Wat gebeurde er met de Mebo na '74

op . Gepost in Noordzee Archief

robinadcroft2005Alex van den Hoek deelde vorige week een video met ons in het kader van zijn zoektocht 'Wat gebeurde er met de Mebo na 1974'. Vandaag heeft Alex wederom twee video's voor ons die antwoorden geven op de 'Mebo vragen'. Eerst een video van 14 juli 1976 met 'Veronica Aktueel' over de Mebo en een interview met Edwin Bollier. En een video met Robin Adcroft in 2005 op de RadioTag Erkrath met veel antwoorden op 'Mebo vragen'. Of zoals Alex zelf zegt 'Het laatste stukje van de puzzel'. UPDATE 6-8: Veronica (VOO) over vertrek Mebo 17-1-1977.


Alex van den Hoek over de video met Robin Adcroft: "Eerder deze week zijn er wat video’s en documenten gepost over de MEBO II na 1974. De volgende clip is misschien wel een van de laatste puzzelstukjes over het onderwerp MEBO II na 1974. Het is een interview van Jan Sundermann met Robin Adcroft (Banks) tijdens de Radiotag Erkrath in september 2005. Dit deel van het interview gaat vooral over RNI. Robin was tot het einde betrokken bij MEBO en was ook tot het laatste moment zendertechnicus aan boord van de MEBO II in Libië. Wat gebeurde er met het schip in Slikkerveer en onderweg richting Libië, hoe verliep de aankomst voor de kust daar en wat is er gebeurd met de alle zenders? Hier zijn de antwoorden. Ook deze video komt uit het archief van Freewave Magazine".



Alex van den Hoek over de video van Veronica Aktueel met Edwin Bollier: "Deze clip is bedoeld als aanvulling op de eerdere video, documenten en discussies over de MEBO 2 na 1974. De audio van de clip is het hoofddoel en niet de erbarmelijke kwaliteit van de video".



UPDATE 6-8: Alex van den Hoek over de audio van Veronica met het vertrek van de Mebo: "Hier nog een audioclip over het vertrek van de MEBO II vanuit Slikkerveer. Uitgezonden door Veronica (VOO) op 17 januari 1977. Met dank aan Hans Hendriks".




Bron/tekst: Alex van den Hoek / MediaPages

Video's: Alex van den Hoek

Tags: Zeezenders