Geschiedenis Veronica in 192 Museum

op .

nijkerk1aEr wordt op dit moment hard gewerkt aan de inrichting van het '192 Museum' in het gebouw van 192TV in Nijkerk. In een permanente expositie is daar straks de geschiedenis van de zeezender Radio Veronica te zien. Maar er wordt ook aandacht besteed aan de andere zeezenders. Het moet op 31 augustus klaar zijn, dan zijn de pers en oud medewerkers uitgenodigd om de expositie in het '192 Museum' te komen bekijken. Het is dan precies 42 jaar geleden dat Radio Veronica haar uitzendingen vanaf de Noordzee moest stoppen.


nijkerk2aOp donderdagavond 1 september is op 192 TV vanaf 22 uur een impressie te zien van de expositie in het 192 Museum op 31 augustus.

Vrijdag 2 september om 11 uur wordt het '192 Museum' voor het eerst open gesteld voor het publiek. Het museum zal daarna elke vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur geopend zijn. Het '192 Museum' is gevestigd op de eerste verdieping van het gebouw waar ook de studio’s van 192TV, Café 192 en het onlangs geopende ‘Demis Roussos museum’ zijn gevestigd. Het adres is Oude Barneveldseweg 65B in Nijkerk. Entree is € 8,50 per persoon.

In het '192 Museum' is de geschiedenis van de zeezender Radio Veronica verdeeld over een aantal kamers met elk een eigen thema. Zoals: De beginjaren, Summer of Love, Nederpop, Top 40, Veronica blijft, als u dat wilt en Het laatste uur.

nijkerk3aVerder is er in het '192 Museum' een filmzaal met historische beelden van de zeezenders, twee originele historische radiostudio's van de zeezender Radio Veronica en een portrettengalerij met foto’s van alle Veronica presentatoren en disc-jockeys.

Het '192 Museum' is een initiatief van Bert van Breda (192TV, BR music), Lex Harding, Ad Bouman en Juul Geleick van de Stichting Norderney en René Kroon (192TV). De inrichting van de expositie wordt verzorgd door Jaap Schut van Museum Rock Art in Hoek van Holland, waarmee een nauw samenwerkingsverband is afgesproken.

Lees ook dit verhaal over het '192 Museum" op MediaPages.


Foto's: voorbereidingen '192 Museum' in Nijkerk met Lex Harding, Bert van Breda en Jaap Schut (Copyright: Juul Geleick)

Bronnen: Juul Geleick / Pauline Verhoeven / 192TV / MediaPages

Tags: Nieuws Archief