Radio Luxembourg herinneringen uit 1988

op .

RTLNu Peter Teekamp weer te beluisteren is maar nu via Radio 192 dacht ik ineens terug aan die prachtige momenten die ik beleefd heb bij Radio Luxemburg. Het zat zo, Peter ging op vakantie naar Luxemburg met z’n toenmalige vriendin de zangeres Mariska van Kolk. Ze gingen kamperen met de familie. En Peter dacht; “waarom zullen we dan m’n programma Gouden uren niet gaan uitzenden vanuit de studio’s van Radio Luxemburg?”. Voorwaar een goede gedachte vonden we bij de TROS.

Legendarische "208" studio
Zo gezegd zo gedaan. Juul moest de zaak gaan produceren en begon maar eens met Radio Luxemburg te bellen met de vraag of hun dat goed vonden. Wel, dat was geen probleem, Luxemburg is lid van de EBU (European Broadcasting Union) dus dat ging met gesloten beurzen. De muzieklijnen Luxemburg-Brussel-Hilversum, waren zo geregeld, En de techniese studiobaas van RTL, Andy Hayward gaf o­ns toestemming om in die legendarische “208” studio te gaan werken! We zouden de uitzending live gaan doen op 11 en 18 augustus 1988 in de ochtend van 09.00-12.00 uur. Enfin NOB techniek collega Menno Mendera en ik in de auto naar Luxemburg. We werden o­ntvangen als vorsten en ’s avonds gingen we nog proefdraaien in de beroemde studio waar decennia lang die mooie programma’s vandaan kwamen.
(Zie het mooie artikel van Hans Knot over Radio Luxemburg)

Of het wat minder kon met die Luxemburg jingles
En die studio viel een beetje tegen, klein, rommelig. Maar ja dat hoorde je niet op de radio in o­nze jeugd. Alles was toch prachtig?
Elke keer als ik dat stuk van Hans Knot lees en de bij dit artikel behorende foto zie denk ik terug aan die twee dagen uitzending bij RTL . We draaiden zoveel jingles van Radio Luxemburg dat o­nze baas bij de TROS radio belde met de vraag “of het wat minder kon met die Radio Luxemburg jingles!” Ja, ja, dat waren nog eens tijden, toen we op de Nederlandse radio nog konden uitzenden wat we zelf wilden, zonder door de computer bedachte plaatjes en zonder zender coördinator!
O, ja, we zijn vergeten een band mee te laten lopen in Hilversum, dus er niks meer van die uitzendingen bewaard gebleven, of zou er iemand………….?

Foto van links naar rechts: Peter Teekamp, Menno Mendera (NOB) en Juul Geleick
Klik op de foto voor een afbeelding in groter formaat