Music lovin' girl

op .

Sytze Gardenier en Ad BoumanVelen vragen zich nog steeds af wat het verhaal is achter "Music Lovin Girl" (When I hear your voice Veronica). Het nummer komt in ieder geval voor op de inmiddels historische LP's "Sorry Veronica" en "Veronica moet aan land". Niels Zack dook in zijn archief en in de geschiedenis en zet alle beschikbare feiten over dit nummer op een rij. En dankzij Douwe Dijkstra en Ben Meijering inclusief de vocale en instrumentale versie van het nummer als MP3.


MUSIC LOVIN GIRL

Tekst: Niels Zack

"Music lovin girl" is tijdens de grote jingle sessie van 1971 opgenomen in de Soundpush studio te Blaricum op een Telefunken T9 multtrack machine en afgemixed op een Sony mengtafel (de 1ste  in Nederland) en dito 2 sporen recorder. De Sony mengtafel en de 2 sporen recorder uit de Soundpush studio staan nu in Museum RockArt in Hoek van Holland.

Ad Bouman was zowel producer als technicus bij deze sessie. Van dit lied, en de meeste jingles, bestaan stereo en mono versies van zowel de orkestband als de vocale mix.

Rick van der Linden speelt op dit nummer Hammondorgel en piano. De begeleiding is, als ik mij niet vergis, van Unit Gloria. De zanger was Okkie Huysdens.

De langste uitvoering is inclusief wat gerommel vooraf en zonder fade-out aan het einde, ze stoppen gewoon met spelen.

Op de documentaire LP "Veronica moet aan land" komen beide mono versies voor. De LP "Sorry Veronica" bevat de alleen vocale versie. Verder ligt dit nummer al 34 jaar in de kast. Alle multitrack banden zijn destijds weggegooid. Wat rest zijn opnamen die kwalitatief net zo goed zijn als de masters van bijvoorbeeld de Dizzy mans band en alle andere hits die toen bij Soundpush studio werden opgenomen en inmiddels op cd zijn verschenen.

De stereo versie is destijds door Ad als volgt gemixed:
kanaal 1: hammond 1, piano
kanaal 2: hammond 2, vertraagde galm van kanaal 1

De bas, gitaar, galm en drums zijn "in het midden gezet". Verder klinkt de opname vrij vlak. De mono banden waren met veel compressie afgemixed. Tel daarbij op dat elke kopie in Lapershoek gemaakt ook nog de limiter in de studio tafel passeerde.

De kast van AdAd bewaarde in het algemeen graag meeloopbanden van de sessies, en ook banden die gebruikt werden voor galm vertraging. Die kwamen vervolgens in Ad zijn kast terecht (foto links), een enorme kolerezooi waar niemand iets in terug kon vinden. Stereo versies waren altijd leuk voor later en thuisgebruik. Op de Philips LP met Zeezenderhits (o.a. Michael Robinson) staan een aantal van die stereo jingles.

Het was de bedoeling dat de vocale versie op single zou worden uitgebracht. Want zoals Ad zei, RNI had een soort herkenning tune (Man of action van Les Reed) dus bedachten Ad Bouman en Will Luikinga ook zo iets. Will schreef de tekst en ze noemden "de band" (Okkie Huysdens, Patricia Paay, Yvonne Paay en Rick van der Linden) The Sealegs.

Ad en Will bedachten om de jingle ieder uur te draaien. Maar het gebeurde niet en Rob Out vond het ook niet zo geweldig, dus het ging uit als een nachtkaars. Geen veel gebruikte jingle en geen single.

Henk "Okkie" Huysdens en Patricia Paay speelden in die tijd samen in Himalaya, hit: Put your hand in the hand.

MUSIC LOVIN GIRL - THE SEALEGS - VOCAAL

MUSIC LOVIN GIRL - THE SEALEGS - INSTRUMENTAALFoto 1: Ad Bouman (Copyright: Stichting Norderney)

Foto 2: De kast van Ad (Copyright: Stichting Norderney)

Met dank aan Niels Zack voor de uitgebreide research, Ad Bouman voor de aanvullende informatie, Douwe Dijkstra en Ben Meijering voor de audio files en Juul Geleick en de Stichting Norderney voor de foto's bij dit verhaal.