De herinneringen van Bart van Leeuwen

op .

Bart van LeeuwenDe herinneringen van Bart van Leeuwen aan zijn periode bij Radio Veronica. "Met de verhuizing van 192 naar 538 kwam er ook een nieuwe programmering, inclusief het programma Welkom op 538, voor gast diskjockeys 's avonds van 8 tot 9 of van 9 tot 10 daar wil ik vanaf wezen", aldus Bart van Leeuwen.

Ik heb in november 1972 zo'n gast diskjockeys uur gemaakt en naar aanleiding daarvan heeft de technicus die het opnam (Barend Blankestein) die band aan Rob Out gegeven, omdat het hem wel wat leek. Helaas zijn ze toen mijn adres en telefoonnummer kwijtgeraakt en ik hoorde dus niks. Toen ik in maart 1973 weer eens in de studio kwam kijken waren ze blij dat ik er was en ben ik door Rob Out gevraagd of ik programma's wilde maken. Ze zochten namelijk iemand voor de weekeinden 's nachts van 2 tot 6 want ze wilden met nachtuitzendingen beginnen in het weekeinde.

Dat had nogal wat voeten in de aarde want veel collega's zagen niks in mij, met m'n lange haar en mijn eigenwijze kop van 18. Rob Out heeft, zoals zovaak, z'n zin doorgedrukt en daar was ik dan... Alleen kwam er nog de stranding tussen en ik moest wachten tot een week of twee nadat de Norderney weer op volle zee lag. Het eerste weekeinde van mei 1973 is mijn eerste programma uitgezonden. Ik had toen alleen nog maar een voornaam (Bart, omdat ik de jongste was). Later is daar de naam van Leeuwen bij gekomen, de achternaam van mijn moeder. Toen Klaas Vaak (Tom Mulder) wegging bij Veronica kreeg ik zijn uren van 2 tot 3 's middags en gaandeweg kreeg ik meer programma's te doen.”