Foto's zeezender Radio Carla

op . Gepost in Zeezenders Archief

Radio CarlaNog geen week nadat Theo Hoekstra enkele foto's van de "Veronica demonstratie" op 18 april 1973 op zijn zolder tegen kwam, komt Theo met nieuwe zeezender herinneringen. Dit keer zijn het foto's van het mislukte zeezender project Radio Carla uit 1973. Dat was de zeezender van Willem Beusenberg uit IJmuiden die zou moeten gaan uitzenden vanaf de "Elisabeth". Theo Hoekstra werd destijds door Willem Beusenberg uitgenodigd om exclusieve foto's te maken.

DE FOTO'S VAN DE ZEEZENDER RADIO CARLA
Copyright tekst & foto's: Theo Hoekstra

Theo Hoekstra mailde deze tekst bij de foto's van Radio Carla:
Radio Carla"Ik vond ook nog foto's die ik maakte op het schip 'de Elisabeth' van Willem Beusenberg uit IJmuiden. Hans Knot heeft er al eens over geschreven, ik dacht een 7 jaar geleden. Er werden toen in 1973 filmopnames gemaakt voor een televisie pauzefilmpje. Beusenberg nodigde mij uit  foto's  te komen maken , exclusief voor de Echo. Ze zijn nooit gepubliceerd, want ik dreigde te worden ontslagen omdat ik te veel kontakten met Beusenberg onderhield. Hij wilde een zeezender voor de kust van IJmuiden opstarten en via de ziekenomroep, waar ik als vrijwilliger werkte, zouden wij 150 uur aan testbanden met muziek opnemen.
Radio CarlaHet was een spannende en leuke tijd. Details werden bij hem thuis besproken in Zaandam. Helaas zijn de negatieven beschadigd, ze liggen tenslotte alweer 35 jaar minimaal op zolder. Maar zijn desondanks toch aardig om te zien. De ene foto met de man aan dek van het schip is Christian Anders, de Duitse schlagerzanger. Op de andere foto staat hij met Willem Beusenberg en zijn dochter Carla. Ook de cameraman staat erop en er was die Hongaar Lajos Kal├ínos, die  terug is gegaan naar  Hongarije. Ik  zag daar laatst nog in Brandpunt een special over. Zodra ik negatieven van de Veronica hoorzitting tegen kom, mail ik ze. Ik heb bovendien nog dozen vol Veronica geluidsbanden liggen, ga dat ook nog eens afspelen en ordenen".

Lees hier "Radio Carla, een droom werd toch werkelijkheid" door Hans Knot op MediaPages.


Bron: Hans Knot