Radio Atlantis jingles

op . Gepost in Atlantis Archief

Radio Atlantis jingle tapeNiels Zack vond in Brugge een bandrecorde tape met jingles van de zeezender Radio Atlantis. Niels heeft voor MediaPages de tape "opgepoetst" en de jingles staan nu o­nline. Niels levert regelmatig bijdragen aan MediaPages en werkt mee aan de Stichting Norderney. Zo was Niels aktief betrokken bij Veronica 1224 en Veronica 828. Update: nu met reactie van Willem Steentjes (Will van der Steen) op de jingle tape.

Radio Atlantis jingle tapeRadio Atlantis startte op 15 juli 1973 met uitzendingen vanaf de Mi Amigo via 259 meter.

Na het breken van de mast op de Mi Amigo startte Radio Atlantis op 23 december 1973 met uitzendingen vanaf het zendschip de Jeanine.

Op 25 augustus 1974 om 14:00 sloot de Nederlandse service van Radio Atlantis met een laatste programma van Frank van Leeuwen.

Op 31 augustus 1974 om 19:10 uur ging ook de Engelse service van Radio Atlantis uit de lucht.


KLIK HIER voor de jingle tape van Radio Atlantis (5:00 min. / 4,75 MB)


Willem SteentjesREACTIE WILLEM STEENTJES:
Willem Steentjes (Will van der Steen op Radio Atlantis en Radio Mi Amigo en Bill Stones op Radio Caroline) beluisterde de Radio Atlantis jingle tape en bekeek de foto's.
Dit is de reactie van Willem:

"Jinglemateriaal voor Radio Atlantis werd inderdaad opgenomen en gedupliceerd in die studio, zoals vermeld op de "zelfklever" op de Agfa-Gevaert doos. De tape zelf ziet er uit als Ampex of Scotch.
Het lijkt er op of er een jingle tussen zit die door Steve England is gemaakt. Ik denk z'n stem te herkennen. Te horen aan de muziek is die jingle waarschijnlijk gemaakt aan boord van de MV Mi Amigo.
Het copie van het originele jingle pakket uit de Reward studio is helaas niet meer in mijn bezit".


Foto 1 en 2: de door Niels Zack in Brugge gevonden jingle tape van Radio Atlantis. (Copyright: MediaPages)

Foto 3: Willem Steentjes op de Radiodag 2004. (Copyright: MediaPages)