Single over einde zeezenders

op . Gepost in Zeezenders Archief

fritsJingleweb vond, mede door de website "45 Cat", een redelijk onbekende single over het sluiten van de zeezenders op 31 augustus 1974. Juul Geleick van de Stichting Norderney hielp mee om het verhaal compleet te maken. Frits Hirschland maakte op 1 september 1974, onder de naam "Fred Zonder", een single met als titel "Luister", over het sluiten van de zeezenders. Frits zou de single naar alle leden van de Tweede en Eerste Kamer hebben gestuurd. Frits op de single over het einde van de zeezenders: "Uit naam van jong Nederland: ons gevoel voor rechtvaardigheid is ernstig aangetast. Leid ons. Maar beleer ons niet."


frits2Juul Geleick over Frits Hirschland op Jingleweb: "Fred Zonder is Frits Hirschland (overleden in 1999). Hirschland was manager van popgroepen als Kayak, The Hammer, Earth & Fire, Kaz Lux en Renée and the Alligators. Ook produceerde hij platen voor hen, net als voor Ekseption en Status Quo.
In de jaren tachtig was hij opvallend genoeg secretaris/woordvoerder van het Surinaamse Junglecommando van Ronnie Brunswijk.
Frits was een legendarische gozer. Ik heb wat met hem afgelachen. Altijd iets bijzonders. Zo ook nu weer".Bron en meer info: Jingleweb

Weblink: Stichting Norderney

Weblink: 45 Cat

Foto 1: Frits Hirschland (Archief Jingleweb / Website Familie Hirschland)

Foto 2: Single "Luister" van Fred Zonder (Frits Hirschland)