Nieuw boek over Sylvain Tack

op .

ma21Eddy van Mouffaert (Eddy Govert) heeft een boek geschreven over Sylvain Tack met als titel ‘Sylvain Tack en ik’. Sylvain Tack was de initiatiefnemer en directeur van de zeezender Radio Mi Amigo, maar ook van productiemaatschappij en uitgeverij Start (Gnome), het tienerblad Joepie en de Suzy Wafels. “Dit boek vertelt niet de bekende verhalen die overal reeds te lezen waren maar het zijn mijn eigen verhalen die ik met de man beleefd heb”, aldus Eddy van Mouffaert. Het boek ‘Sylvain Tack en ik’ van Eddy van Mouffaert is zojuist verschenen en online te bestellen.


Bruggeling Eddy van Mouffaert, alias Eddy Govert, zet één en ander over Sylvain Tack nog eens op een rij in het nieuwe boek: ’Sylvain Tack en ik’. Tussen 1969 en 1974 leerde hij Sylvain Tack kennen als platenbaas. Hij keek op naar een gedreven zakenman en briljante ondernemer die een onmiskenbare neus voor commercie had. Tack had een imperium opgebouwd met de overbekende Suzy Wafels, was zijn eigen productiemaatschappij en uitgeverij Start begonnen en bouwde later zijn eigen opnamestudio’s, terwijl hij ook nog eens aan de basis lag van het tienerblad ‘Joepie.

Eddy van Mouffaert: “Toen Tack vond dat zijn artiesten te weinig steun kregen, begon hij een eigen radiostation vanaf het Mi Amigo zendschip. Hij schonk me zijn vertrouwen om aan de slag te gaan in de showbizz en me te ontwikkelen als componist, auteur en arrangeur. Dit boek vertelt niet de bekende verhalen die overal reeds te lezen waren maar het zijn mijn eigen verhalen die ik met de man beleefd heb. Door velen verguisd, door anderen de hemel in geprezen, maar voor mij nog immer een icoon in de Vlaamse showbizz. Vele artiesten hebben enorm veel te danken aan Sylvain Tack. De persoonlijke contacten, tussen 1969 en pakweg 1974, heb ik in dit boek neergeschreven.”

Eddy van Mouffaert (1949) was al vroeg bezeten door de muziek. Hij volgde notenleer aan het Muziekconservatorium te Brugge en werd later componist/auteur en ook producer voor talloze bekende en minder bekende artiesten. Zelf stond hij vaak in de hitlijsten als Le Grand Julot. Hij leverde een massa hits af voor Paul Severs, Ricky Gordon, John Horton, Sylviane, Samantha, Cindy, Joe Harris en Rudi Anthony. Het eerste legendarische jingle pakket van Radio Mi Amigo is eveneens van zijn hand. Momenteel is hij gepensioneerd, maar hij blijft actief in de Vlaamse showbizz als mede- zaakvoerder van de publishing compagny D&V.


Weblink: bestel hier via Shop My Books het boek over Sylvain Tack voor 20 euroboeksylvain1boeksylvain2

Foto 1: Eddy van Mouffaert tijdens de Radio Mi Amigo Dag in Museum RockArt in 2016 (Copyright: MediaPages)

Foto 2: Cover boek 'Sylvain Tack en ik' (Archief: RadioVisie)

Foto 2: Cover boek 'Sylvain Tack en ik' (Archief: RadioVisie)

Bron/tekst: RadioVisie / MediaPages

Tags: Nieuws Archief