Chris & Gerard Koerts, reuzen in de Nederpop' wordt uitgezonden op 20 radiostations. In een exclusief intervieuw praat René van den Abeelen met Marjorie en Ella Koerts over hoe hun echtgenoten werkten, wat ze meemaakten bij concerten, hoe ze na Earth & Fire aan de slag gingen en nog veel meer. Natuurlijk hoor je muziek uit de jaren met de groep, maar ook van daarna en muziek waarmee ze voor anderen bezig waren. Een twee uur durende special over een unieke tweeling.

Interview Ad Bouman Colin Blunstone

op .

videoadcolin2023Zeven jaar geleden, in 2016, maakte Alex van den Hoek video opnames van een interview dat Ad Bouman had met Colin Blunstone voor 192 Radio. Het interview werd destijds opgenomen in De Boerderij in Zoetermeer. Het is een relaxed gesprek tussen Ad en Colin Blunstone. Colin kennen we uiteraard als zanger van The Zombies (She’s not there, Time of season) en solo (Caroline Goodbye, Andorra). Colin verteld in het interview een aantal heel boeiende verhalen over deze en andere hits. Alex heeft de video van het interview nu online gezet.

Boek Ben van Praag radioherinneringen

op .

benvanpraag3Ben van Praag is bekend van onder andere de zeezender Radio Mi Amigo 272 en het beroemde Belgische radiostation Radio Maeva. Al ruim 20 jaar deelt Ben zijn radioherinneringen op zijn blog. Op verzoek zijn veel van deze anekdotes nu ook in boekvorm verschenen onder de titel ‘Alles gaat voorbij’. Als bonus staat aan het einde van het boek Ben’s Radio Mi Amigo 272 dagboek. Ben beschrijft op een leuke, toegankelijke manier zijn radioherinneringen. Het boek ‘Alles gaat voorbij’ is dan ook zeker een aanrader voor alle radio-/zeezenderfans.

Ferry Maat Soulshow 50 jaar

op .

ferrymaatnoordzeejwZaterdag 4 november bestond de Ferry Maat Soulshow precies 50 jaar. Op zondag 4 november 1973 maakte hij zijn eerste show op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Toen heette het programma nog Zondagmiddag Soul op Noordzee. Bij een verjaardag hoort een cadeau. Een jingle-cadeau. Een online jingle-cadeau. Speciaal voor Ferry Maat én voor alle fans maakte Jingleweb “50 jaar Soulshow in 50 jingles’. Een vlucht langs alle jaren, zenders en artiesten. Van Radio Noordzee via de TROS, Radio 10, Radio 538 en Veronica tot aan Arrow.

Bert Verweij overleden

op .

bertverweijWoensdag 4 oktober is Bert Verweij op 76 jarige leeftijd overleden. Bert was voor de Stichting Norderney de contactpersoon namens de familie Verweij. Bert was de zoon van zeezender Veronica medeoprichter Jaap Verweij. Bert wist veel over het aandeel van de familie Verweij bij Veronica en was tot voor kort ook social media beheerder van de Stichting Norderney. Bert Verweij was regelmatig te gast bij evenementen in o.a. het Veronica 192 Museum, RockArt en het Retro Radio evenement. Ter nagedachtenis aan Bert plaatsen we een interview uit augustus 2018.