Veronica programmering Muziek Expres

op .

Veronica in Muziek ExpresIn het maandblad "Muziek Expres" stond in de jaren '60 en '70 maandelijks de programmering van de zeezender Radio Veronica afgedrukt. Hans Knot vond de programmering vlak na de stopzetting van de Engelstalige uitzendingen van CNBC via Radio Veronica in de Muziek Expres van april 1961. Juul Geleick heeft in het archief van de Stichting Norderney de allereerste afgedrukte programmering van Radio Veronica in de Muziek Expres van december 1960.

RADIO VERONICA IN MUZIEK EXPRES
Tekst: Hans Knot - Met dank aan Bert Alting

De bekende impresario Paul Acket had in het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw niet alleen een theaterbureau, waar allerlei artiesten konden worden geboekt, maar was sinds 1955 ook de drijvende kracht achter 'Muziek Expres'. Om de artiestenstal nog meer te kunnen promoten was het uitbrengen van een informatief blad, gericht op vooral de teenagers, een prachtige beslissing geweest. Toen Radio Veronica, naast Radio Luxembourg, steeds meer aandacht kreeg in de schrijvende pers en dus ook meer luisteraars begon te trekken, besloot hij maandelijks ook de programmering van Radio Veronica op te nemen. In het nummer van Muziek Expres van april 1961 stond bijvoorbeeld de programmering, na de stopzetting van de Engelstalige uitzendingen van CNBC,  afgedrukt. Het maandblad publiceerde in december 1960 de eerste programmering van Radio Veronica.

AFBEELDINGEN
De eerste afbeelding is de programmering van Radio Veronica uit de Muziek Expres van april 1961 uit het archief van Hans Knot.
De tweede afbeelding is de programmering van Radio Veronica uit de Muziek Expres van december 1960 uit het archief van Juul Geleick en de Stichting Norderney.

Veronica in Muziek Expres
Veronica in Muziek Expres