Zeezenderfans op 31-8 in RockArt

op .

rock2023aug1Afgelopen donderdag 31 augustus was een groot deel van het ‘restauratieteam’ van Veronica’s boordstudio aanwezig in Museum RockArt in Hoek van Holland. Het is alweer 9 jaar geleden dat Veronica’s boordstudio in RockArt officieel in gebruik werd genomen door o.a. voormalig boordtechnicus Johan van der Kolk. En Johan was er ook nu weer bij. Hoog tijd dus voor een gezellig samenzijn van het restauratieteam in Museum RockArt en het maken van een aantal interviews voor het video verslag van Alex van den Hoek. UPDATE 4-9: VIDEO NU ONLINE!
Voormalig boordtechnicus Johan van der Kolk was op 31 augustus 1974 aan boord van het Veronicaschip en vertelde onder andere hoe 31 augustus 1974 aan boord steeds emotioneler werd. En dat ook Edwin Bollier na het uit de lucht gaan van Veronica langs het Veronicaschip kwam om Bull Verweij te condoleren met het einde van Veronica.

RockArt directeur Jaap Schut vertelde over de afgelopen 9 jaar. Over de blijdschap van de restauratie van Veronica’s boordstudio, maar ook over het ‘rampjaar 2016’. Toen werd het museum getroffen door een grote wateroverlast en was letterlijk bijna ‘kopje onder’ gegaan. Maar ook over het einde van de zeezenders in 1974 en de vele plannen die er met RockArt nog zijn voor de komende jaren. Met om te beginnen volgend jaar augustus als de zeezenders een halve eeuw geleden uit de lucht moesten.

Rob Schel verteld uitgebreid over de restauratie van de boordstudio, over het begin toen duidelijk werd dat alles kapot was, het plan voor de restauratie, het maken van de DVD met o.a. Ad Bouman, Johan van der Kolk en Hans van Velzen voor de eerste keer bij een werkende boordstudio en vervolgens de officiële ingebruikname op 31 augustus 2014.

En Niels Zack had de originele 8 sporen studio band mee met Veronica commercials, zoals Berdi en KIM, die opgenomen zijn in de Soundpush studio. Speciaal voor de video werden delen van de studioband afgespeeld op de Soundpush mengtafel die in RockArt staat. En verteld Niels nog een keer over de band tussen de zeezender Veronica en de Soundpush studio.

De video met o.a. deze interviews, die Alex van den Hoek nu aan het maken is, komt hier zo snel mogelijk online.

Tot slot stelde Wim voor om een groepsfoto te maken dat door iedereen enthousiast werd ontvangen. Op de foto (boven) v.l.n.r.:
Rob Schel, Johan van der Kolk, Antoon, Alex van den Hoek, Jan Kerklaan, Niels Zack, Jan Hariot, Hanneke van de Water, Wim van de Water, Jaap Schut en voor aan: Marianne van der Kolk, Willem Meer, Ria van den Hoek en Jacqueline Schut.

Met grote dank aan het RockArt team voor de gastvrijheid, de gezelligheid, de koffie en het maken van de groepsfoto op donderdag 31 augustus 2023.

rock2023aug2rock2023aug3rock2023aug4

rock2023aug5rock2023aug6rock2023aug7


Foto 1: groepsfoto met restauratieteam Veronica's boordstudio (Copyright: MediaPages)

Foto 2: interview Jaap Schut (Copyright: MediaPages)

Foto 3: interview Rob Schel (Copyright: MediaPages)

Foto 4: Hanneke van de Water bij unieke Earring items in RockArt (Copyright: MediaPages)

Foto 5: interview Jaap Schut (Copyright: MediaPages)

Foto 6: interview Johan van der Kolk (Copyright: MediaPages)

Foto 7: interview Niels Zack (Copyright: MediaPages)

Video: Alex van den Hoek

Bron/tekst: MediaPages

Tags: Nieuws Archief