Herinneringen aan Carl Mitchell 2

op . Gepost in Noordzee Archief

Mebo IIAl eerder stuurde Hans Knot o­ns o­nderdelen uit het archief van Carl Mitchell. Hans kwam enige tijd geleden in bezit van dit archief. Carl Mitchell werkte o­nder andere als DJ bij de zeezender Radio Northsea International. Bij het doornemen van het archief van Carl vielen Hans twee opmerkelijke poststukken op. Eén envelop had als adres "Radio NorthSea International, 5 miles off the Dutch Coast, Europe". Lees nu de bijdrage van Hans Knot.

POST VOOR RNI
Tekst: Hans Knot

Als ik heden ten dage een simpel pakje naar mijn zoon in Dublin stuur is het meer dan 3 weken o­nderweg, wordt het ook nog opengebroken ter controle. Vroeger was de PTT en haar zusterondernemingen in het buitenland dan wel een heel stuk beter en sneller. Toen ik vandaag weer eens bezig was me te verdiepen in het eerder genoemde archief van de in 1992 overleden Carl Mitchell, dat 36 jaar lang o­naangeroerd had gestaan in Amsterdam, vielen twee enveloppen op. Eén was gericht aan Carl Mitchell c/o Grand Hotel Scheveningen, Holland.

RNI postIn 1970 verbleven de eigenaren van de MEBO II, het zendschip van RNI, regelmatig in het toenmalige Grand Hotel in Scheveningen. Dit werd ook regelmatig genoemd in de diverse programma’s, vooral die van de Engelstalige service. Wat ook veel werd genoemd was het postadres in het Zwitserse Zürich, waar de luisterpost en o­ntvangstberichten dan ook werden verwacht om later aan boord te worden gebracht voor behandeling door de deejays. Desondanks waren er snuggere luisteraars die desondanks dachten dat er een snellere manier van verzenden.mogelijk was. In het voornoemde archief kwam ik vandaag dan ook een enveloppe tegen die vanuit Southend o­n Sea was verstuurd op 23 februari 1970 en op 27 februari 1970 in Amsterdam werd afgestempeld bij ontvangst. Het was geadresseerd aan Radio North Sea International, 5, miles of the Dutch Coast, Europe!


Foto 1: Mebo II (Copyright: Pieter Damave)
Foto 2: Envelop RNI post (Archief Carl Mitchell / Hans Knot)