Hans Becker bij M-TV over Radio Veronica

op .

hansbeckerHans Becker is vrijdag 26 juni te gast in het programma M-TV (Museum TV). Hans komt praten over zijn boek ‘Radio Veronica, hoe de wal het schip keerde’. In het boek staan de herinneringen van Hans aan de zeezender Veronica, toen hij daar werkte van 1970 t/m 1974. Hans maakte in die periode duizenden foto’s en vele honderden, niet eerder gepubliceerde foto’s, staan in het boek. M-TV wordt vrijdag 26 juni om 17 uur live uitgezonden vanuit het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn en is te bekijken via de Facebook pagina van het museum.


Hans Becker
Hans Becker werkte in de jaren 1970-1974 bij Radio Veronica en begon zijn veelzijdige carrière als redacteur-radiopresentator van Veronica’s Popjournaal en de Lexjo specials van Lex Harding, en was redacteur van het Veronica weekblad. Van veel gebeurtenissen tijdens deze turbulente jaren bij de roemruchte zeezender was hij direct getuige. Die momenten legde hij vast in duizenden foto’s. Zijn boek geeft een verrassend beeld van binnenuit bij Radio Veronica, zoals de stranding, het leven aan boord en in de Hilversumse studio en van de strijd die de medewerkers hebben moeten voeren om het voortbestaan van de voormalige zeezender.

M-TV
Het Museum van de 20e Eeuw heeft in de corona lock down periode in maart van dit jaar het initiatief genomen voor M-TV (Museum TV). De doelstelling was om middels het TV programma het contact te behouden met het museum team en de bezoekers. In het programma komen wekelijks gasten uit de cultuur, media, horeca, politiek en lokale ondernemers aan het woord. M-TV wordt gemaakt door presentatoren Hans Stuijfbergen en Wim van de Water en technicus Rene Beemsterboer. Vanwege het succes en de vele positieve reacties op M-TV heeft het museum besloten om, ook nu het Museum van de 20e Eeuw weer geopend is, door te gaan met het TV programma. Wel zal na vrijdag 26 juni een kleine zomerstop worden ingelast. M-TV wordt elke vrijdag om 17 uur live uitgezonden vanuit het Museum van de 20e Eeuw en is te bekijken via de Facebook pagina van het museum.
Weblink: kijk hier naar M-TV op de Facebook pagina van het Museum van de 20e Eeuw

Het Radio Veronica boek
In het boek staan de herinneringen en unieke foto’s van Hans Becker centraal. De foto's – vele nooit eerder gepubliceerd – en de begeleidende teksten tonen en beschrijven het leven aan boord van het Veronica-schip en in de Hilversumse studio, inclusief de collega-DJ's, radiotechnici, Nederlandse en internationale artiesten en de Veronica-successen. Ook de stranding van het Veronica-schip in 1973 en de strijd tegen de politiek om genoeg leden te werven teneinde de felbegeerde omroepstatus te verkrijgen komt aan bod. Een bijzondere periode van radio- en muziekgeschiedenis, die ontelbare Nederlandse muziekliefhebbers heeft beïnvloed. Het boek bevat een voorwoord door Lex Harding en een aanbeveling door Tineke de Nooy.
Weblink: het Radio Veronica boek is hier te bestellen in de webshop van het Museum van de 20e Eeuw.Foto: Hans Becker in het Museum van de 20e Eeuw (Copyright: MediaPages)

Video: Alex van den Hoek / Audio: Bart van Leeuwen

Bron/tekst: MediaPages

Tags: Nieuws Actueel