Radio Noordzee dubbel CD download

op . Gepost in Noordzee Archief

noordzeejingleweb2Vijftig jaar geleden kwamen de eerste geluiden vanaf de Mebo II. Op de dag af. We zouden er nog veel van horen, van Radio Nordsee/Radio Northsea/Radio Noordzee, allemaal uitzendend vanaf hun kleine coaster met z'n dazzlepainting. Jacob van Kokswijk, die later een befaamd professor dr. zou worden, was een trouwe luisteraar. Vaste bezoeker ook van de Noordzee-burelen. En de samensteller van de dubbel-LP over het station die hij in 1973 maakte. Een groot succes, die dubbelaar. Nogal wiedes, hij stond vol met jongersboek-episodes.


Zoals storingen van RNI door de Engelse overheid, een krabbend anker en een bomaanslag.

Jacob werd gevraagd een vervolg te maken, wéér een dubbelaar, die na het sluiten van Noordzee uitgebracht moest worden. Een dagje Radio Noordzee, zou-ie heten. Met een overzicht van ochtendopening tot avondsluiting op 2-2-0. Maar dan uit allerlei periodes en verschillende jaren achter elkaar gezet, vanaf 1972 tot de zwanenzang in 1974. Zonder commentaarstemmen, want de programma's - vond Jacob - spraken voor zichzelf.

Helaas; het is er niet van gekomen. Plannen om er in de jaren negentig alsnog een cd van te maken strandden eveneens. Jacob gaf Jingleweb in 2019 de banden die hij decennia had bewaard. Jingleweb heeft ze gedigitaliseerd en maakt ze vandaag als download voor iedereen beschikbaar, als een RNI verjaardagskadootje. Er is niet alleen geluid, Jingleweb maakte er ook artwork bij. Dus ... pak de printer en de cd brander en laat een offshore cd het levenslicht zien, die er nooit was.

Weblink: downloadlink Radio Noordzee CD 1

Weblink: downloadlink Radio Noordzee CD 2

Weblink: Eindelijk dan, de Noordzee dubbel CD op Jingleweb

Bron, tekst & copyright: Jelle Boonstra / Jingleweb / MediaPages

Tags: Zeezenders