Interview Hans Becker over Veronica

op .

hansmtvHans Becker was vrijdag 26 juni te gast in het TV programma M-TV. In het programma vertelde Hans over zijn tijd bij de zeezender Radio Veronica en over het mooie boek dat hij daar over maakte. Het programma is nu terug te zien via YouTube. M-TV is het TV programma van het Museum van de 20e Eeuw, dat iedere vrijdag live wordt uitgezonden vanuit het museum. Het museum is met M-TV gestart tijdens de corona lock down om de band met haar bezoekers en medewerkers te behouden. Het Museum van de 20e Eeuw is sinds 1 juni weer geopend.
Hans Becker
Hans Becker werkte in de jaren 1970-1974 bij Radio Veronica en begon zijn veelzijdige carrière als redacteur-radiopresentator van Veronica’s Popjournaal en de Lexjo specials van Lex Harding, en was redacteur van het Veronica weekblad. Van veel gebeurtenissen tijdens deze turbulente jaren bij de roemruchte zeezender was hij direct getuige. Die momenten legde hij vast in duizenden foto’s. Zijn boek geeft een verrassend beeld van binnenuit bij Radio Veronica, zoals de stranding, het leven aan boord en in de Hilversumse studio en van de strijd die de medewerkers hebben moeten voeren om het voortbestaan van de voormalige zeezender.

Het Radio Veronica boek
In het boek staan de herinneringen en unieke foto’s van Hans Becker centraal. De foto's – vele nooit eerder gepubliceerd – en de begeleidende teksten tonen en beschrijven het leven aan boord van het Veronica-schip en in de Hilversumse studio, inclusief de collega-DJ's, radiotechnici, Nederlandse en internationale artiesten en de Veronica-successen. Ook de stranding van het Veronica-schip in 1973 en de strijd tegen de politiek om genoeg leden te werven teneinde de felbegeerde omroepstatus te verkrijgen komt aan bod. Een bijzondere periode van radio- en muziekgeschiedenis, die ontelbare Nederlandse muziekliefhebbers heeft beïnvloed. Het boek bevat een voorwoord door Lex Harding en een aanbeveling door Tineke de Nooy.
Weblink: het Radio Veronica boek is hier te bestellen in de webshop van het Museum van de 20e Eeuw

M-TV

Het Museum van de 20e Eeuw heeft in de corona lock down periode in maart van dit jaar het initiatief genomen voor M-TV (Museum TV). De doelstelling was om middels het TV programma het contact te behouden met het museum team en de bezoekers. In het programma komen wekelijks gasten uit de cultuur, media, horeca, politiek en lokale ondernemers aan het woord. M-TV wordt gemaakt door presentatoren Hans Stuijfbergen en Wim van de Water en technicus Rene Beemsterboer. Vanwege het succes en de vele positieve reacties op M-TV heeft het museum besloten om, ook nu het Museum van de 20e Eeuw weer geopend is, door te gaan met het TV programma. Wel zal na vrijdag 26 juni een kleine zomerstop worden ingelast. M-TV wordt elke vrijdag om 17 uur live uitgezonden vanuit het Museum van de 20e Eeuw en is te bekijken via de Facebook pagina van het museum.
Weblink: Museum van de 20e Eeuw Facebook pagina

Museum van de 20e Eeuw
Het Museum van de 20e Eeuw is sinds 1 juni weer geopend. Het museum heeft alle noodzakelijke maatregelen genomen om aan de Corona / RIVM maatregelen te voldoen. Door de versoepeling van de regels hoeft er vanaf 1 juli 2020 niet meer gereserveerd te worden voor een bezoek aan het museum. Het museum werkt alweer hard aan nieuwe aktiviteiten zoals een gecombineerde Hoornse stadswandeling met een bezoek aan het museum, kinder aktiviteiten en voor het najaar lezingen over de DDR en de val van de Berlijnse muur. Door de gedwongen sluiting heeft het museum haar 2 tijdelijke exposities over de DDR en het TV programma Telekids verlengd tot eind oktober 2020.
Weblink: Museum van de 20e Eeuw
Weblink: Rondleiding Hoorn met stadsgids Alette

Bron/tekst: Museum van de 20e Eeuw / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel