Film over Rob Out en Veronica

op .

robout2De Friese filmmaker Steven de Jong, bekend van onder anderen de films ‘De Schippers van de Kameleon’ en ‘De Hel van 63’ heeft de rechten verworven van het recent verschenen boek 'Mister Veronica, de biografie over Rob Out'. Op korte termijn wil hij van de biografie een speelfilm maken, maakte de regisseur gisteren bekend. Gisteren was het precies 60 jaar geleden dat door een groep radiohandelaren de Vrije Radio Omroep Nederland (VRON) werd opgericht om commerciële radio onder de naam Radio Veronica mogelijk te maken.


Rob Out overleed op eerste kerstdag in 2003. Hij bouwde Radio Veronica uit tot één van de populairste en meest spraakmakende radiostations ooit in de Lage landen. Nadat de uitzendingen vanaf zee noodgedwongen moesten stoppen op 31 augustus 1974, slaagde hij er in om Veronica binnen het publieke omroepbestel te loodsen in Nederland.

De Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.) die op 1 januari 1976 aspirant-omroep werd, groeide op korte termijn uit tot de grootste omroep met meer dan een miljoen leden. Niet onterecht dus dat Rob Out het predikaat ‘Mister Veronica’ kreeg opgeplakt. Hij heeft het nieuwe Veronica, na de zee-avonturen bedacht, opgericht, ondersteund en grootgemaakt.

Weblink: bestel hier het boek 'Mister Veronica, de biografie van Rob Out' bij het Museum van de 20e EeuwBron/tekst: Spreekbuis / RadioVisie / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel