We love the piratestations

op . Gepost in Zeezenders Archief

Roaring SixtiesMaandag hadden we het bericht over de come back van Radio London. Samen met Radio Caroline tussen 1964 en 1967 het populairste radiostation in de UK en in Europa. Met dagelijks tien miljoen luisteraars. Toen de Britse overheid besloot om een einde te maken aan offshore radio, brak een strijd los om het behoud. Zo brachten The Roaring Sixties een strijdlied uit: We Love the pirate stations. Op dit nummer komen we vandaag even terug.

Al in 1966 werd het lied uitgebracht op het Marmelade label. Het ging om een echte protestsong tegen het verdwijnen van de zeezenders. Achter de naam Roaring Sixties ging een aantal leden van de Britse popgroep Ivy League schuil. Het nummer werd door de diverse zeezenders gebruikt als 'backing' voor de promotie tot behoud, zoals opgezet door de Free Radio Association.

Een tweede versie zag het levenslicht, eveneens in 1966. Dit keer gemaakt door het Dutch Beat College. Een in Nederland gemaakte cover, uitgebracht op het Imperial label o­nder nummer H 710. De formatie was afkomstig uit Amsterdam.

TrinityElf jaar later, in 1977 werd het lied opnieuw van o­nder het stof gehaald. Dit keer door de Belgische formatie Trinity. Leden van de groep waren de bekende zangeres Sofie en twee leden van de ex-Pebbles; Fred Bekky en Luk Smets.

Naar aanleiding van de come back, aanstaande zaterdag van Radio London (1395 kHz, AM), wordt de song voor een vierde keer op de markt gebracht. Dit keer in de versie van The Cheeky Girls.