Radio Paradijs zendschip in Zeebrugge

op . Gepost in Paradijs Archief

paradijsvideosloopIn 1981 lag er plotseling een nieuw zendschip voor de Nederlandse kust: de MV Magda Maria, bedoeld voor o.a. Radio Paradijs en Radio Monique. Testuitzendingen startten op 26 juli en op 29 juli was de nieuwe zeezender in het nieuws bij Veronica TV en de Telegraaf. Het zendschip werd echter al op 1 augustus in internationale wateren geënterd door de Rijkspolitie en de marine. In maart 1989 zochten medewerkers van Radio Paradijs Knokke-Heist de Magda Maria op bij de sloperij in Zeebrugge. Bekijk nu de video mèt als bonus o.a. het Paradijs jinglepakket!


Radio Paradijs Knokke-Heist was de zender van o.a. A.J. Beirens. De zeezender Radio Paradijs was een initiatief van o.a. Ben Bode.

De video is afkomstig uit het archief van A.J. Beirens. Met dank aan Douwe Dijkstra voor het delen van de video en aan Losgoud voor het digitaliseren. Het is niet de eerste keer dat deze beelden online komen, maar wel in deze iets betere kwaliteit.Foto: Radio Paradijs zendschip Magda Maria in 1989 bij de sloper in Zeebrugge (videostill)

Bron/tekst: Alex van den Hoek / MediaPages

Tags: Zeezenders