Het einde van Radio Noordzee 2

op . Gepost in Noordzee Archief

Radio Noordzee adverteerder GoudhaantjeIn februari stuurde Ardy Neutenboom o­ns een foto, gemaakt op 1 september 1974 in de haven van Scheveningen. Hans Knot herinnerde zich dat de foto gemaakt moest zijn enige tijd voor dat de Mebo 1, de Eurotrip en de Trip Tender met aan boord de RNI medewerkers de haven zou binnen lopen. Ardy stuurde o­ns vandaag nog een aantal foto's uit dezelfde serie en Hans Knot gaat nog een keer terug naar 1 september 1974.

HET EINDE VAN RADIO NOORDZEE (2)
Tekst: Hans Knot - Foto's: Ardy Neutenboom

Toen de tweede serie fotos van Ardy Notenboom (wat een geluk dat de man geen Neuteboom heet) binnenkwam was de eerste gedachte, 'yes' andermaal in zwart wit. Het is alsof deze fotos geknipt zijn door het Polygoon Journaal, dat we destijds met volle glorie aanschouwden in de bioscopen voorafgaand aan de hoofdfilm.

Als het ware bij het kijken naar deze prachtige foto's hoor ik de stem van Philip Bloemendaal opkomen en verhalen over de enorme aantallen fans van Radio Noordzee die op deze toch wel bijzondere dag zijn afgereisd naar de Tweede Binnenhaven van Scheveningen. De plaatselijke horeca maakte goede zaken met o­ndermeer broodjes 'Veronica' en een pilsje 'Mebo II'.

Is het U ook opgevallen hoe een mooi tijdsbeeld de foto's brengen al was het alleen maar de aanblik van de auto's uit die tijd. En dan de eeuwige enthausiastelingen die zelfs hun auto beschilderden met uitingen voor hun favoriete station. Duizenden fans die stonden te wachten op de terugkeer van Tony, Leo, Ferry, maar ook Gerard, Brian, Don, Dick en vele anderen.

Commercieel gezien wel leuk dacht Herman Kramer, die met zijn Goudhaantje uitbundig adverteerde op Radio Noordzee en later op Mi Amigo. Zijn liefde ging zelfs zover dat hij op zondag met zijn grote zeilboot uitvoer en Goudhaantjes in grote getalen aan boord bracht van de MV Mi Amigo, na gehoord te hebben dat er een tekort was aan alles.

Die bewuste dag hing hij zijn banner uit want wie weet zou het anno 2007 via de publicatie van de fotos van Ardy Nooteboom ooit nog weer eens nuttig zijn de reclame weer te zien. Immers, de Goudhaantjes zijn nog steeds te koop bij de beste supermarkt van Nederland. De Dizzymen's band zong er destijds al over: Jumbo